Snowboard Zezula Freestyle Tour 2015 - Deštné

Jak jste se už dočetli v pátečním článku, druhý lednový víkend patřilo Skicentrum Deštné v Orlických horách zcela snowboardingu. V sobotu se odehrála první zastávka akce Just Ride! a v neděli zase odstartoval letošní ročník Snowboard Zezula Freestyle Tour pod názvem Slopestyle Masters. Tady je k tomu pár slov, fotky od Přemka Vidy a video od Burg Production.

O víkendu se pozornost snowboardové komunity upřela do Deštného v Orlických horách, kde nejprve v sobotu proběhla první zastávka série snb happeningů Freeride.cz Just Ride! 2015 (report, video a fotky ZDE), kterou následoval v neděli první závod Českého poháru ve freestyle snowboardingu, který nese název Snowboard Zezula Freestyle Tour 2015.

Contest nazvaný Slopestyle Masters se jel v deštenském Your Parku, který místní shapers vymazlili do neuvěřitelného luxusu, obzvláště když vezmeme v potaz podmínky, se kterými se pár dnů před akcí museli vypořádat. Závodní trať se tak skládala z několika railů v horní části parku a následovaly dva kickery. S pětipřekážkovou tratí a náročnými větrnými a ledovými podmínkami si nakonec nejlépe poradili Dušan KřížDiana Augustinová.

Dušan Kříž odjel jízdu Fs 270 transfer, Bs Blunt 270, Grind Bs 360 out a na skocích čistě kombo Fs 900 a Sw Bs 900. Druhý Dan Porkert zvolil jistotu a na sklocích Cab 540 následovala Bs 900.Třetí skončil nakonec přoi neúčasti Honzy NečasePetra Horáka asi největší favorit závodu a loňský vítěz Snowboard Zezula Freestyle Tour Martin Mikyska. Ten zajel jízdu Transfer 270, Bs Blunt 270, Grind Bs 180 out, Cab 720 a Sw Bs 900, ale chyběla tam čistota, takže z toho byl “jen” bronz. Za svůj poslední trik Switch Backside 900 si ale “Mikýř” odnesl navíc cenu za G Shock Best Trick.

Holčičí kategorii jely jen dvě závodnice a mezi nimi byla lepší Diana “Didi Augustinová. Mezi juniory skončil první Jan Rovenský a dětskou kategorii ovládl Patrik Toman.

Další závod série Snowboard Zezula Freestyle Tour 2015 se pojede o víkendu 14. - 15. února na Klínovci.

Muži:
1. Dušan Kříž (Vans, Bataleon, Switchback, Drift)
2. Dan Porkert (Flow, Nugget, Snowboard Zezula, Oakley)
3. Martin Mikyska (Rip Curl, Vans, Union, Tic Tac, Level, Smith, Polar)

Ženy:
1. Diana Augustinová (Rockstar Energy Drink)
2. Tereza Šebková

Junioři:
1. Jan Rovenský
2. Lukáš Měcháček

Děti:
1. Patrik Toman
2. Filip Kaplan
3. Matyáš Bartovič

G Shock Best Trick: Martin Mikyska

Foto: Přemek Vida /​ Czech Snowboarding
Video: Burg Production
www.czechsnowboarding.cz

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!