Numero Uno Jib Jam ve snowPARKS.cz Poniklá

Parta kolem Parks.cz na nic nečekala a díky dostatku bílého materiálu nachystala na neděli 8. prosince první letošní jib akci ve snowparku Poniklá v Krkonoších. Tady je report a fotky od Jirky Novotnýho aka Novase.

Tak se konečně každému sněhochtivému děvčeti i chlapci vyplnilo přání a přišla nám na začátku prosince bílá sněhová nadílka od milostpána Krakonoše. A je jasné, že první akce sezony na sebe nenechala dlouho čekat. Team okolo Parks.cz pod vedením Josepha si pro vás připravil na druhou prosincovou neděli akci pro všechny lyžaře a prknaře s názvem Numero Uno Jib Jam, kterou podpořil Big Shock!

Akce se konala ve Ski areálu Homole v Poniklé u Jilemnice. Team Parks.cz zde připravil mini verzi budoucího snowparku s dětským lanovým vlekem o délce cca 60m. Setup parku byl na omezené sněhové podmínky více než dobrý. Hlavní překážkou celé akce byl nový modro-​černý triplekink, vedle kterého stál obrácený Z rail a rovná bednička. Pod tímto trojbojem stála platforma, na které jste si mohli vybrat mezi rasta A railem, bednou s transferem přes lavičku, kink boxem, klikaticí, rovným railem s odjezdem do bangu, lámanou plynovkou nebo C-​railem. To vše bylo možno pojezdit za symbolických 50Kč za provoz vleku. Bohužel se našlo i několik frajerů, kteří nezaplatili, protože pro ně byla cena zřejmě přemrštěná a jsou tak na našem black listu :D

Snowpark Poniklá si letos dobře zapamatujte, protože to nebude rozhodně jen tak nějaký park... kluci už mají připravených přes 20 (!) nových a originálních jib překážek, které jen tak někde nenajdete, a další jsou na výrobu připraveny. V plánu je i shred lajna s přírodními překážkami (bonk dick, bonk prdel). Celý podzim se připravoval a čistil prostor snowparku s délkou cca 500m a jižním svahem, kde se můžete těšit na již zmíněnou shred lajnu, big jib lajnu jak z Améru, tři velké platformy se skoky v řadě za seboucornerem na konci a také na beginners/​training lajnu, která bude celý snowpark obepínat a do které máme připraveno několik bedniček, nízkých fat railů a ve které budou i menší skoky, tak aby si u nás našel každý něco.

Jib Jam byl spíše pojat jako kamarádský pojezd a setkání po dlouhém létu. První nedočkavci dorazili do parku už po 9. hodině a ostatní na sebe nenechali dlouho čekat, kolem 10. hodiny byl už park plný jedno i dvou prkýnkářů. Mezi lyžařemi se zde objevil třeba Šimon Bártík, Pepe Kalenský, Jirka Volák, Šimon Strakatý, Honza Balcar, Moudrák, Pijenč, Tomáš Vich, Koleso a také třeba později dorazivší Maty Vránek, který rozjížděl mega komba a hlavně metal všechny možné doublecorky v hospodě Penzionu Homole, který stojí přímo u našeho dočasného freestyle hřiště. 

Za snbbros bych pak zmínil Dana Paulíčka, Lukáše Bendáka, Tomaše Raisera, Romana Dlouhého, Darka Bergmanna, Káju Horákovou, Jakuba Šimůnka, ze zahraničních riderů dorazil Laci Kábulsky (SVK) a Steven van Bever (Nizozemsko)... Noo byli tu snad úplně všichni :)

První jízdy byly pro všechny spíše testovací a každý potřeboval získat trochu jistoty na sněhu, zejména ta část co dorazila ze Špindlu, podle nás rovnou z party na Dolské :D To se ale nedalo říct po pár hodinách. Začaly padat stylový i technický triky a už se bylo na co dívat. Nejvíce byla okupovaná modro-​černá kráska, která dokázala každého pobavit, ale i udělit. Jako největší zabiják byl vyhlášen Šimon Bártík, který usadil triky jako např. 270 do triplu pretzel 450 ven nebo třeba bsswup na prvním zlomu a 270 ven. Ze snb bych vyzdvihl každého, kdo přejel tripl kink, Shymonkeyho drunk-​one-​footy, stylovky od Románka, DáryDanýna a taky celý den hezky šredil Matouš Tišer.

Ostatní taky jezdili parádně, ale popisovat to nemá cenu, protože jich bylo za ten den děsně moooc! Raději si počkejte na vídejko od Laciho, ve kterém to vše už brzy uvidíte. Celý den jsme bedlivě sledovali dění v parku a vybrali pak 3 nejlepší v obou kategoriích, kteří se můžou těšit na příští návštěvu (snad už velkého parku) gratis s občerstvením. 

FREESKI
1. Pepe Kalenský
2. Šimba Bartík
3. Jirka Dědek Volák

SNB
1. Dan Paulíček
2. Roman Dlauhý
3. Matouš Tišer

FREESKI BĚŽKY
1. Trýznič
2. Trýznič
3. Trýznič :)

Na závěr rozhovor s Matym Vránkem:

Čao Maty. Mohl bys nám přiblížit svoje dojmy z akce? :)
Čiiskluci, hele akce tradičně na začátek zimy super! Moc nevim, co se dělo venku, páč kůli kolenu sem zahříval spíš hospodskou část a zaměstnával místní vrchní... ale, co sem se ptal kluků tak všichni lajkovali, takže asi super.

Jak se ti líbil set up?
Hele setup v hospůdce byl super. Bárek, pár židlí, telka. Ideální na nedělní dojezd. Venku byly myslím ňáký trubky, ale vokno bylo celkem zamlžený, tak sem viděl jen obrysy :)

A co holky?
Joo holky já rád. Akorát bych se měl asi voholit, páč sem už fakt velkej vágus. A ne všechny zrovna z vágusů vlhnou. Každopádně v neděli tam bylo bab dost, tak kdo nepřijel, udělal error...

Závěrem bych chtěl jen poděkovat každému kdo dorazil a pomohl vytvořit tak super atmosféru, klukům z Parks.czSkiareálu Homole za přípravu akce a Big Shock!u za podporu a energii. 

Pokud máte zájem vyrazit zajezdit do Poniklé stačí sledovat FB profil parku, kde se dozvíte v jaké bude v příštích dnech v kondici.

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...