Karolinka byla dějištěm závěrečné zastávky Just Ride! Winter 2018 tour

Všechno dobré jednou končí. To platí i pro letošní Just Ride! Winter 2018 tour, kterou jsme celkově čtvrtou zastávkou zakončili tuhle lednovou a únorovou štaci. Dějištěm poslední zastávky se stal areál Karolinka, kde na nás čekal snowpark vyladěný od místního head shapera Josého a super atmosféra, která v tomhle resortu panuje celoročně. Pojďme se reportem, fotkami a videem vrátit o necelý týden zpátky.

Karolinka trpěla v týdnech před akcí nedostatkem sněhu, na což si lokálové nejednou postěžovali. No a protože je máme rádi, nechali jsme jim tam pár dní a hodin před naším příjezdem poslat pár čísel čerstvého prašanu tak, jak to umíme;) I tenhle sníh dopomohl k tomu, aby mohl vzniknout kvalitní snowpark tak, jak je tomu v tomhle areálu zvykem. V horní části sjezdovky tak vyrostly tři platformy. Na první z nich se nacházely dva raily – hokejka a down rail. Druhá platforma obsahovala rovnou bednu do šikmé a rovný rail. Třetí pak příjemný a fajnově nakoplý skok.

Ve spodní části sjezdovky, nedaleko od stanového městečka pak vyrostl menší park skládající se z dvou platforem. Na té první byla rovná bedna a na druhé skok, vedle kterého vznikla kreativní překážka z rovné bedny, přecházející v šikmý mailbox.

CELÁ FOTOGALERIE OD MICHALA "PROUZIČE" PROUZY NA FACEBOOKU.
VIDEO Z AKCE NA KONCI REPORTU.

Akci jsme odstartovali v 9 hodin oficiálním otevřením stanového městečka a spuštením registrace na centrálním Freeride.cz stánku, kde se vám věnovaly naše FR girls TerkaMarťa. Právě tam jste se mohli stavit pro svůj demo pass – ať už jste byli předregistrovaní, nebo ne. Registrace byla samozřejmě zdarma a po jejím dokončení jste obdrželi s demo passem, sloužícím k testování hardwaru i plechovku Red Bullu pro nakopnutí dne.

I na Karolince byl velký výběr, co se prken a vázek k testování týče. K vyzkoušení byly prkna a vázka firem Rossignol Snowboards, Ride Snowboards, Bataleon Snowboards, Lobster Snowboards, Switchback bindings, Nitro Snowboards, Burton Snowboards, Gravity Snowboards, Arbor Snowboards, Capita Snowboards, Union Bindings, Lib Technologies, Gnu, Bent Metal a na Templestore.cz stánku jste mohli otestovat helmy a brýle Smith a nová prkna Vimana. Současně jste mohli spolu s hardwarem testovat i bundy od české snowboardové firmy Horsefeathers Clothing a akční kamery od firmy YI Technology.

Testování probíhalo standardním způsobem, tak jako na každé zastávce – vybraný produkt jste si mohli zapůjčit výměnou za demo pass, který zůstal na stánku. Po vrácení jste získali demo pass zpět a to rovnou se samolepkou značky z daného stánku, čímž jste se automaticky zapojili do závěrečného demo pass contestu o věcné ceny od partnerů akce. Tím, že Karolinka byla poslední zastávkou zimní tour, s cenami jsme ani tentokrát nešetřili!

Po celý den probíhalo také follow cam natáčení od našeho nového hlavního partnera YI Technology. Během celého dne jste se tak mohli zastavit na stánku YI a domluvit si jízdu s follow cam kameramanem, nebo ho odchytit kdekoliv ve snowparku, či na svahu. Stejně tak jste si akční kameru mohli půjčit na selfie tyčce a natočit si jízdu s kamarády, nebo sami. Na stánku jste si pak také mohli domluvit převzetí záběrů a nasbírat tak další videa, třeba do vašeho editu.

Přímo u vstupu do našeho stanového městečka jste se mohli zastavit v Mercedes-​Benz zóně, kde pro vás byl připravený herní simulátor, na kterém jste se mohli projet a zažít tak autentický pocit ze závodní jízdy. Hlavně jste ale mohli omrknout multifunkční káru ze zcela nové třídy X, nebo si prolézt skvělé cestovní Vito Marco Polo, které disponuje horní ložnicí i spodní kuchyní, což je pro snowboarďáky, wakeboardisty i surfaře naprostá pecka.

Pro ty, kdo na první letošní zastávku Just Ride! přijeli kromě testování i za progresem, mohli využít coachingu zdarma od party z Templestore.cz, která snowboardingu rozumí – a to na všech úrovních. Důkazem budiž fakt, že už 19 let provozují snowboardovou školu a školící středisko pro instruktory. Na své si tak opět přišli jak začátečníci a mírně pokročilí, tak ostřílenější freestyle riders. Kluci byli zkrátka opět ready poradit a něco přiučit každého, kdo projevil zájem.

Ti, kdo se chtěli během dne pobavit, zasoutěžit si, a i se něco nového dozvědět, mohli po celý den navštěvovat Samosebou.cz stánek. Samosebou.cz je projekt firmy Eko-​kom, která v České republice zajišťuje systém sběru a recyklace odpadu. Tento projekt se věnuje osvětě týkající se třídění odpadu, což se mu skvěle daří, protože Česká republika se v rámci Evropy pohybuje ve statistikách třídění odpadu na vysokých příčkách. Během dne jste si tak mohli na stánku Samosebou.cz zasoutěžit o stylové a vychytané produkty souvisejícími s tříděním odpadu, nebo si dát zkrátka chill v naší super chillovací gaučo-​popelnici. V 11:30 jsme si navíc střihli zábavnou soutěž s názvem Samosebou se trefím contest, která probíhala přímo na stánku a jejím principem byl hod míčkem do jedné z děr na tříděný odpad. Každý, kdo se trefil tak dostal možnost odpovídat na jednu ze soutěžních otázek. Každý, kdo správně odpověděl si odnesl vychytanou věcnou cenu.

Kdo měl žízeň, nebo mu byla zima, se mohl kdykoliv během dne stavit na Jack Daniel’s stánku a dát si takzvaný štrůdl (Jack Daniel’s s horkým jablečným džusem), nebo klasický drink či panáka Jack Daniel’s Fire, Honey, nebo klasiku. Před Jack Daniel’s stánkem navíc jel celý den oheň, takže bylo i kde se ohřát a to hned na dvou úrovních;) Pro ty, kdo jsou spíš na pivo bylo přichystáno lahodné pivko na Excelent stánku. S postupem dne se pro mnoho návštěvníků právě tyhle dva stánky staly centrálním místem a atmosféra tak byla ve stanovém městečku opět čím dál tím uvolněnější…

Ve 12:30 přišel čas na Horsefeathers Kids contest, který proběhl ve spodním snowparku, a do kterého se především v kategorii Kids přihlásilo spoustu dětí a konkurence tak byla velká. Závod se jel formou slopestylu a hodnotily se tak celé jízdy, které se skládaly vždy z triků na horní a spodní platformě. Rozhodčí bodovali úroveň triků, ale i styl a rozmanitost jízdy. Během tohohle jamu, který trval přes třičtvrtě hodiny totiž každý mohl odjet tolik jízd, kolik stihl. Děti se mezi sebou hecovaly, postupem času se začínalo přiostřovat a triky padaly čím dál tím nabitější. Především na spodní kreativní překážce byly k vidění comba na všechny strany. Závod nakonec dopadl následovně:

GROMS GIRLS:
1) Anna Tomanová – 8 let

GROMS BOYS:
1) Matyáš Skandera – 9 let
2) Vojtěch Horký – 10 let
3) Štěpán Hurta – 9 let

KIDS GIRLS:
1) Laura Záveská – 11 let

KIDS BOYS:
1) Kuba Hroneš – 13 let
2) Adam Fedák – 11 let
3) Tadeáš Nedielka – 11 let

Po skončení Horsefeahers Kids contestu proběhlo vyhlášení před Just Ride! fotostěnou a za nedlouho po něm jsme odpálili Horsefeathers Jib Contest & Best Trick. Super zprávou bylo, že se k přihlášeným dospělým riderům přidali i některé děti, které měly po skončení svého contestu značnou motivaci. I tenhle contest byl tak nabitý a jeho průběh doslova pulzoval. S dalším contestem přišel i nový formát a místo slopestylu jsme jeli jam session na zmiňované kreativní překážce – rovné bedně, přecházející v šikmý mailbox.

Jam trval něco málo přes půl hodiny, ale triky padaly od začátku neskutečné! Za zmínku stojí třeba SS BS Bluntslide 270 out od Kuby Hroneše, nebo neskutečná comba od Adama Fedáka. Pavel ŠálekKuba Zálejský létaly v tandemu obrovské transfery ze skoku do šikmého mailboxu a spolu s dalšími ridery tak contestu dodávali pořádné grády. Mezi holkami naprosto kralovala Laura Záveská, které se evidentně pod křídly svého coache Richarda Skandery daří a její FS Boardslidy a další triky toho byly důkazem. Best trick jednoznačně zabil místní rider Petr Zvěřina, který na druhý pokus odjel luxusní 5050 grind frontflip to 5050 grind (!!!). Rozhodčí to tentokrát neměli jednoduché, ale podařilo se jim férově ohodnotit triky všech a závod tak dopadl následově:

GIRLS:
1) Laura Záveská
2) Eliška Hofmanová
3) Julie Vítková

BOYS:
1) Kuba Hroneš
2) Adam Fedák
3) Tomáš Gerát

BEST TRICK:
Petr Zvěřina – 5050 grind frontflip to 5050 grind

V 15:15 jsme si ještě na závěr klasicky střihli Templestore.cz Ollie Contest, který se jel přes speciálně upravenou dřevěnou konstrukci přímo dole ve stanovém městečku a to v režii kluků od Temple storu. I na závěrečné zastávce padaly hodnoty v podobě velkých výšek. Systém závodu byl jednoduchý: Přeskočíš = postupuješ. Nepřeskočíš = máš ještě jeden pokus. Nedáš na druhý pokus = vypadáváš. Postupně se tak riderské pole vylidňovalo, až nahoře zbyli jen ti nejlepší, kteří překvapili diváky (a možná i sami sebe), jak vysoké to ollie vlastně mají. Vítězem ollie contestu se stal David Čonka s mega ollie na switch i normal, následovaný Pavlem Šálkem.

Na závěr přišel čas na vyhlášení vítězů, na kterém jsme spolu s vítezy Horsefeathers Kids contestuHorsefeathers Jib Contestu & Best Tricku, uvedených výše, vyhlásili i vítěze demo pass contestu. Těch bylo i tentokrát celkem 5 a stali se jimi ti, kteří byli během dne nejaktivnější v testování produktů ve stanovém městečku. Jmenovitě tedy: Eliška Hofmanová, Pavla Sladkovská, Bořivoj Felcman, Lenka PřikrylováPetr Doleček. Všichni si tak odnesli tašky nabité cenami od našich partnerů - a cen rozhodně nebylo málo.

Během dne vyrostl v areálu na parkovišti parádní Excelent party stan, ve kterém jsme už od 8 hodin večer rozjížděli Jack Daniel’s Fire Afterparty. DJ Lucky Boy opět rozmíchal svůj set a piva, panáky a drinky padaly jako by se nechumelilo. Freeride.cz crew se (výjimečně;) přidala do taneční session, která ve stanu probíhala a mejdan tak opět jel až do ranních hodin. Společně jsme tak oslavili další povedený ročník Just Ride! tour a jakkoliv zima ještě zdaleka nekončí, my už začínáme připravovat letní pokračovaní v podobě wakeboardové Just Ride! Summer 2018 tour a doufáme, že se s vámi všemi vidíme v létě u vody. Pro ty, kdo jsou pouze horského rázu – vidíme se na kopci na dalším ročníku zimní Just Ride! tour.

Na tomto místě bychom rádi poděkovali vám všem, kdo jste na Karolinku, nebo na jakoukoliv jinou zastávku letošní Just Ride! tour dorazili. Děkujeme partnerům tour, který mi jsou YI Technology, Samosebou.cz, Mercedes-​Benz Česká republika, Horsefeathers Clothing, Excelent, Jack Daniel'sTemple store.
Dále děkujeme všem areálům, které jsme během tour navštívili za vstřícnost a nadšení pro snowboarding. V neposlední řadě děkujeme také všem, kdo se na realizaci celé tour podíleli a jakýmkoliv způsobem přiložili ruku k dílu. Díky a vidíme na brzy na jedné z našich akcí!

VIDEO od Make It Real production:

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!