O'Neill Collaboration by Philips

Letošní léto střídá jedna akce druhou. Mezi ty větší se dá počítat i O´Neill Collaboration by Philips, která proběhla přesně před dvěma týdny ve Stráži pod Ralskem. O co přesně šlo a jak celá akce dopadla ze snowboardového hlediska, se dočtete v následujícím reportu...

13. srpna se v malebném severočeském městečku Stráž pod Ralskem uskutečnila pod taktovkou jablonecké partičky Impsquad akce s názvem O'Neill Collaboration by Philips. Formát akce byl jedinečný, a to spojením čtyř námi milovaných sportů – snb, freeski, wakeboardwakeskate. Navíc, kdo by uprostřed rozjetého léta odolal hromadě sněhu?

Během deštivého sobotního dopoledne se tak postupně ze všech možných koutů naší vlasti sjela velmi vybraná společnost. Netrvalo dlouho a první nadšenci se už proháněli po vodní hladině místního kačáku (kdo viděl tu vodu, promine mi tohle označení). Po poledni už nic nebránilo také těm, kteří přijeli za tou trochou bílé nádhery. Začalo pražit slunce a na lámačce padaly hodnoty jak od snowboardistů, tak od lyžníků.

A jak probíhal samotný contest? Z hodinové kvaldy, která se jela
formou jamu, postoupila z dvacítky jezdců osmička nejlepších - Darek Bergmann, Lukáš Bendák, Jakub Šimůnek, Matouš Tišer, Kuba Petr, Tomáš Jakub, Honza HavlíčekLuboš Vlk. Na nich pak bylo předvést to nejlepší a v souboji muž proti muži ukázat kolemstojícím divákům, že je opravdu možný jezdit na prkně i v létě. Na „bednu“ se tak nakonec v podvečer postavil Jakub Šimůnek jako winner, na druhém místě zkončil orlickohorský Radek Chalupa a posledním do trojlístku byl Kuba Petr.

To, co následovalo po tom, mnozí přikládají třináctce v datu nebo
tomu, že byl zrovna úplněk. Každopádně Jägermeister afterpárty pod taktovkou DJs Minta, FrikyhoAndrewa N! se vůbec nebojím označit za zvířecí… Ráno se ale všichni vraceli do svých domovů s širokým úsměvem na tváří, takže myslím, že kdo nedorazil, přišel o skvělou akci.

Nyní už ale video od Štěpána RomanovaFullface Production.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!