Spring Session Park city Klínovec by Maximal Animal

Vleky se už dávno zastavily, sníh nenajdeme asi ani na těch nejstudenějších místech, všichni přesedlali na kola či skate a ostatní mají v hlavě pouze teplé letní dny strávené u vody. S tím se ale parta MAXIMAL ANIMAL těžko smiřuje, páč miluje sníh na kterém je těžce “zavislá“. A tak tu máme další vstup progresivní krušnohorské bandy a jejich článek z květnového poježdění na Klínovci…

Celá Maximal Animal crew hledá všude možně. Nikdo nas nepodpoří, všichni se nám smějí a říkají, že jsme blázni. Na začátku května a hledat sníh?! A k tomu na českých horách?! Haha! Nesmysl! Ale ne pro nás – my se nevzdáváme a jdeme si tvrdě za naší závislostí. Po dlouhém pátrání se náš boj vyplácí. To pravé místo jsme objevili nedaleko a to v Krušných horách – Ski areál Klínovec a asi jedna z posledních hromad sněhu v ČR, na které se dá s trochou úsilí ještě něco vytvořit.

Po domluvě s vedením Ski areálu Klínovec dostáváme svolení, jak pro místo, tak dokonce i pro použití místních překážek! Super! Je vidět, že se správným přístupem se může povést hodně věcí, takže ještě jednou díky Ski areál Klínovec. Nápadů na realizaci snowboardingu na sněhu v tomto období přibývá, a tak přemýšlíme, vymýšlíme, plánujeme a nakonec vytváříme.

Práce, lopata, práce, pivo a zase práce s lopatou. Za jeden den tvrdé práce tu máme mini parčík se vším všudy! Takže setup: nakloněný wall ride aka „kluziště“, multifunkční lámaná bedna se street náskokem nebo přímo, a 5m dlouhá jednotrubka, krásně pokroucená z leva do prava a nahoru dolů tzn. „Jednička“.

V pátek vše postaveno a připraveno! Na místo dorážejí první pozvaní fellazzz ze Švindlu, takže jsme s Bataleon jezdci Honzou „Šmoulou“ HavlíčkemFilipem Martincem mohli večer v klidu hodit chillout a čumendu na hokej s dalšími bross.

V sobotu ráno vstávačka, snídaně a šupito presto směr Klínovec Park city. Krásné počasí, lehké přešejpování a jde se konečně SHREDIT!!! Ale cože, Šmoulovi zvoní telefon...tůů, túú, tuu... „Halóóó Bro, co děláš?!“ ... „Hmmm, shredím tady s bros z M.A. crew na Klíňáku!“ … „Fakt?! To zní lákavě, a jak je to daleko?“ ... „Kousek, stovečka km! Tak doraž“ ... „Ok, já valím!“. Po chvíli se na svahu objeví baronská kára ve svém „stylu“ ááá Forum pán Štěpán „Roko“ Rokos dovalil.

Jak už si můžete představit, začíná slušná jibberská podívaná, kterou svým objektivem zachycuje fotograf Míla Štáfek. Do toho všeho se griluje, chilluje, poslouchá muzika, prostě tzv. snowboardová letní pohodička. Po celém dnu jezděni a pohody, se přesouváme na chajdu, která patří kámošovi Štěpánovi, mimochodem je řádně ve stylu YEAH, kde probíhá afterparting s grilem a fellazzz.

Celá akce pokračuje i v neděli. Ta začíná probuzením se do vůně stylových domácích hamburgerů. Břicha jsou po chvilce naplněna a hurá, můžeme tento pohodový víkend zakončit opět snowboardingem a chillem s kámošema. Na našem „private ledovci“ již jezdíme bez fotografa, jen tak do pohody. Překážky se mění a vymýšlejí se různé záludnosti, prostě SHRED.

Se západem slunce jsou tu „plácačky“, rozloučení a poděkování za zajímavý víkend s partou Maximal Animal. Dík patří všem, co dorazili: Brňáci (Šmoula, Filip, Irma), Roko, fotograf Míla Štáfek s rodinou, klášterecká parta od Fíly, fandové z Chomutova (Čenda a spol.), Štěpánovi dík za luxusní azyl na chatě...! Bylo to skvělý, díky moc a RESPEKT vám všem.

Velké poděkování patří samozřejmě Ski areál Klínovec, který nám propůjčil místo konání a překážky, za podporu našeho teamu M.A. firmám K2 SnowboardingVehicle! Díky moc.

Toť asi vše z naší weekendové akce. Ale nebojte – Maximal Animal nezahálí ani v létě! Zrovna v těchto dnech se začíná připravovat luxusní teamový trip na rakouský Hintertux. Takže brzy můžete očekávat další snowboardovou nálož z repertoáru Maximal Animal. A těm z vás, kteří chtějí sledovat aktuální info doporučujeme naše FB stránky, které naleznete na TOMTO ODKAZU.

Mějte se a užívejte léta, Maximal Animal.

Další zajímavé články

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!