První zastávka Just Ride! Winter 2018 tour proběhla v sobotu v Deštném!

V sobotu 20.1.2018 přivítalo Skicentrum Deštné v Orlických horách první zastávku letošní Just Ride! Winter 2018 tour. Celkem se během letošní zimy podíváme do 4 různých resortů v Čechách a na Moravě a vy se tak můžete těšit na nabitý program a pořádnou porci snowboardingu, které Just Ride tradičně přináší! Pojďme se nyní podívat, jak to v sobotu v Deštné vypadalo…

Akci jsme odstartovali krátce po 9. hodině ráno, kdy do už postaveného a vyladěného stanového městečka dorazili první rideři a riderky na registraci do centrálního Freeride.cz stánku, kde jim naše úsměvavé FRgirls BarčaTínou vystavily zdarma demo pass, aby mohli vyrazit testovat snowboardové vybavení a zapojit se do dalších částí programu, který byl i tentokrát nabitý soutěžemi a contesty!

Zásadní bod programu bylo ale samozřejmě test centrum, ve kterém mohli všichni s demo passem testovat po celý den, co jim jen síly stačily. k vyzkoušení byl v Deštném snowboardový hardware Ride Snowboards, Bataleon Snowboards, Lobster Snowboards, Switchback Bindings, Nitro Snowboards, Burton Snowboards, Gravity Snowboards, Arbor Snowboards, Capita Snowboards, Union Bindings, Lib Technologies, Gnu, Bent Metal, K2 Snowboards a na Templestore.cz stánku jste mohli otestovat helmy a brýle Smith.

Z tohoto seznamu je jasné, že rozhodně bylo z čeho vybírat. Testování probíhalo klasicky tak jako na každé zastávce - prkno /​ vázko jste si mohli zapůjčit výměnou za demo pass, který zůstal na stánku. Po vrácení jste získali demo pass zpět a to rovnou se samolepkou značky z daného stánku, čímž jste se automaticky zapojili do demo pass contestu.

V dobrém světle se tradičně představil místní Your Park, ve kterém i přes ne úplně ideálníá podmínky posledních dnů dokázali místní shapers připravit několik platforem railů a beden různých velikostí a tvarů, včetně zajímavé spiny, multifunkčního "chaloupka" spotu, do které jste mohli vjet a naskočit na rail přímo z jejích dveří, nebo tradičního skoku v dolní části parku. Díky Your Park crew!

Dalším důležitým bodem programu bylo follow cam natáčení od našeho nového hlavního partnera YI Technology. Během celého dne jste se mohli zastavit na stánku YI a domluvit si jízdu s follow cam kameramanem, nebo si akční kameru půjčit na selfie stick a natočit si jízdu s kamarády, nebo samostatně. Na stánku jste si pak také mohli domluvit převzetí záběrů a nasbírat tak první videa letošní sezóny do vašeho editu. YI hostesky byly vidět po celém areálu a kromě informací o těchto kvalitních, ale přesto dostupných kamerách vás informovaly i o soutěži na Facebookové stránce YI Technology.

Hned při vstupu do samotného stanového městečka jste se mohli zastavit v Mercedes-​Benz zóně, kde pro vás byl připravený herní simulátor, na kterém jste se mohli projet a zažít tak autentický pocit ze závodní jízdy. Omrknout jste mohli i multifunkční káru ze zcela nové třídy X, nebo si prolézt skvělé cestovní Vito Marco Polo.

Pro ty, kdo na první letošní zastávku Just Ride přijeli kromě testování i za zábavou a za učením se nových triků, mohli využít coachingu zdarma od party z Templestore.cz, která snowboardingu rozumí - a to na všech úrovních. Důkazem budiž fakt, že už 19 let provozují snowboardovou školu a školící středisko pro instruktory. Na své si tak přišli jak začátečníci a mírně pokročilí, tak ostřílenější freestyle riders. Bylo vidět, že kdo se do coachingu zapojil, ten si také odnesl slušnou porci progresu.

Ti, kdo se chtěli během dne pobavit, zasoutěžit si a i se něco nového dozvědět, mohli po celý den navštěvovat Samosebou.cz stánek. Samosebou.cz je projekt firmy Eko-​Kom, která v České republice zajišťuje systém sběru a recyklace odpadu. Tento projekt se věnuje osvětě týkající se třídění odpadu, což se mu skvěle daří, protože Česká republika se v rámci Evropy pohybuje ve statistikách třídění odpadu na vysokých příčkách. Během dne jste si tak mohli na stánku Samosebou.cz zasoutěžit o stylové a vychytané produkty souvisejícími s tříděním odpadu, nebo si dát zkrátka chill v naší super chillovací a gaučo-popelnici.

Ve 12:00 jsme navíc na tomto stánku odstartovali první bod programu, který na rozdíl od výše uvedených netrval po celý den. Krátce po poledni tak proběhl „Samosebou.cz se trefím contest“, ve kterém jste si po úspěšném vhození barevného míčku do otvoru v banneru na třídění odpadu mohli vybrat otázku podle její náročnosti. Když jste správně odpověděli, byli jste okamžitě odměněni věcnou cenou. Menší odměny byly ale i pro ty, kdo neodpověděli správně, ale aspoň do toho šli. Do contestu se zapojily hlavně děti, což je skvělá zpráva, protože i další generace bude co se týče třídění odpadu perfektně vzdělaná. My každopádně doufáme, že se na další zastávce zapojí i dospělí ;)

Krátce na to se všichni přítomní dospělí mohli občerstvit, dát si takzvaný štrůdl (Jack Daniel’s s horkým jablečným džusem) na Jack Daniel’s stánku nebo lahodné pivko Excelent. Ve 13:00 totiž přišel čas na Horsefeathers Kids contest v rámci Horsefeathers Kids Snowboard Tour 2018 podporovanou organizací Czech Snowboarding. Kromě velké účasti dětských riderů bylo fajn vidět i dav diváků, kteří podporovali děti v jejich výkonech. Závod se vzhledem k účasti jel v pěti kategoriích a ve všech byly vidět super triky a pořádná porce kreativity. Děti se mezi sebou hecovaly a emoce v contestu vyloženě létaly všude kolem. Výsledky závodu se započítávají nejen do série Horsefeathers Kids Snowboard Tour 2018, ale také do SNOWboard KIDZ Tour 2018, ve které je naplánováno celkem 10 závodů včetně všech Just Ridů, Snowboard Zezula tour včetně dvou Mistrovství ČR a také Funline Tour od Freestyle Area. Více infoamcí k této dětské sérii najdete na www.czechsnowboarding.cz. Níže vám přinášíme jména vítězů jednotlivých kategorií:

GROMS GIRLS
1. Vanessa Volopichová
2. Eliška Měřičková
3. Anna Tomanová 

GROMS BOYS
1. Matyáš Skandera
2. Dan Volopich
3. Vojta Horky 

KIDS GIRLS
1. Adéla Dončuková

KIDS BOYS
1. Jakub Hroneš
2. Martin Jósza
3. Jonáš Kubů 

JUNIOR BOYS
1. Jakub Vosáhlo

Krátce po skončení Kids Contestu jsme se vrhli na Horsefeathers Jib Contest, který se odehrál stejně jako Kids Contest dole ve stanovém městečku, kde panovala příjemná a zároveň nahecahovaná atmosféra. Po krátkém tréninku nebylo na co čekat a po jasném povelu rozhodčích Mikiho Pajera Martina Poppera odstartoval speaker sobotního dne Honza Lohynský i tenhle contest!

Závod se jel formou jam session, ve které přihlášení rideři a riderky měli něco málo přes půl hodiny na to, aby předvedli svůj trikový repertoár okořeněný o špetku kreativity. V hlavě nám utkvěl mimo jiných třeba místní instruktor snowboardingu Josef Marčík, který létal z náskoku jedné překážky na druhou, nebo neskutečné frontflipy přes rainbow od Lukáše Šakla. Rozhodčí však nakonec nejvíce zaujal Adam Černý, který předvedl vyváženou nálož technických a stylových triků. Na druhém místě skončil Tomáš Kašpárek, který po celou session dopadal zásadně několik metrů za dopad, a na třetím místě dojel zmíněný Josef Marčík.

V dámské kategorii to byl po celou dobu vyrovnaný boj mezi Terezií DvořáčkovouJulií Vítkovou. Rozhodčí nakonec na základě jibbové platformy vybrali jako vítězku Julii a Terezie se umístila druhá. Od obou holek to byl každopádně skvělý a nebojácný výkon! Best trick patřil Lukáši Šaklovi, který vystřihl luxusní frontflip přes rainbow a nebylo o čem!

Po skončení Horsefeathers Jib Contestu jsme si střihli ještě Templestore.cz Ollie Contest a to opět přímo dole ve stanovém městečku mezi oběma platformami. Do Ollie Contestu přes speciálně upravenou Templestore.cz konstrukci se zapojilo 10 riderů a 1 riderka. První příčky zdolali všichni jako nic a nebylo tak nač čekat - začali jsme zvyšovat, a to rovnou o dvě příčky. Jak se zvyšovala laťka, snižoval se počet riderů, kteří postupně vypadávali. Na úplném konci zůstali tři rideři, kteří se dostali nejvýše, ale zároveň ani jeden z nich nepřekonal tu nejvyšší příčku, kam jsme se dostali, a ceny tak byly rozděleny po právu mezi všechny tři.

Po celý den zaručovalo ozvučení našeho stanového městečka unikátní auto Red Bull Saurus, ze kterého je zkrátka ta nabitá atmosféra cítit. Přímo vedle téhle káry také před fotostěnou proběhlo po skončení celého programu vyhlášení výsledků. Spolu s výsledky Horsefeathers Kid Contestu a Horsefeathers Jib Contestu, které jsme uvedli výše, jsme také vyhlásili vítěze demo pass contestu.

Těch, kteří sesbírali všechny samolepky, takže otestovali hardware na všech stáncích a zapojili se i do dalších aktivit, se sešlo i tentokrát mnoho. Jako vítězové byli nakonec vylosováni Tomáš Kouklík, Vladimír Telecký, Marek Hapnar, Martin BlažekDiana Mariaková. Vítězové všech contestů obdrželi věcné ceny od naších hlavních partnerů a dalších partnerů akce - a že jich ani tentokrát nebylo málo!

Po vyhlášení už byli všichni naladěni na mejdan, který proběhl v baru Dvojka a pod party stanem, který se nachází přímo vedle něj. Jack Daniel’s Fire Afterparty jsme odstartovali ve 20:00 a k mejdanu a tanci zahráli DJs N’ZymLucky Boy! Tančilo se a Jack, ExcelentRed Bull tekl proudem až do ranních hodin. Party to byla velká – svědčí o tom i část fotogalerie od Michala „Prouziče“ Prouzy.

Na závěr bychom rádi poděkovali vám všem, kdo jste na první zastávku Just Ride! Winter tour 2018 dorazili, a pevně doufáme, že se vidíme na jedné, nebo všech dalších ;-) Děkujeme také všem partnerům akce, Skicentru Deštné v Orlických horách a všem, kdo se na realizaci první zastávky podíleli. See ya na další zastávce 3.2.2018 na Ještědu. Více informací najdete už brzy zde u nás na webu, aktuální info můžete zatím sledovat ve Facebookové události.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!