Respect Snowboard Session 2011

Je tomu přesně dva týdny, kdy se ve Valu u Dobrušky roztočil koloběh dalšího ročníku hudebního festivalu Respect Session. Jako každý rok, i letos pořadatelé připravili sobotní snowboardovou session. Jak to ve Valu vypadalo, se můžete přesvědčit v následujícím reportu...

Zima je už zdárně za námi a pro toho, kdo netráví léto v zahraničí nebo na ledovci, začíná dlouhé období bez naší lásky snowboardingu. Náladě moc nepomůže ani neustálé pouštění snowboardových videí. Sbalit batoh, vzít prkno a jít jezdit, jak je to v zimním období jednoduché. Způsobů jak si urychlit léto, aby už byla zima, je spousta. Sk8, surf, longboard, freebord… to je jen malý výčet toho co přes léto dělat a něco si z toho odnést do snowboardingu. K létu ale určitě patří i festivaly, kterých je v sezóně nespočet. Stačí si jen vybrat. A my jsme si vybrali Respect Session, jehož součástí je každý rok snowboarding.

Brány festivalu se otevřely již v pátek 17.6. a na jednotlivých pódiích, které byly rozděleny na Band, Electro, Psytrance, se vystřídalo více jak 10 kapel a mnoho Djs. K highlightům pátečního večera patřila kapela Shatter, která rozhýbala návštěvníky v rytmu pořádného hardcoru. Na electro stagi zase řádili Djs HVL, Jezza a Dj Viťák z nedalekého olešnického ledovce. Svými swing-​electro-​disko brejky přivedl tanečníky do varu před absolutní lahůdkou celého večera – francouzským uskupením Flautnistar, které spojuje prvky živého drum n bassu doprovázeného hrou na flétnu. 

Jak už to tak bývá, účastníci zájezdu byli vcelku přemotivovaní, takže se mejdan protáhnul do brzkých ranních hodin. Já samozřejmě nebyl výjimkou, takže sobotní budíček byl hodně nepříjemný. Do areálu ve Valu u Dobrušky jsem raději dorazil na kole, ale po příjezdu jsem nevěřil vlastním očím. Mejdan stále jede, celým areálem se line příjemné reggae a opice jakoby zmizela. Neváhám a navštěvují občerstvení, kde jsem včera strávil takového času. Česnečka hýýr, pivo hýýr. Restart se povedl, už stačilo jen najít Dj Viťáka a prezentace závodu, která byla sice naplánovaná na 11. hodinu, ale „trochu“ se protáhla, mohla začít.

Víťáka nakonec našel GPS lokátor Bambíno. Se slovy: „Tak jdeme Bambíno zase dělat diskotéku,“ odstartovala kvalifikace závodu, do kterého se přihlásilo 12 jezdců. Už od začátku bylo jasné, že na streetové bedně z Gravity parku Deštné budou padat zajímavé hodnoty. Jezdci se v třičtvrtěhodinovém jamu porvali a postup do finále. Tam nakonec postoupili Martin Wantík Vanta, Kuba Potok Potoček, Jakub JP Petr, Radek Cháča Chalupa, Jenda Doležal, Filip de Pina, Jirka Rydlouš Rydlo a Jirka Pařízek alias Surikata. Jezdci dostali půl hodinky voraz, aby si dali pivo, párek atd.

Po řádném odpočinku mohlo finále začít. Jezdci začali hrotit hned od začátku a laťka byla nasazena hodně vysoko. Vypisovat jednotlivé triky by nemělo cenu, tak zmíním jen to nejpodstatnější, co bylo odjeto. Surikata - fs2, onefoot noseslide. Rydlouš - tail 2 ven. Cháča - ss backlip, bshard2. JP - frontblunt, nosepress tailbonk fs revert. Potok - bs 2 in 2 out, fs 3 in 1 out. Wantík - bs 2 in 2 out, ss bs 2 in atd atd. Trochu smůlu měl Jenda Doležal, který dávál náročné triky, ale na odjezdu mu bohužel trochu chybělo. Za zmínku stojí určitě jeho bs 3 in 1 out, při kterém těsně po odjetí nezvládl nerovnost a upadl. Po finále si rozhodčí šli do klidu promluvit o tom, kdo bude na prvních pozicích. Mezitím mohli ještě diváci shlédnout taneční vystoupení skupiny Druhá Realita. Porota měla během chvíle jasno a mohlo proběhnout vyhlášení.

1.místo Jakub Potok Potoček (Vehicle Store Hradec Králové, Gravity park Deštné)
2.místo Martin Wantík Vanta (Vehicle Store Hradec Králové, Gravity park Deštné)
3.místo Jakub JP Petr (K2 Snowboarding, Sub Industries)
4.místo Radek Cháča Chalupa (Snowpunx)

Už nezbývalo než se opět začít plně věnovat festivalovému životu a všemu co s tím souvisí. Gramofony se opět roztočily, kytary naladily a párty pokračovala dál. Hvězdou sobotního večera byl bezpochyby Mc Dr.Kary, který předvedl neskutečnou show na hlavní stage. Za gramofony se blýskli W23, Zero Rockers Mc Cagi - večírek skončil opět pozdě ráno. Co dodat, festival a naše sobotní závody se povedly a za rok budete moci opět nasát atmosféru začátku festivalového léta s nádechem snowboardingu.

Ještě nesmím zapomenout na velké poděkování sponzorům, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit: Vehicle Store Hradec Králové, Ride Snowboards, Freeride.cz, Hradecký Votrok, Snowpunx, Gravity Park Deštné Božkov.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!