Stubai Premiere 2016

Posledním podzimním Freeride.cz tripem za snowboardingem byla výprava na „střechu Tyrolska“, kterou je ledovec Stubai. Jak to ve zdejším Stubai Zoo snowparku vypadalo, vám přiblížíme v tomto reportu.

Víkendového openingu ve dnech 22.-23. října jsme se zúčastnili v partě Dušan Kříž, Tomáš Císař, Michal Prouza (foto) a Jan Plesník (video). Paralelně s námi měli na Stubai namířeno i bratři PorkertoviHorisův taxík, ve kterém se svezli staliňáci RokosKartmanem. Aby toho nebylo málo, tak na Stubajském ledovci probíhal i Horsefeathers teambuilding a teamshooting, takže se na kopci a na baru proháněly i jména jako Mans Hedberg, Jan Lohynský, Zoltán Strcula nebo Klaudia Medlová

Počasí letos na Stubaji panuje vynikající, slunečné dny střídají vydatné sněhové nadílky a podmínky pro snowboarding v toto roční období jsou tak více než optimální. I když je zdejší snowpark známý především pro své skoky, na své si přijdou i jibbeři, pro které bylo nachystáno nespočet kreativních překážek různých tvarů a velikostí. Součástí openingu bylo i několik side-​eventů, jako například Horsefeathers "Hit the Tank" nebo "Lady Laps"Klaudií Medlovou.

Hlavním lákadlem pro světové jezdce však i přesto ve Stubai Zoo zůstávají skvěle vyshapované skoky - kromě medium lajny čítající 5 hitů, byla během našeho výletu připravena i pro lajna se třemi macatými skoky. V listopadu vedle profi lajny vyrůstají další dva ještě větší skoky speciálně postavené pro účely tzv. Prime Session, na kterou se sjíždějí pozvaní jezdci z celého světa a trénují tak na nadcházející závodní sezónu. 

Slunečná obloha a kvalitně připravený park přiměly jezdce předvádět solidní triky. Na skocích měli nejvíce našlápnuto Clemens Millauer, Peetu PiironenRoope Tonteri - tito jezdci se nebáli opřít i do doublecorkových rotací. Sekundovali jim našinci Petr HorákDušan Kříž. Na jibbech nešlo přehlédnout partičku Postland (Jesse Augustinus, Will Smith, Cees Wille…), Maxe Zebeho a i naši jezdci Tomáš CísařPorkert Bros vytvářeli slušné hodnoty a mezi profíkama se vůbec neztratili.

Na Stubaji od letoška funguje nová lanovka, takže vyvézt se na ledovec je ještě jednodušší než dříve. A co je ještě „důležitější“ - lanovka je Wi-​Fi free :-). Na ledovci si každopádně užijí i jedinci, kterým snowpark není příliš vlastní, jelikož délkou sjezdovek na podzim (v km) drží Stubai pomyslné rakouské prvenství.

Kompletní fotogalerie od Michala Prouzy je k nahlédnutí na tomto odkaze.

Všechny aktuální informace ze Stubai Zoo snowparku můžete sledovat na jejich facebookové stránce.

Za podporu na Stubai tripu děkujeme firmám Mercedes-​Benz Česká Republika, Olympus CZ/​SK, Red BullJack Daniel´s.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!