Trip na Dachstein 09

Článků a fotografií z Dachsteinu jsme tu měli již celou řadu. Bezesporu je to nejoblíbenější ledovec Čechů i Slováků a tentokrát před sebou máte report z čtyřdenního kempu, který se uskutečnil v době od 13. do 17.11. 2009 pod názvem Trip na Dachstein!

Myšlenka udělat tento kemp vznikla v hlavách bývalých shaperů samotného Atomic superparku Michala „Migi“ RitteraIvoše Šimurdy a tak ji nebylo až tak těžké zrealizovat. Kluci znali dobře místní podmínky, sehnali parádní haciendu v přilehlé dědině Ramsau, což bylo kousek od brány k ledovci a zároveň hezky na samotě. Pak už jen stačilo sehnat pár sponzorů, naplnit kapacitu, lihoviny a hurá na Dach!

Fotogalerie od Kaňůse ZDE

Plánovaný příjezd kemperů se uskutečnil v páteční podvečer a protahoval se až do ranních hodin. Nicméně kdo se v sobotu zavčasu probral, mohl směle vyrazit nahoru, seznámit se s parkem a jako nášup si dát podívanou na známé světové tváře, které si to zrovna rozdávali ve finále Horsefeathers Pleasure Jamu! Tudíž motivace jezdit a něco se naučit kemperům rozhodně nechyběla a tak se dal první sobotní den zhodnotit jako velmi povedený! Ovšem samozřejmě až na pár výjimek, kterým motivace překypěla až do večera a uzdu nepovolili ani na závěrečné Pleasure Jam párty.

Nedělní ráno se mi bohužel můj organismus nepovedlo rozpohybovat, každopádně ostatní byli, dá se říct fit a tak si je už vzali na starost coachové. Honza Nečas měl být v jeho nabitém programu využit spíše jen jako poradce a host, ale jeho naražené žebra mu nedovolily většího pohybu a tak plně vypomáhal s coachingem nejlepším kemperům. Další skupinky se rozdělili mezi „trenéry“ Martina Kaňůrka, Ivoše ŠimurduMichala Rittera. Po celý den se řádilo a pokračovalo se opět večer, kde už byla předána první namražená láhev Jägermeisteru nejlepšímu progres riderovi a o zábavu bylo postaráno.

Pondělní ráno už to byla rutina… zatopit, nakrmit bizony, hodit se do gala a hurá na kopec! Nahoře nás ovšem překvapila mlha jako z hororu, o kterou se dalo snad i opřít. No co se dalo dělat, na raily a slideboxy se dalo za pomocí navigace a coachů celkem dobře dojet, byl tedy vyhlášen jibbing coaching v ateliérovém prostředí. Ukázalo se, že nikomu tahle změna příliš nevadila, aspoň si člověk v mlze odpočinul a napil se čerstvého dachsteinského mléka (he, he, to je ale blbost). Nicméně večer opět další flaška, videocoaching za asistence Honzy Nečase a volná zábava. No jo… ono se řekne „volná zábava“, ale jak bych to nejlépe popsal??? No prostě příští rok se nebojte sami přihlásit a pochopíte, ostatní ať mrknou na fotky, třeba jim to trochu napoví.

Úterní den ve znamení odjezdu a pořádného posledního pojezdu vyvrcholil luxusním počáskem, ze kterého se jen tak nikomu nechtělo odjíždět. Každopádně probíhal další level coachingu. Za účasti Martina Kaňůrka a Nečiho si pár kemperů trouflo i na větší skoky, což jsme samozřejmě ohodnotili několika věcnými cenami od sponzorů kempu! MigiIvoš si vzali na starost méně odvážnou skupinku a pilovali odrazy, graby a rotace na menších skocích. 

Kolem čtvrté hodiny se nám tento luxusní kemp začínal pomalu rozplývat. Byla předána ještě hlavní cena snowboard Hack nejlepšímu riderovi, čímž se stal po právu Kuba Mareš za jeho vypilování bs rodea a dalších náročnějších tríčků. Pak proběhlo závěrečné foto a bohužel alou domů. Shrnuto a podtrženo, kluci organizátorští odvedli velmi dobrou práci, těžko vypsat všechny zážitky na tento „kousek papíru“ a tak všichni doufáme, že příští rok si dáme repete a zas se nám na čtyři dny rozzáří očička jako babičce, když dostane třináctý a čtrnáctý důchod!

Závěr patří samozřejmě štědrým sponzorům, bez kterých by to bylo minimálně o polovinu horší! Děkujeme mediálním partnerům FReeride.czFree magazine za provaření, Atomic Superparku Dachstein Q-​parks za poježdění, MeatflyBatyskafu za oblečení pro lepší ježdění, Hacku za testovačku snowboardů a věnování jednoho prkna jako hlavní ceny a samozřejmě nesmíme zapomenout na Jägermeistera, který nám dodával pohon a tekutiny po celé dny! 

See you příští rok a ještě ve větším!!! 

Fotogalerie od Kaňůse ZDE

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!