Suzuki Nine Royals 2017 - čtvrtek

V italském resortu Watles pokračuje vele údálost Suzuki Nine Royals a my se opět vydáváme k místní neuvěřitelné stavbě, na které pozvaní jezdci předvádí to nejlepší, co dokáží. Jaký byl azurový čtvrtek? To vám již přiblíží následující text a především pak fotografie.

Probouzíme se do azurového opojení údolí Schrepelpassu a nabuzení slunečními paprsky se okamžitě vydáváme k sedačkové lanovce Watles resort. U lanovky zaparkujeme naší FR dodávku a hned si užíváme rozhledů do místního kraje. Jsme ve výšče, kde i ty nejfialovější krávy dávají ten nejlepší horský sýr, 2650 metrů nad mořem my dáváme naší Sněžce zdaleka valem.

Už od rána panovaly vyšší teploty, slunce pálilo a na obzoru nebyl ani mrak. Jezdci tak mnohem víc než předešlý den bojovali s rychlostí a měli co dělat, aby přelítli gap castelu.

Své by o tom mohla vyprávět i jedna z favoritek mezi ženami, Rakušanka Anna Gasser, které se podařilo odjet 1080 double ale při jednom z jejích dalších triků jí nevydržel kotník a účast v samotném závodu tak zatím zůstává otazníkem. Další z holek, která byla hodně vidět byla Jamie Anderson. Šárka Pančochová se zatím držela trošku zkrátka, ale i tak předvedla krásné a stylové skoky a my se tak můžeme těšit na její jízdy v contestu.

Po pomyslné koruně nejtechničtějšího krále celého dne sahal Tyler Nicholson, který předváděl triple corky, velikostí skoků i stylem mu na paty šlapal Seppe Smits. Hodně byli take vidět Simon GruberSebbe De Buck.

Ani ďábel sám někdy nepodlehne pokušení, a tak i my jsme po celém dni na kopci vyrazili do nejbližšího zázemí na místní, pořádně vychlazenej škopek. Azuro trvá, ale pak se najednou setmělo a my jdeme spát. Čego zítra!

Opět je tu výběr z fotografií našich místních reportérů Davida KarvayeOndry Kučery. Užíjte si je. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!