SPK Jib Session Karolinka 2014

Jak to vypadalo před několika dny na Karolince na akci SPK Jib Session 2014 se dozvíte z našeho reportu, fotek od Honzy Kaňůrka a videa od Martina Bernarda. Pojďte na to!

Podzimní jibingové hody letos jen tak neutichaj a na první listopadovej den se nachystala další snowboardingová a freeskiingová hostina. Cílem naší cesty se tentokrát staly Beskydy a místní oblíbenej resort Karolinka! Na Valašsko nás sice čekala cesta delší než je fronta nápadníků Magan Fox, ale díky pohodovejm minulejm ročníkům jsme neváhali ani minutu! Zabalili jsme tak saky paky a vystřelili přes celou tu naší košatou republiku na letošní SPK Jib Session Karolinka 2014!

Hned po příjezdu na nás zavála pohodová moravská nálada. Člověk nestihl ani říct „valaška“ a už mu do ruky cpali nějakou tu stopičku něčeho na zahřátí... Přijeli umělci z Prahy (já z Jablonce)... místní banda okolo Pavlíka VyroubalaChosého Kysučana připravila hodně líbivej setup dvou kousků překážek na stair setu. Trikovou rošádu jste tak mohli rozjet buď na speed jeklu nebo na down-​flat-​down zetku. Riders jsou před zimou hladoví jak nájemníci hladomorny, takže se sjela slušná československo-​polská tlupa. Po tréningu, kterej všechny zapnul na provozní teplotu, se tak mohlo jít na věc!

Nemělo smysl vymejšlet nějakej přemoudřelej formát. Klasika je klasika, a tak jak boarďáci tak lyžníci měli každej hodinku jamu na kvalifikaci. V obou kategoriích se ukázalo nějakejch třicet cápků, takže boj o postupovou osmičku nebyl procházka parkem, ale poctivá jibová vřava. Holky to vzaly tentokrát trochu líně a dorazily pouze dvě zástupky s prknem u nohou... Upřímně přesná soupiska finálistů se někde utopila u lahodného moku a když zpětně zavzpomínám, tutově by mi nějaký jméno uteklo... takže sorry a kdo byl ví...

Finále pak spojilo jak majitele jednoho tak dvou prkýnek! Kluci a dvě postupující dámy měli tři čtvrtě hodinky na to nasolit tam to nejlepší co měli v arzenálu a přítomní diváci určitě neměli možnost upadnout do oparu nudy! Třetí flek si mezi prknáři nakonec vyjiboval polský brat Maciek Dlugosz aka Mr. switch tailslide. I druhý místo putovalo za hranice. Slovák Zoltán Strcuľa nasekal třeba cab 270, cab 270 270 out nebo fróňo přes zetko a stříbro bylo jeho. Největší nátěr, top triky a nejdrsnější komba ale podle poroty předvedl Ondra Porkert, kterej se tak stal vítězem třetího ročníku SPK Jib Session. V souboji dvou zástupkyň něžného pohlaví se pak víc líbla Jenny Králíková.

Po nich nastoupila lyžnická sebranka. Smůlu měl nejmladší zástupce Vojta Břeský, který po tučným kotrmelci asi ve třetí jízdě radši vzdal a nechal tak další souboje na starších kmetech. Celej den jezdil hodně stylově, ale taky trochu nenápadně Ondra Beneš. Jeho fs switch upy 270 out na zetku, ale měly svoji váhu a uzmul třetí flek! Nejvíc na tuty nakládala dvojka Jirka Volák a Dan Hanka. Ten jako jedinej narval 450 na jekl nebo fs 450 ze zetka. I přes svůj origo styl to ale nakonec stačilo v uvozovkách jen na druhý místečko. Jirka Volák aka Dědek sázel jeden trik za druhým jak smyslu zbavenej a díky věcem jako 270 on precl 270 out nebo unnatural 270 on nakonec zas všem vypálil rybník. Holt stáří vpřed...

Poté, co se všichni malinko hodili do gala (když se de chlastat musí se vypadat), se stačilo přesunout pár metříků do místní Restaurace U Vleku, kde se zase mohl trošku popustit ventilek večerním taškařicím. Kromě zběsilý konzumace alkoholických nápojů tu totiž byl na programu koncik rapový bandy LNJH, což mimochodem je freeski duo z Liptovského Mikuláše VajdaCagy. Pokud kluci pověsej lyže na hřebík, nemusej se o další kariéru obávat... huby jim jedou slušně a Karolinka tak na chvilku zmutovala do valašský verze newyorského Bronxu. Pak už se jen pilo, plo, pllio. Iiooo... až už nebylo nikomu a ničemu rozumět. Dík všem, co se sešli a zas za rok!

Video z SPK Jib Session Karolinka 2014 od Martina „Bernýho“ Bernarda:

Další zajímavé články

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...