Takovej jeden kemp 2014

Zima na některých ledovcích začala a spoustě z nás již téměř tečou sliny po bradě. A někdo si třeba díky tomu vzpomněl, že mu doma leží zajímavý materiál z minulé sezóny, a tak tu pro vás máme report z loňského snowboardového kempu, který vám snad pomůže zkrátit čekání na zimu a třeba vám pomůže i v rozhodování, zda právě na nějakej Takovej jeden kemp letos v zimě nevyrazit.

Loňská zima patřila mezi ty, na které většina z nás nebude až tak ráda vzpomínat. Natožpak organizátoři nejrůznějších akcí, za jejichž přípravou stojí spousta času a úsilí. Když si například v září vymyslíte termín kempu, tak si zdaleka nepřipouštíte, že by snad koncem ledna nebyl v Krkonoších sníh. A tak čas pomalu plynul, množství jeřabin slibovalo pěknou zejmu, probíhalo poslední dolaďování a sněhová nadílka na začátku prosince, která umožnila i provoz vleků bez umělého zasněžování, odehnala všechny pochybnosti. Po Vánocích však přišla první obleva, a pak nastalo období, kdy se 2x denně díváte na předpověď, zda nás náhodou nečeká nějaká sněhová bouře. Sníh mizel před očima a v hlavě nastal kolotoč myšlenek „Zrušit kemp? Nezrušit? Zrušit?“ 

Ve všech střediscích byla priorita nasněžit na sjezdovky, a když týden před kempem z předpovědi náhle opět vymizely nakreslené vločky, tak s nimi i poslední naděje. V hlavě se ale najednou po plánu A, B a C vynořil plán „Dé“. VítkoviceFreestyle Area, kde se všechen sníh od začátku zimy vždy tvoří pouze na stavbu parku. Zde dodnes patří obrovský dík Migimu Márvinovi, že nám umožnili, abychom kemp přesunuli právě tam.

Díky tomu nás každý den čekalo dojíždění z Pasek nad Jizerou do Vítkovic, ale rozhodně to stálo za to. A to ještě nikdo z nás netušil, že si užíváme nejlepší podmínky za celou zimu. Hned po kempu přišla totiž další obleva, která pomalu, ale jistě, přinášela předčasný konec zimních radovánek.

K samotnému kempu. Koučové i kempeři byli úžasní. Všichni jezdili jako o život, energii i dobrou náladu měli stále na rozdávání, a to vše i s dojížděním, které se do programu uvrtalo na poslední chvíli. Náplň dne probíhala tradičně (až na to dojíždění). Penzion Sokol nám zaručoval parádní start skrze výbornou snídani formou švédského stolu, kde jste zkrátka nechápali, že si můžete dát třeba i pizzu nebo utopence. Následovalo nalodění kemperů a odjezd směr Vítkovice. Mezi ježděním, koučováním a natáčením byl čas na posilnění v příjemném pohoštění U Kouzelníka. Po vypnutí vleků největší nadšenci ještě chvíli pošlapali a pak hurá směr Paseky. Večeře obnášela dva chody a na trávení byl připraven videokoučing, případně nějaká hra či přednáška. Po takovém dni už nezbývalo než jít spát a sbírat síly na den další. A tak se jezdilo, jedlo, spalo, pilo a pilovalo a kemp utíkal jako voda.

A co by vám ke kempu řekli samotní účastníci zájezdu?

Dominik P.: „Já abych řek, tak jsem si kemp moc užil a díky všem jsem se i hodně naučil - víc než za tu dobu co jsem jezdil sám. Sice jsem byl na kempu letos poprvé, ale byla to pecka a určitě bych si to rád zopák, a to i Radek co tam byl se mnou, a tak doufáme, že kemp bude zas i v příštím roce, páč určo pojedem:) :) :)“

Wendy V.: „Hodně jsem se toho na kempu naučila, třeba už jen odbourat svůj strach ze skoku se zlámanýma rukama (ale to je záležitost předloňského kempu). Nicméně je super, že ti někdo ukáže chyby, kterých se následně snažíš vyvarovat. Bohuže když už je člověk trochu starší generace, tak přeci jen mozek pracuje na jiné bázi nežli u mladších členů kempu a vše trvá trochu déle. Tímto se snažím i poukázat na trpělivost koučů ;)“ 

Aneta R.: „Myslím si, že kemp byl naprosto úžasný, jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Rozhodně bych každému doporučila tam jet. Já sama mám v plánu a chci tam jet znova. Lidi, s kterými jsem tam byla, byli naprosto úžasní, skvěle jsme se bavili, a to nejen na sněhu, ale při snídani, večeři, na večerním programu a při prohlížení videí z každého dne. Dívali jsme se na naše skoky, triky na bednách a u toho jsme se skvěle bavili. Nechyběly ani večerní hry. A rozhodně při rozhodování, zda jet na kemp bych vůbec neváhala. Byla jsem tam sice nejmladší, ale zábavy jsem si tam užila habaděj. Před kempem jsem nevěděla o freestylu nic, ale po kempu jsem tím začala žít. Miluju snowboarding a myslím si, že je to skvělá příležitost, jak ho rozvíjet. Rozhodně bych chtěla poděkovat vedoucí kempu - Elišce Šírové - je úžasná!
P.S.: Takže pokud chcete jet, tak neváhejte!!!!! 

Nyní si můžeme s klidem dovolit shrnutí, že je náš kemp boží „:)“. Každý se něco nového naučil, dozvěděl a každý dostal za své snažení řádnou odměnu v podobě věcných cen, nových přátel a jedinečných vzpomínek. A tak děkujeme především všem sponzorům, kteří poskytli ony pěkné dárky a ceny pro kempery: Protest, Chuck BuddiesHra na hory. Dále pak distribuci Nitro SnowboardsRaiden za možnost testování prken a vázání a Pieps za poskytnutí setů lavinové výbavy. U díků nesmí chybět ani mediální partneři Freeride.czStudentskaleta.cz.

Tento report včetně fotogalerie naleznete i na naší fejsbůkové stránce Snowboardové kempy, kde si můžete prohlédnout také fotografie a videa z našich předchozích kempů. Letos chceme opět uspořádat kemp v Pasekách nad Jizerou a termín připadl na 7. 2. - 14. 2. 2015. Sledujte nás na fejsbůku, nebo nám pište na snbkempy@seznam.cz a dozvíte se více! 

Díky za dočtení až sem a ať je letošní zima pro nás všechny příznivější než ta předešlá! :)

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!