Lublin Sportival Jib Contest 2014

V sobotu 6. prosince se ve městě Lublin ležícím na jihovýchodě Polska odehrála akce s názvem Lublin Sportival, jehož hlavní součástí byl jibbing contest na schodišti před místním zámkem. Do Polska se vydala i pětičlenná česká parta jibberů a tady je jejich pohled na celou akci…

Na Lublin Sportival vyrazila i skupina pěti našich top jiberů, které všechny pozvali polští organizátoři a parádně se o ně postarali. Na místě se tak mohli společně s domácími polskými, slovenskými a dalšími riders utkat o část z prize money, poháry a samozřejmě slávu a přízeň polských děv. 

Naši reprezentovali české barvy velmi úspěšně, všech 5 riderů (Darek Bergmann, Tomáš Raiser, David Čonka, Dan Paulíček i Tomáš Císař) postoupilo do 10-​členného finále, ve kterém byli ještě tři Poláci a dva Slováci. Vítězem se nakonec podle očekávání stal polský hvězdný rider Wojtek "Gniazdo" Pawlusiak, ovšem skvělé druhé místo získal pro naše barvy Tomáš Raiser! Třetí byl vyhlášen další Polák Piotr Tokarczyk a přestože nebyli vyhlášeno další pořadí, podle organizátorů by se na dalších příčkách seřadili čeští jezdci. 

Jelikož jsme na místě nemohli být osobně, vyzpovídali jsme naší partu, takže tady jsou jejich slova, nějaké ty fotky a jedno video (bohužel ne oficiální a lepší na internetu není):

Jak se vám akce líbila?

David Čonka: Bylo to super, mám rád polské akce, umějí to udělat a jsou to prostě jibeři a vědí! Nezklamalo mě to jako vždy, spousta sněhu, super překážky a hlavně hezky se tam o nás starají a to vždy.

Dan Paulíček: Líbila se mi dost, měli jsme super CZ partu, akce byla dobře zorganizovaná, bylo o nás postaráno a celkově dobrá atmosféra, takže až do mého zranění ve finále se mi to líbilo dost. 

Darek Bergmann: Bylo to super, po dlouhý době kde bylo vše dobrý. Dost sněhu i dost lidí. A bylo o nás dobře postaráno. Prostě super akce.

Tomáš Císař: Akce se mi líbila, bylo o nas hodně dobře postaráno a na začátek sezóny good.

Tomáš Raiser: Akce byla super zorganizovaná, jak už to v Polsku bývá zvykem. Podle vizualizace a party, se kterou jsme vyráželi, jsem se hodně těšil a nemůžu říct, že by mě to zklamalo. Místo ideální, velký náměstí kam se vejde hodně lidí a spousta věcí kolem, který lákaly víc a víc fanoušků :D 

Co setup, vyhovoval vám? Co vás nejvíc bavilo?

David Čonka: Setup byl super, překážky jezdily tak jak by měly, ale bál jsem se trošku zetka, je to prostě můj kryptonyt… ale nejvíc mě bavil street, dal jsem tam úplně vše a byl moc příjemný.

Dan Paulíček: Setup byl zábavnej… normal street rail, polejam a zetko, z toho nejvíc mě asi pobavilo zetko. Bylo sice těžký ho přejet cely, ale o to větší radost když jsi to dal. 

Darek Bergmann: Setup byl super, jen škoda toho zetka. Byl malinko posunutej náskok, tak se nedala moc jezdit ta první část. ale jinak to bylo super. Hlavně bylo dost sněhu a to je nejdůležitější.

Tomáš Císař: Setup mi vyhovoval, byl tam rail, pool jam a zetko, nejvíc sem shredil asi na railu, bylo to funny. 

Tomáš Raiser: Z fotek setupu ještě bez sněhu a dodatečnejch úprav jsem se trošku počůral strachy a přemejšlel, že nikam nepojedu. Zetko vypadalo, že je vysoký asi dva metry a člověk z něj spadne jenom jednou a bude konec. Ve finále ale bylo tolik sněhu a ješte přidělaná konstrukce pod překážkama, že byl setup naprosto ideální. Nejvíc mě určitě bavil rovnej street rail, kterej byl hrozně příjemnej a nebejt k večeru lehčích problémů s rychlostí, šlo na něm všechno...

Triky, ze kterejch máte největší radost?

David Čonka: Každý trik jsem si díky obecenstvu a komentátorů užíval na 200%, byla to bomba… Největší radost mám ale z 5-​0 na zetku a potom z vláčku s CZECH JIB MAFIA krů na street railu (jeli jsme všichni najednou Tomáš, Tomáš, Danýno a já na streetu v triku :dD)

Dan Paulíček: Asi všechny co mi tam padly, jelikož jsem dlouho nejezdil, tak jsem se docela bál toho jak mi to půjde. Když jsme ale přijeli, tak jsem zjistil že to jde a největší radost mi asi udělala po dlouhý době cab 2 na 2 ven na street railu a několikrát jsem přejel zetko ve frontboru…

Darek Bergmann: Bylo to jedno z prvních ježdení tenhle rok. Teď se nedá jezdit ani sjezdovkách, tak jsem měl radost z každýho triku. Největší radost jsem ale měl z fs blunt na plošinu 270 out. 

Tomáš Císař: Asi jsem měl radost z každýho dobře odjetýho triku.

Tomáš Raiser: Největší radost mám určitě z fróňa na střed zetka, který jsem udělal úplnou náhodou, protože mi nevyšla rychlost tak, abych doletěl až do poslední části :D… A díky tomu jsem tam pak zkusil i další věci... Na street railu sw bs lipslide, kterej ještě tolik neumím, ale opět mi káplo trochu štěstí a padnul mi dvakrát ze dvou pokusů. 

Kdo to nejvíc zabil a čim?

David Čonka: Samozřejmě já !!!! :D Nejvíc to zabil Rajzič transférem 270 na plošinu zetka !!! Pak určitě Darek transferem se zakopnutejma nohama… jinak celá parta jezdila styly neuvěřitelný, padalo vše a Wojtek to je klasika, prostě vše.

Dan Paulíček: Celá česká parta zabijela, největší magořina asi od Dáry tucknee do bora, tomu nerozumím… Pak celkově dávali kluci stylovky, Rais zabil druhým místem no a Gniazdo klasika, tomu tam padalo dost věcí :)

Darek Bergmann: Nejvíc mě zabil Rais… 270 do frona na plosšnu byl TOP.

Tomáš Císař: Celá czechjibmafia zabíjela, ale Darek to zabil tuckneem transfr na zetko, pak Rais zabíjel a Wojtek klasika killa.

Tomáš Raiser: Upřímně jsem spíš koukal na cestu a jestli mám správně zapnutý vázání, ale pár věcí jsem zahlídl. Wojtek transfer do středu zetka 270 ven, stejně tak jako Dára, kterej k tomu přidal ještě šílenej tucknee transfer do fs lipu taky na zetku a spoustu bomb i na railu vedle. David přejel celý zetko v bs bluntu 270 ven mám ten pocit, Císi nesmyslně ve stylu všechno co se mu povedlo. Danýno měl bohužel trochu pech a v průběhu finále si udělal něco s nohou a musel do nemocnice, tak jsme ho potom za odměnu vzali do KFC a snad to nebude nic hroznýho…

Výsledky:

Jib Men:
1. Wojtek "Gniazdo" Pawlusiak
2. Tomas Raiser
3. Piotr Tokarczyk

Jib Women:1. Anna Płocińska
2. Barbara Sekudewicz
3. Dominika Kralikowa

Flybag:
1. Dawid Rząca
2. Dawid Balas
3. Piotr Tomczykowski

Best Polak:
Wojtek Pawlusiak

Youngest rider:
Jan Jaromin

Foto: Krzysztof Szlęzak, Jacek Scherer
www.lublinsportival.pl

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!