Snowboard Zezula Freestyle Camp 2017 vol. 2

Do redakce nám dorazil krátký report z letošního druhého Snowboard Zezula Freestyle Campu. Ten se uskutečnil v Deštné v Orlických horách a tady je krátký text, fotogalerka a samozřejmě i videoreport.

Jak letos vypadal první letošní ročník freestyle campu jste si již mohli přečíst ZDE a jak vypadal ten druhý? Ten nebyl o nic méně parádní! Snowboarding a zábava s partou super lidí, tak si přečtěte náš článek a pokud vás to nadchne, můžete se příští rok taky přihlásit! 

Druhá část Snowboard Zezula Freestyle Campu odstartovala 6. února opět ve středisku Deštné v Orlických horách. Tento turnus byl určený především pro kempery ve věku 16-​25 let.

V pondělí, po přivítání a zabydlení, proběhly přednášky na témata jak vybrat správný hardware, základy freestylu a vysvětlení základních snowboardových pojmů. Následující ráno jsme měli budíky nastavené na osmou hodinu, dali si snídani a v 9:30 se už brousil kopec, ale samozřejmě až poté, co se kempeři rozdělili do skupin podle úrovně ježdění. Po pondělním dešti a nočních teplotách, dosahujících až -16°C se celé Deštné proměnilo ve Finsko, takže musel být vyhlášen nejvyšší stupeň opatrnosti.

Pilovala se poctivá ollie, aby všichni dostali maximální kontrolu v rovném air skoku. Překážky se kvůli ledovce raději první dva dny vynechaly úplně. Ve čtvrtek se nám už kolem oběda začalo krásně vyjasňovat a led na sjezdovce povolil, to všichni kempeři ocenili. Začalo se shredit v parku a progres přišel obratem. Jezdily se raily, skoky a všechno, co nám přišlo do cesty, protože kompenzace za předešlé dny byla prostě nutná. Bohužel bez úrazu se to tentokrát neobešlo, a tak jedno zlomené zápěstí na kontě máme.

Večer byl program oživen bazénem, společenskými hrami a videocoachingem, kdy kempeři mohli vidět, kde chybují a následující den na těchto chybách zapracovat. Na tomto kempu se vyjímečně nekonal závod na bedně, ale uspořádali jsme ollie contest u chaty, který skvěle speakovala jedinečná kemperka Lady Dáda, takže o zábavu bylo prostě postaráno. Proběhlo vyhlášení, předaly se ceny a v pátek už jen dopolední ježdění.

Velké díky všem zúčastněným a našim sponzorům Arbor, Gravity Snowboards, Cebu Mango, Chimpanzee a Redbull.

Text: Jana Krejčí

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.