Ocean & Earth Teenage Rampage (+VIDEO)

Nejlépe oceněný juniorský závod byl přichystán v Heiparku Tošovice na poslední únorovou sobotu. Se čtyřiceti tisíci korun prizemoney, věcnými cenami za šedesát tisíc a surftripem pro vítěze přilákal více než čtyřicítku jezdců z celé Moravy, ale i Čech, Polska či Slovenska…

KOMPLETNÍ FOTOGALERII NAJDETE TADY

Heipark Tošovice nepatří možná k těm nejznámějším v České republice, ale svou velikostí, kvalitou překážek i přístupem areálu rozhodně je mezi nejlepšími v Čechách. Naprosto zaslouženě jej proto organizátoři zvolili jako vhodný pro konání této akce.

Teenage Rampage je závod, který je zaměřen na podporu mladých jezdců a jejich motivaci k surfingu či snowboardingu a ze svého australského rodiště už si našel cestu na mnoho míst světa… 

Aby nebyl úspěchem jen pro tři nejlepší, jeho formátem byl dvakrát hodinový jam a ceny i peníze dostávali jezdci za každý povedený trik, který odjeli. 

Dopoledne probíhal trénink a kotva, která slouží pouze snowparku, tak vyvážela na kopec jak jibbinguchtivé jezdce, tak ty, kteří dali přednost dvěma pěkným skokům na druhé straně. Všichni pak mohli vyzkoušet polety do big airbagu, který stál úplně dole.

Kluci z opavského Badboys Soundsystem rozjeli pohodovou hudební kulisu, slunce se po počátečních rozpacích ukázalo v plné síle a po poledni začal závod volněji jibbingem, jamem na desítce bedýnek a railů. Už od začátku začali být vidět hlavně nejstarší jezdci kolem devatenácti let. Nejvíc triků odjel Štěpán Rokos, vidět byl Pavel Šálek anebo jeden z místních shaperů Sam Lövy. Mezi holkama vynikaly Karolína HorákováTamara Podmolíková, které se nebály street railů a v pohodě dávaly 50-​50 na obou z nich, asi nejsnaživější pak byla Veronika Souhradová a pěkně jezdila i Dora ŠtenclováPetra Přikrylová.

Když jezdcům docházely síly, byla vyhlášena přestávka a v dolním stanu čekaly na závodníky kromě Monster drinků zdarma i parádní domácí burgery, které většině jezdců rozhodně bodly.

Skoky byly ještě před závěrečným jamem luxusně shapnuty a dopady srovnány rolbou a všichni natěšení jezdci byli vypuštěni na skoky. Ten první měl dva odrazy, 10m a 5m, druhý byl s jedním menším odrazem kolem šesti, oba byly hodně příjemné a bezpečné.

Jezdcům se hodnotil celý run, museli tedy dát oba skoky, za dobrou jízdu dostali cash 500 nebo 1000Kč, takže ti, kteří dali několik dobrých jízd, si přišli třeba na 4000, což je určitě dost slušná motivace. Junioři i holky dělali hlavně rovný airy, a tak nejvíc vyčnívala opět Tamara Podmolíková, která zavdala s prstem v nose i fs 180, za zmínku stojí i Veronika Souhradová, která lítala hodně daleko a protahovala method, jaký se i u kluků vidí málokdy.

Pavel Šálek neměl úplně svůj den, přesto odjížděl 540 i 720 na normál i switch a zkoušel bs 9, která ale ideálně nevyšla. Hustou fs cork 7 vyzval další z moraváků Benji Bajer, nejčistší styl měl Sam Lövy, který zabil třeba bs rodeem nebo fs 720. Překvapivé mohly být pro mnohé jízdy Štěpána Rokose, který se ani na skocích neztratil, většinu jízd odjížděl a vyzval mezi jinými i bs 7 nebo cab 7. Nejvíc asi skoky sedly Tomášovi Kašpárkovi, který si tak spravil skóre z jibbingu, Kašpi motal na obě strany a snad každou jízdu měnil triky a kromě normálních toček dělal i originální průtahy, double-​shifty fs 720 nebo cork 540s poctivým japanem.

Chvilku se pak čekalo na závěrečné vyhlášení, které nakonec proběhlo bez určování pořadí. Mezi juniory byl oceněn nejaktivnější rider Matěj Kresta.

Nejlepší holky:
Tamara Podmolíková, Karolína Horáková, Veronika Souhradová

Nejlepší kluci:
Pavel Šálek, Štěpán Rokos, Sam Lövy

Nejlepšího jezdce celého dne vybírali jezdci mezi sebou a z jejich hlasů si první flek a hlavně surftip ve Francii s PlaygroundTravel zaslouženě odnesl Štěpán Rokos.

Takový byl letošní O&E Teenage Rampage, i přes malé rozpaky z prvního ročníku se závod povedl na jedničku a bez sebemenšího stresu. Všichni si dost zajezdili a vyhráli spoustu cen. Tošovice se ukázaly jako super resort pro pořádání téhle akce a věříme, že většina účastníků se příští rok vrátí, protože tahle akce byla zaměřena právě na ně. Další rok se určitě dočkáme znova a můžeme čekat ještě větší show než letos!

Sponzoři akce: Ocean & Earth, Surfstore.cz, Sportbar-​Herna NJ, Playground Travel, Monster Energy, Nugget, Meatfly, Spy, Nikita a salon Joshua

KOMPLETNÍ FOTOGALERII NAJDETE TADY

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!