Suzuki Nine Royals 2017 - středa

Po roce se opět vydáváme do italského resortu Watles na jednu z nejzásadnějších akcí tohoto jara, Suzuki Nine Royals. Poprvé v historii se spojili rytíři s královnama a vznikla akce Nine Royals. Na místě máme i naše vyslance Davida Karvaye a Ondru Kučeru, kteří vám budou v následujících dnes servírovat své reporty.

Po dlouhé noční jízdě se ve středu ráno probouzíme na parkovišti pod lyžařským střediskem Watles v jižním Tyrolsku. Nezavítali jsme sem náhodou, tento týden zde probíhá vyhlášená akce Suzuki Nine Royals.

Rychle se jedeme ubytovat na hotel, vyzvednout akreditace, zařídit vše potřebné a hurá na kopec. Novinkou pro letošní rok je spojení akcí Nine QueensNine Knights, tedy holky i kluci dohromady, do jedné, která nese název Nine Royals.

Na svahu je, jako každý rok, připravená monstrózní, luxusně vyšejpovaná, multifunkční překážka. Na obloze ani mráček, teplota tak akorát, ideální den na ježdění. Vzhledem k tomu že už včera, hned první den akce, tu padnul první quad cork 1800 na lyžích v podání Andriho Ragettliho, byli jsme plni očekávání, co se bude odehrávat dnes. 

Na dopoledne byla naplánovaná session hlavně na menším skoku, aby dostaly trochu víc prostoru holky. Někteří jezdci proto zůstali odpočívat na hotelu, další si jezdili jen tak na pohodu s holkama.

Odpolední session se už odehrála na celé překážce, takže byly k vidění první transfery z největšího odrazu, ale jinak se nic přelomového neodehrálo. Jezdci si víceméně osahávali všechny možnosti, které letošní castle přináší, vymýšleli různé kombinace a bavili se ježděním. To však neznamená, že nebylo k vidění nic zajímavého, zákony gravitace se tu snažil přepsat kde kdo. Na posouvání hranic rotátorství si však asi budeme muset ještě chvíli počkat.

Na místě jsou i zástupci našich barev. Freeskier Dan Hanka sice kvůli zranění nedorazil, Klaudia Medlová sem dorazila, ale bohužel kvůli poraněnému kolenu také nejezdí. Česko-​slovenské zájmy tu tak zastupují Zuzička StromkováŠárka Pančochová. Těšíme se i na jejich výkony. 

Následují další fotografie od Davida KarvayeOndry Kučery, kteří i dnes stojí na kopci a pořizují pro vás další zajímavé obrázky. 

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.