Volcom Peanut Butter & Rail Jam 2011 (+ video)

Předešlou sobotu 12. února se ve Snowparku Horní Mísečky opět konal tradiční Volcom Peanut Butter and Rail Jam. Hodně povedené fotky Kuby Dohnálka a videjko Filipa Jäschkeho, jsme doplnili pár slovy pořadatelů...

Překážky pro Volcom Peanut Butter & Rail Jam 2011 ve Snowparku Horní Mísečky připravili ve spolupráci s firmou Snowparkdesign zaměstnanci Mystic Construction. Snowparkdesign crew pod vedením Marka Vampoly připravila na závod jednu platformu, která se skládala ze tří překážek. První byl box, druhý již známý rail ve tvaru Volcom Stone. Třetí překážka byla pro jezdce velkým bombónkem, protože se jednalo o zcela nový luxusní speed rail, který byl pro tento závod speciálně vyroben.

Do závodu se přihlásilo 82 jezdců ve čtyřech kategoriích, kteří byli rozděleni celkem do pěti heatů. Kluci do 15 let tvořili první heat, druhý holky, třetí a čtvrtý s největším počtem závodníků připadl na kluky nad 16 let a poslední kategorie tzv. Open (profi jezdci) brali pátý heat. Závod se jel systémem dvacetiminutového kvalifikačního jamu a stejně dlouhého finále finále. Z každého heatu postupovalo pět jezdců do finále. 

Kvalifikace kluků do 15 let se rozjela v poledne a nejvíce v ní zazářil Michal Biša, který si i ve finále udržel první příčku. Na druhém místě mezi kluky pod 15 let skončil talentovaný Dušan Kříž, třetí místo obsadil pohodář a skvělý talent Tomáš „Hurvínek“ Císař.

Kategorie holek byla na poměry jibového závodu docela početná a startovka ukázala úctyhodných 19 slečen, které se chtěly poprat o účast ve švýcarském Laaxu. Finále se jelo na dvacet minut a nejvíce se dařilo Báře Marešové, druhé místo brala slovenská riderka Martina „Maťa“ Molnárová a třetí flek obsadila sympaťačka Kačka Yanová. Ze dvou heatů kluků nad 16 let postupovalo do finálového kola deset jezdců. Ve finále se nejvíce radoval za nové prkno a první místo Ondřej Kozák, druhý byl Matěj Slavík a na třetí příčce Jan Klíma z Prahy.

V divácky nejzajímavější kategorii Open (profi jezdci) bylo opravdu na co koukat. Do finále se probojovalo šest hrdinů, kteří se poprali o prize money 450€ a účast ve švýcarském Laaxu. Nejlépe zajel Dan Paulíček, kterému se hned v prvních dvou jízdách podařily neskutečně technicky náročné triky najížděné z obou stran - frontblunt 450 out a switch frontblunt 450 out. 

Dana v nadcházejícím čase čeká hodně nacpaný kalendář. „V nadcházejícím období se nezastavím, jedu na 4x4 Český pohár do Liberce, pak na Snowjam ve Špindlu, odtud na finále 4x4 do Pece, zpět do Špindlu na World Rookie Tour, odtud s Jardou Bočkem z AČS do Transylvánie v Rumunsku, taky na World Rookie Tour, z téhle akce se přesunu na Spring Sessions zpět do Špindlu a pak rovnou na finále World Rookie Tour do rakouského Ischglu. Když to všechno dopadne a já budu živ a zdráv, uzavřu nonstop turné finálem PBRJ ve Švajcu v Laaxu, které jsem tady vyhrál... smích,“ řekl Dan, který samozřejmě bral i ocenění 50€ za nejlepší trik dne. Druhý skončil Martin Kolařík a na třetím místě Štěpán Rokos. Do švýcarského Laaxu za ČR vyrazí první tři z každé kategorie.

Výsledky finále kluci 16+
1. Ondřej Kozák
2. Matěj Slavík
3. Jan Klíma

Výsledky finále kluci 15-
1. Michal Biša
2. Dušan Kříž
3. Tomáš Císař

Výsledky finále holky
1. Barbora Marešová
2. Martina Molnárová
3. Kateřina Yanová

Open (profi kategorie)
1. Dan Paulíček
2. Martin Kolařík
3. Štěpán Rokos

A teď už videjko od Filipa Jäschkeho, ENJOY:

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.