Making of "Rusty KneeSodes" by Ondra Bauer

Dneska pro vás máme jednu velkou lahůdku, která vznikala letos převážně v českých luzích a hájích. Ondra Bauer začal tak nějak spontánně realizovat svůj vlastní video projektík a nazval ho trefně “Rusty KneeSodes”, tedy ve volném překladu “Epizody rezavých kolen”. To, že na stará kolena kluci snowboarding rozhodně nezapomněli, se budete moci přesvědčit v první epizodě už zanedlouho. Teď si ale můžete přečíst jak probíhalo natáčení a kouknout na pár opravdu hodně povedených fotek. Teď už ale předáváme slovo Ondrovi Bauerovi.

Rezavý kolena představujou snowboarding, který mě baví nejvíc. Vyrostl jsem na sledování SNB a SK8 videí a právě videa, jako byly třeba ty od Robot Food, mě vždycky zvedly ze židle a dokopaly jít jezdit. Posledních pár let rád něco tvořím s foťákem a kamerou, tyhle hračky mi už vlastně dělají stejnou radost, jako samotnej snowboarding, takže spojení všech těhle věcí dohromady je jak sen.

Začátkem ledna jsem koupil winch, měl jsem to udělat už dávno, tahle stroj dá úplně profláklejm místům novej rozměr, když je rychlost, dá se vymyslet cokoli. Při jednom z prvních testování byl na místě i Venca Kutil, kterýho naviják nadchnul a od tý doby začal lovit a připravovat jeden spot za druhym. Ježdění s Vencou je super, jezdili jsme spolu ve třinácti, jezdíme i ve třiceti, má to sakra v noze a supr voko na zajímavý místa, hlavně když vidí nějakej gap, nějakou díru, čim větší, tim lepší, tak to von přes ní prostě musí hupsnout, společně jsme dali takřka všechny spoty, spoustu dalších máme v plánu na příští zimu. V průběhu natáčení se občas přidala další parta - Kuba Petr, Kuba Šimůnek, Bendys, Terka Čermáková, Mates Kučera, na akci u Kůti (viz fotky) pak taky Roman Dlauhý, Darek Bergmann, Honza Nečas, Štěpán RokosMatěj Novák.

Všechny fotky i záběry vznikly v duchu 100% riders for riders, buď jsem fotil a natáčel já, nebo jsem dal někomu z riderů do ruky můj vercajk, když jsem šel jezdit. Nebyl to původní záměr, prostě to tak dopadlo. Občas by bylo dobrý mít někoho, kdo bude jen stát za kamerou, asi by se nasbíralo víc materiálu, ale budget na projekt je 0 Kč a je vlastně fajn, že takhle není třeba s nikym nic zdlouhavě řešit, prostě hodim všechny moje hračky do auta a můžeme vyrazit. Právě tahle svoboda jezdit co chci, kdy chci a kde chci, s nikym nezávodit, nikomu nic nedokazovat, jen tvořit zábavný věci na zajimavejch místech, to mě baví na tomhle snowboardingu nejvíc.

Díky mým sponzorům: Funstom, Perskindol, Capita, Union, Snowbitch.cz, Sundisk, Electric, DVS, Sigma, ManfrottoChimpanzee za podporu. Díky opičímu králi Kubovi Šimůnkovi za pár fešnejch záběrů a fotek a Tílkovi za obsluhu winche. Speciální dík Žluté Plovárně na Malé Skále za zapůjčení lodě, která zažila výbornou shredovou plavbu.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!