Master Class 2014 (+VIDEO)

I tento rok jste měli možnost, přihlásit se na další ročník snowboardového kempu Master Class. Martin Černík a jeho parta si pro účastníky i letos připravili nabitý program a na to, jak byla letošní zima podivuhodná, tak se jim kemp v Peci pod Sněžkou rozhodně povedl. Zde je report od Matěje Nováka, doplněný jak o fotky, tak o shrnující video.

Když Martin přišel s myšlenkou Master Class, tak jsem si nedovedl představit, že to za dalších pět let budeme dělat pořád a pořád mě to bude bavit tak, jak mě to baví. Vždycky se sejde skvělá parta a tenhle rok nám přálo i počasí, který vyšlo snad nejlíp za celou zimu. První dva dny prašan a zbytek skvěle upravený park v Peci pod Sněžkou. Takovou zavíračku zimy chceš!

Na konci téhle prachbídné zimy se netradičně v Peci pod Sněžkou uskutečnil už pátý ročník snowboardového campu, který jsme pro veřejnost uspořádali s Martinem Černíkem, abychom předali své jezdecké zkušenosti dalším nadšencům. Jako další kouč to s námi dával ostřílený horal Pepé Samek, který není na Masteru nováčkem. Celou akci zachycoval na svůj nový foťák David Buček a za výsledkem pohyblivých obrázků stojí Burg Production v čele s Filipem Jäschkem.

O park v Peci se tenhle rok nově starala parta z Freestyle Area od Michala "Migiho" Rittera, která i přes minimální množství sněhu zajistila skvělé podmínky jak pro začátečníky, tak i pro hodně pokročilé a letošní park v Peci byl jednoznačně to nejlepší, co české resorty pro freestyle nabídly. 

Na Master Class se tento rok přihlásilo dvacet tři camperů, což je ideální počet k tomu, aby mohl být každý dostatečně pérován ze strany koučů a mohl se zlepšovat. Kromě nových tváří, které každý ročník oživí, se ukázala i partička, která se tenhle rok starala o Olympijský park na Letné a další zkušení matadoři, takže věkový rozdíl mezi nejmladším a nejstarším camperem byl bezmála čtyřicet let. 

Denní program měl vcelku jednoduchou rutinu, což obnášelo snídani a řádné posilnění Red Bullem na ježdění od rána do poledne, pak oběd a pak ježdění až do tří odpoledne. Vzhledem k tomu, že na začátku campu napadlo asi 40cm prašanu, tak se první dva dny odehrávaly ve stylu poctivého českého freeeridingu. Když sníh změkl a park se dostal do olympijské kondice, mohli campeři začít skákat, olliečkovat, točit, jibbovat atd. Největším highlightem, kromě spousty nově naučených triků, byl odjetý doublewildcat s indy!!! 

Po ježdění následovala táborová hygiena, případně relax v sauně, pak večeře a následný videokoučing, kde se pod kritickým okem koučů projede celý den a rozeberou se jednotlivé triky. Po videokoučingu následovala volná zábava, kterou podpořil Jägermeisterův jelen, který na paroží přinesl vždycky pár panáků. 

S postupem týdne se zlepšovalo i ježdění camperů, což samozřejmě rádi vidí i koučové, takže se hned přitvrdilo a začalo se nebojácně skákat i na velkých skocích, které byly na učení ideální. Na konci týdne na campery čekal nemilosrdný test, který prověřil všechno, co se svěřenci za týden naučili. V průběhu testu, který obsahoval jam závod a písemný test znalostí, si mohli campeři dát maso z grilu, protože počasí bylo vskutku přívětivé a jarní. 

Každý účastník dostal nějakou drobnost od Quiksilveru nebo z eshopu Snowboard-​Zezula a vítězové foťáky od Canonu. Hlavní Master-​vítěz, který na kempu poctivě a poprvé odjel double backflip, si odnesl luxusní desku GNU, kterou po celou dobu kempu testoval. Celý camp se pak důsledně zakončil v duchu folkloru v lokální hospůdce. Pardon, vlastně nezakončil, protože v sobotu bylo zase krásně a ježdění bylo exkluzivní! 

Znáte lepší způsob, jak zakončit sezónu a ještě udělat pořádný progres? Jestli ne, tak koukněte na fota nebo video a příští rok se na vás těšíme na Master Class 2015!

Text: Matěj Novák

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.