Třetí zastávka Just Ride! Winter 2018 proběhla v sobotu na Bukovce

Po roce jsme se vrátili do našeho oblíbeného resortu Buková hora, a to za třetí zastávkou letošní Just Ride! Winter 2018 tour. Ve spolupráci s lokály z areálu, kteří na letošní sezónu připravili opět luxusní snowpark, jsme tak uplynulou sobotu opět uspořádali snowboardingem nabitou akci. Níže se dozvíte, jak to na Bukovce v sobotu vypadalo, kdo co vyhrál, kdo co odjel a mnohem víc.

Areál se spolu se snowparkem plným překážek a skoků pyšní i novou a luxusní lanovkou, která jezdí už od brzkých 8 hodin, a tak se první nedočkavci hrnuli na první lano už kolem 7:30. Jak je ale mezi snowboardery všeobecně známo, my začínáme den později (o to ho ale pak máme delší;)), a tak akce odstartovala tak jako na každé zastávce v 9 hodin.

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE OD MICHALA "PROUZIČE" PROUZY NA FACEBOOKU.

VIDEO Z AKCE NA KONCI REPORTU.

Registrace běžela po celý den na stánku Freeride.cz, kde vám naše úsměvavá Terka spolu s vysmátým Kubou vystavovali na základě registrace demo passy. Registrace probíhala před akcí online a ti, kdo toho využili ušetřili čas sobě i nám. Pokud se chystáte na další zastávku, která se koná už tuhle sobotu 17.2.2018 na Karolince, registrovat se můžete rovnou na tomhle odkazu. Ti, kdo se přišli registrovat na místě to ale také měli jednoduché a během chvilky už mohli testovat snowboardový hardware dle libosti.

I na Bukovce byl velký výběr, co se hardwaru týče. K otestování byly prkna a vázka firem Rossignol Snowboards, Ride Snowboards, Bataleon Snowboards, Lobster Snowboards, Switchback bindings, Nitro Snowboards, Burton Snowboards, Gravity Snowboards, Arbor Snowboards, Capita Snowboards, Union Bindings, Lib Technologies, Gnu, Bent Metal a na Templestore.cz stánku jste mohli otestovat helmy a brýle Smith. Současně jste mohli spolu s hardwarem testovat i bundy od české snowboardové firmy Horsefeathers Clothing a akční kamery od firmy YI Technology.

Testování probíhalo klasickým způsobem, tak jako na každé zastávce – vybraný produkt jste si mohli zapůjčit výměnou za demo pass, který zůstal na stánku. Po vrácení jste získali demo pass zpět a to rovnou se samolepkou značky z daného stánku, čímž jste se automaticky zapojili do závěrečného demo pass contestu o věcné ceny od partnerů akce.

Po celý den probíhalo také follow cam natáčení od našeho nového hlavního partnera YI Technology. Během celého dne jste se tak mohli zastavit na stánku YI a domluvit si jízdu s follow cam kameramanem, nebo ho odchytit kdekoliv ve snowparku či na svahu. Stejně tak jste si akční kameru mohli půjčit na selfie tyčce a natočit si jízdu s kamarády, nebo sami. Na stánku jste si pak také mohli domluvit převzetí záběrů a nasbírat tak další videa z letošní sezóny do vašeho editu.

Přímo v rámci našeho stanového městečka jste se mohli zastavit v Mercedes-​Benz zóně, kde pro vás byl připravený herní simulátor, na kterém jste se mohli projet a zažít tak autentický pocit ze závodní jízdy. Hlavně jste ale mohli omrknout multifunkční káru ze zcela nové třídy X, nebo si prolézt skvělé cestovní Vito Marco Polo, které disponuje horní ložnicí i spodní kuchyní, což je pro snowboarďáky, wakeboardisty i surfaře naprostá pecka.

Pro ty, kdo na první letošní zastávku Just Ride! přijeli kromě testování i za progresem, mohli využít coachingu zdarma od party z Templestore.cz, která snowboardingu rozumí – a to na všech úrovních. Důkazem budiž fakt, že už 19 let provozují snowboardovou školu a školící středisko pro instruktory. Na své si tak opět přišli jak začátečníci a mírně pokročilí, tak ostřílenější freestyle riders.

Ti, kdo se chtěli během dne pobavit, zasoutěžit si, a i se něco nového dozvědět, mohli po celý den navštěvovat Samosebou.cz stánek. Samosebou.cz je projekt firmy Eko-​kom, která v České republice zajišťuje systém sběru a recyklace odpadu. Tento projekt se věnuje osvětě týkající se třídění odpadu, což se mu skvěle daří, protože Česká republika se v rámci Evropy pohybuje ve statistikách třídění odpadu na vysokých příčkách. Během dne jste si tak mohli na stánku Samosebou.cz zasoutěžit o stylové a vychytané produkty souvisejícími s tříděním odpadu, nebo si dát zkrátka chill v naší super chillovací gaučo-popelnici.

Kdo měl žízeň, nebo mu byla zima, se mohl kdykoliv během dne stavit na Jack Daniel’s stánku a dát si takzvaný štrůdl (Jack Daniel’s s horkým jablečným džusem), nebo klasický drink či panáka Jack Daniel’s Fire, Honey, nebo klasiku. Před Jack Daniel’s stánkem navíc jel celý den oheň, takže bylo i kde se ohřát a to hned na dvou úrovních;) Pro ty, kdo jsou spíš na pivo bylo přichystáno lahodné pivko na Excelent stánku. S postupem dne se pro mnoho návštěvníků právě tyhle dva stánky staly centrálním místem a atmosféra tak byla ve stanovém městečku opět čím dál tím uvolněnější…

Ve 12:30 jsme odstartovali další závod ze série Horsefeathers Kids Snowboard tour. I na Bukovku dorazily děti z mnoha kategorií a síly se tak vyrovnaly podle věku. Závod se odjel ve snowparku, který vznikl jako součást stanového městečka. První platformu tvořil skok, druhou pak lámaná bedna a kulatý rail – trubka. Bylo vidět, že s postupem sezóny se zvedá úroveň triků, které děti sázejí a rozhodčí tak měli plné ruce práce, aby stíhali zapisovat a hodnotit. Sami nakonci uvedli, že ty děti jsou čím dál tím lepší… Níže vám přinášíme výsledky jednotlivých kategorií:

SUPERGROM BOYS:
1) Franek Baran (7 let)

GROM GIRLS:
1) Anna Tomanová (8 let)

GROM BOYS:
1) Vojtěch Horký (10 let)
2) Matyáš Skandera (9 let)

KIDS GIRLS:
1) Laura Záveská (11 let)

KIDS BOYS:
1) Kuba Hroneš (13 let)
2) Martin Józsa (13 let)
3) Matyáš Nedělka (11 let)

Hned jak rozhodčí vyhodnotili výsledky závodu, začali jsme připravovat další contest, kterým byl Horsefeathrers Jib Contest & Best Trick, který se jel také dole ve stanovém městečku. Hodnotila se ale pouze jibbová platforma s bednou a railem. Během jamu, který trval něco přes půl hodiny byly k vidění neskutečné triky od kluků i holek. Padaly hodnoty jako FS Hardway 270 to Switch FS Boardslide, nebo Cab 180 to FS 5050 BS 360 out. Speakerovi Honzovi Bašnému docházely hlasivky, diváci fandili o 106 a rozhodčí Marek Toman, Honza LohynskýZbyněk Blahutka měli práce nad hlavu, aby to všechno stihli zaznamenat. Byl to zkrátka úlet!

Pořadí bylo nakonec následující. Třetí místo v dámské kategorii obsadila Karolína Józsová. Druhé místo patřilo Emilce Tomanové a první flek si po právu vyjela mladá Laura Záveská. V pánské kategorii to bylo nabitější. Mezi první tři se ale nakonec probojoval Štěpán Košík, který si tak odnesl třetí místo. Druhé místo obsadil Štěpán Pruša a vítězem se stal Milan Diška. Best Trick patřil Štěpánu Prušovi za BS Hardway 270 to BS Boardslide 270 out (!!!).

Krátce po skončení Horsefeathers Jib Contestu jsme se vrhli na Templestore.cz Ollie Contest. Ten se jel ve stanovém městečku, a to hned pod poslední platformou, kam parta z Templestore.cz umístila tradičně svojí dřevěnou konstrukci. Systém contestu byl jednoduchý. Dáš – postupuješ, nedáš – máš ještě jeden pokus. Ti, kdo na první či na druhý pokus zdolali laťku, postupovali dál, a ti, kdo ani napodruhé laťku nepřeskočili, se z riderů proměnili v diváky. Tentokrát to bylo napínavější než kdy jindy, protože kluci přeskakovali příčku často až na druhý pokus a nakonec se vyšplhali až skoro úplně nahoru. Vítězi se nakonec stali Martin PurkertMilan Diška, kteří zdolali stejnou výšku a společně si tak rozdělili věcné ceny.

Po skončení celého programu přišel čas na vyhlášení výsledků. Výslekdy závodu Horsefeathers Jib Contest & Best Trick jsme vyhlásili před Just Ride! fotostěnou podle umístění vypsaném výše. Demo pass contest vítězi se za nejaktivnější testování a účast v programu stali: Petr Pakosta, Filip Straka, Dominik Balák, Zdeněk Mazal a Michaela Kotrcová, kteří si odnesli hromadu cen od partnerů akce.

Zatímco se všichni rideři a testeři vyrazili občerstvit a převléct, my už jsme na spodním parkovišti chystali party stan, ve kterém jsme už ve 20:00 odpálili Jack Daniel’s Fire Afterparty! Nálada všech party people, kteří dorazili, byla super a to se odrazilo i v atmosféře celého mejdanu. Už kolem 22:00 jela ve stanu taková party, jak je to na každé Just Ride afterparty ve zvyku. DJ Lucky BoyDJ Subsist rozjeli show a jak Jack Daniel’s v různým combech, tak Excelent pivka tekly proudem. Mejdan jel klasicky až do rána a party atmosféra vydržela ve stanu ještě dlouho.

Nám nyní nezbývá než poděkovat vám všem, kdo jste na třetí zastávku na Bukovku dorazili. Díky také areálu a partě lokálů kolem Marka Tomana za support při přípravách akce. Díky našim partnerům za to, že s námi další úspěšnou tour jedou a díky všem, kdo se na produkci téhle zastávky a celé tour podílejí. Jak celá akce proběhla očima našich kameramanů z produkce Make It Real se podívejte teď a tady:

Vidíme se už tuhle sobotu 17.2.2018 na Karolince. Těšit se můžete opět na pořádnou porci snowboardingu, nabitý program, spoustu contestů a soutěží a samozřejmě i závěrečnou party. Více informací můžete zatím sledovat ve Facebookové události.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.