King of Jib 2013 - Freestyle Area Vítkovice

Ve snowparku Freestyle Area Vítkovice v Krkonoších proběhnul před několika týdny druhý ročník čistě jibbingového závodu King of Jib. Závodu se zúčastnila kompletní česká špička, takže každý železomil musel uznat, že padaly nadmíru slušné hodnoty.

Sobotní dopoledne bylo určené tréningu a kvalifikaci kategorie open, která byla určena všem zájemcům o zprznění hran svých strojů. V rámci kategorie open se mohl přihlásit kdokoli, jeli jak chlapi, tak ženský, sponzorováni nebo pouze podporováni rodiči či nebohými starci. V rámci této kategorie jsme rozdali věcné ceny od našich velectěných sponzorů mezi tři nejprogresivnější pány a dámy.

FOTOGALERIE OD MAJKA OŠKRKANÉHO

Dopolední kvalda kategorie open i odpolední finále se jelo na dvě kola, a to vždy v jiné shred lajně. 
Na jezdce tak čekal v rámci lajny A tento repertoár: double kink T box, double kink jekl, balkon. 
V lajně B byly nastraženy tyto pasti: PVC roura + kink rail, rail dvojtrubka, street rail dvojtrubka. Polovinu platforem měl pak v roli rozhodčího na povel Martin Kolařík a druhou pak Šmoula, kteří si dávali toho času technologicko-​kuřácko-​zdravotní pauzu.

Pět nejlepších jezdců z dopolední kvalifikace automaticky postoupilo do odpoledního battlu s pěti pozvanými jezdci, kde se jelo o prizemoney 6000Kč a parádní hodinky G-​Shock pro vítěze. Mezi pěti pozvanými jezdci byli řádní krotitelé oceli Kuba Šimůnek (loňskej vítěz), David Čonka, Štěpán Rokos, Dan PaulíčekDarek Bergmann. A jak to vše dopadlo?

King of Jib total winners
1/​ Darek Bergmann (Horsefeathers, Nitro, Vans, Monster)
2/​ Michal Biša (K2snowboarding, Funstorm, Big Shock)
3/​ David Čonka (Forum, Special Blend, Neff, Dragon)

Winners trick hightlights
Darek: cab1in do fiva na doublu, cab2 fs blunt 2 out na rouře, nollie bs tail na railu, noseslide pretzel na balkéně
Čonkstr: ss blunt 4, 2 in 4 ven na rouře
Biša: 2 in 4 ven na rouře, fs1in ss bs3 out na railu, nosepress bonk fs na doublu 

Open category winners1/​ Roman Kuřil (Neff)
2/​ Filip Znamenáček (Freestyle Area snowpark)
3/​ Tom Raiser (Forum)

Woman category winners
1/​ Klárka Janíková (K2, Funstorm)
2/​ Luu Badalíková (Hack snowboards)
3/​ Káťa Vincurková (Zoocore crew)

Pár otázek pro letošního krále jibbingu Darka Bergmanna:

Jak se ti líbí ve snowparku Freestyle Area Vítkovicích?
Je to tam boží a mám to kousek od baráku, takže není na co si stěžovat. Nejvíc mě na tom baví, že jsou překážky všude, a proto každá jízda může být origo a o to víc zábavná.

Co si myslíš o set-​upu, kterej byl na závod připravenej?
Bylo tam od každýho kousek. Od bednovýho zetka až po překážku jako jsou dvě PVC roury do L-​kovýho railu a tak by to mělo vypadat.

Co by se mohlo do příště zlepšit a vyladit?
To netuším... možná menší rivalita a víc zábavy. 

Byl jsi spokojenej s hodnocenim? (blbá otázka)
No, nemůžu si opět stěžovat.

No a z jiného soudku, jak se těšíš do Bearu?
Asi jako každej prcek na Vánoce... nikdy jsem se netěšil víc. (Darek už je momentálně na Bear Mountain v USA a o jeho výletu společně se Štěpánem Rokosem a Hofajzem brzy najdete víc tady na FR - pozn. red.)

A pár ještě tři rychlý na třetího Davida Čonku.

Jak se ti líbí ve Vítkovicích?
Nejlepší park, tečka. 

Co říkáš na King of Jib?
Moc takových akcí není, jedna z těch lepších u nás, sejde se parta lidí...

Co bys na závodu zlepšil?

Hardcore, set up super, ale člověk musel zajet čistě. 

Sběr foto matroše měl na starosti Majk Oškrkaný a video sestříhal Zdenda Sopůšek ze Sentral Production, kdy mu při sběru na druhou kameru pomáhal Martin Scream Bidlo jakožto follow cam master. A nejbrž je Sentral kluk uměleckej, který nedělá videa na jedno shlédnutí, vydatně si s videem King of Jib 2013 při střihu pohrál, takže popcorn do mikrowelle a jedem...

Na závěr velké díky patří partnerům, kteří druhý ročník King of Jib podpořili, jmenovitě pak K2 snowboarding, Dakine, Snowbitch.cz, Dragon Optics, G-​Shock, SUB Industries, Monster Energy.

A když už jsme u toho děkování, tak big thnx to Freestyle Area Vítkovice v Krkonoších shapers family: Migi (Hack), Šmoula, Mary, Ovce, Venca, Kačer, Houbař a rolbařům TomoviPavlovi.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!