Kučisova night session v Deštném

Letošní zima zase dokázala, že Gravity park v orlickohorském Deštném patří mezi ty nejlepší u nás. Místní parta funguje na 120% a výsledkem je čím dál více povedených akcí a návštěvníků. Ještě než vám přineseme report ze zavíračky, která se konala tuhle sobotu, tu pro vás máme článek o jednom hodně zajímavém fotoprojektu Ondry “Kučise” Kučery. A právě on je autorem textu i fotek...

Už někdy minulou zimu jsem začal přemýšlet o tom, že bych si zkusil nafotit nějaké zajímavé snowboardové fotky v noci, ale tehdy jsem nenašel nikoho, kdo by do toho šel se mnou, a pro takovou akci je přecijen potřeba pár pomocníků k ruce. Jiskra naděje se mi však rozsvítila, když za mnou na začátku letošního roku přišel jeden můj kamarád, který mimo jiné také fotí, jestli bych někdy nechtěl zkusit nafotit nějaké noční fotky. Když jsme se o naši představu podělili s klukama z Gravity parku, tak všichni bez váhání řekli ANO  a s velkým nadšením se začalo chystat. 

Nic jsme nechtěli uspěchat, a tak jsme nejdřív začali sondovat mezi jezdcema, kdo by byl ochotný na takovéto focení přijet a kdy by se jim to tak hodilo. Mezitím jsme si promýšleli jednotlivé fotky a chystali rekvizity pro samotné focení. Po pár posunech termínu padlo datum dne D, respektive večera V, na 18. února. Já osobně jsem na svah dorazil s menším zpožděním, tam už ale probíhaly poslední přípravy jako třeba osvětlování rozjezdů a dopadů. Jezdci se sice nakonec nesešli v tak hojném počtu jak jsme předpokládali, ale vlak už byl rozjetej, zastavovat ho by byla škoda. 

Jako první přišel na řadu skok, kde se nejvíc předvedl Štěpán Křováček, který se nebál svých oblíbených a na litry nadrcených backsidových rotací. To, že všude kolem je tma a že dopadá do půlky dopadu, mu asi ani moc nevadilo. Skoku se nezalekl ani hlavní shaper parku Sláva, který se letos hodně dobře rozjezdil, a nebál se vyslat svoje 360, zkrátka bylo vidět že na tomhle skoku je doma. Nočních letů se nezalekli ani další lokálové, kteří si vychutnávali noční krajinu kolem při rovných skocích. 

Jelikož sil ubývalo jak vodky na ruské chlastačce, byl nejvyšší čas přesunout se mezi železa. Většina jezdců v čele s VantíkemCháčou si vybrala horní část parku se step-​up railem a spinou, kde fotil David. Tady už se zapojili i ti, co se jim nechtělo do skákání. Já jsem si mezitím rozbalil nádobíčko na speed railu, do kterého se však nikomu nechtělo, a tak jsem se zase sbalil a přesunul se do dolní části parku na duhovou bednu. Sem se mi už podařilo nalákat MarčuseKřovise. Čas ale neskutečně letěl a s ním odcházely i síly, takže se většina rozhodla session ukončit. Já jsem ale pořád nebyl spokojený, a tak jsem ještě vyhecoval Křovise do speed railu, což jak se ukázalo bylo dobře, protože se toho chytnul i Martin Vysokej a vznikly tak další dvě fotky. Tím ale focení pro ten den definitivně skončilo.

Jelikož to celé nešlo tak rychle jak jsme si představovali a já nebyl pořád s výsledkem spokojen, rozhodl jsem se že si dám ještě jedno opáčko. K tomu jsme se nakonec dostali až víc jak za měsíc, ale to čekání se vyplatilo. Jednalo se o jediný spot, jezdci se nakonec sešli jen tři, ale fotky vyšly parádně, a tak jsem mohl spokojeně letošní night session uzavřít.

Na závěr bych ještě chtěl moc poděkovat Dávoj za to, že jsme do toho šli spolu, protože nevím jestli bych mě sílu se do toho pustit sám. Pak určitě patří hrozně velké dík všem klukům z Gravity parku za to jak luxusně se celou zimu starali o to abychom měli kde jezdit, a za to jak moc nám s touto akcí pomohli. Velké dík taky RedBullu za to, že nás dopoval energií, která se opravdu hodila. No a nakonec patří dík všem jezdcům, kteří si našli čas na to aby přijeli.

Bylo to pro nás něco nového, mnoho z nápadů, které jsem měl v hlavě, se nestihly zrealizovat, ale i tak si myslím, že se nám to povedlo a doufám, že za rok se nám podaří něco podobného zopakovat zase. Přeci jen jsme o něco zkušenější, nějaké ty nápady nám zbyly a další se v našich hlavách rýsují. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!