Snowboard Zezula Tour 2017 - Neklid

Druhá zastávka letošní Snowboard Zezula Tour proběhla v krušnohorském středisku Neklid. Do redakce nám dorazil report a plno parádních fotek od Přemka Vidy a my se tak na následujících řádcích můžeme přesunout o týden zpět a podívat se, jak tato zastávka dopadla.

Krušné hory hostily minulý víkend již druhou zastávku ze série Českého poháru ve freestyle snowboardingu, Snowboard Zezula Tour. Díky právě probíhajícímu Mistrovství světa juniorů, které se souběžně odehrávalo na Božím Daru, se podařilo na Neklidu vybudovat kvalitní trať, na které se podíleli i borci jako Michal RitteremMichal Španěl.

Trať se tentokrát skládala ze čtyř platforem. Na té první měli naši nejlepší rideři na výběr mezi wallridem zetkovou industriální trubkou. Na druhé platformě na ně pak čekaly další tři
překážky, dlouhý downrail, rovný vystřelovací rail a další industriální trubka. Odtud už se mohli vesele rozjíždět na další platformu, kde na ně čekal velký kicker, hlavní překážka celé
trati. Mladší závodníci mohli zvolit i menší odrazový můstek, nicméně většina volila velký skok, stejně jako jejich starší kolegové. Odtud už jen zbývalo nabrat rychlost na corner, který
byl záverečnou překážkou celé trati. Trať byla rozmanitá a dokonale prověřila všechny závodníky.

Přesunutí závodu na neděli se ukázalo jako dobrý tah. Krušné hory pro tento den nebyly zas tak krušné a dopřály závodníkům polojasno, jen s lehkými poryvy větru. Návštěvníci, kteří se pro tuto příležitost shlukli u trati, tak měli parádní příležitost užít si podívanou, kterou freestyle snowboarding nabízí.

Kategorii kluků do patnácti let dominoval, letos již podruhé, Václav Toman, u kterého lze pozorovat slušný progres a Vašek si tak řekl o start na juniorském Mistrovství světa, jehož freestylová část bude navazovat na Audi Snowjam 2017 ve Špindlerově Mlýně. Více informací o tomto mistrovství najdete na www.msjsnowboarding.cz.

Mezi nejmladšími dívkami suverénně zvítězila lokálka Marie Kreisingerová, která odhodlaně lítala na velkém skoku spolu s o mnoho staršími závodníky.

V kategorii juniorů tentokrát dominoval Roman Zaňka.

Nejlepší juniorkou se stala Adéla Kreisingerová, která ve své první jízdě ukázala všem, co v ní je. Při druhé jízdě ale nepříjemně spadla a musela závod ukončit. Přejeme jí tímto brzké uzdravení a doufáme, že si ještě společně letos zajezdíme.

Mezi ženami pak jasně kralovala Kateřina Vojáčková, která si našla čas v náročném programu světových pohárů a na Neklid dorazila.

V hlavní mužské kategorii byly výkony již tradičně velmi vyrovnané. Na třetím místě skončil místní rider Kuba Král, který dominoval hlavně v railové sekci a na skoku předvedl hezkou fs 720 a fs 540cku. Sedmičkový souboj na skocích předvedli Martin MikyskaJan Nečas. Nakonec o prsa korejské ženy, především pak zásluhou lepších railů, zvítěžil nestárnoucí matador české scény
Jan Nečas, který si tak vyjel nominaci na seniorské Mistrovství světa, které se pojede v polovině března ve Španělsku.

Mezi nesponzorovanými jezdci pak dominoval Pavel Sedláček, který přijel z Jilemnického sportovního gymnázia.

Druhou zastávku Snowboard Zezula Tour 2017 tak nelze označit jinak, než za velmi zdařilou a nezbývá, než se těšit na další zastávku, která proběhne ve Freestyle Area Vítkovice ve dnech 4. - 5.3.2017.

Pro více informací o tour sledujte www.czechsnowboarding.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!