Vsetín Jib Party 09 aneb HELL YEAH!!!

10. 10. 2009, jednoduché datum, ovšem se složitým plánem pro uspořádání snowboardové a freeskingové show ve Vsetíně. Počasí bylo v tuhle dobu hodně bouřlivé a nikdo krom organizátorů nedoufal, že se show vůbec uskuteční. O tom, jak se s tím kluci z Foshna teamu poprali a jak proběhla samotná akce, čtěte dále...

Sobotní ráno by se dalo popsat asi jako kdyby z nebe padaly rovnou kýble plné vody, po otevření dveří od domu mi bylo jasné, že dneska nic nebude. Ovšem najednou mi volá Kupča (hlavní to boss a organizátor), prý už jsou dávno v plné polní a v potápěčské výstroji připravují překážky! Na to nešlo nic říct, tak jsme si s bratrem nandali šnorchly a šlo se makat!

Fotogalerie od Kaňůse ZDE

Asi kolem dvanácté hodiny se začala pod kapkami deště rýsovat jibbovací stage a slézali se i první rideři. Oproti loňské akci, která vznikla mimochodem jako narozeninové překvapení pro Lukáše Mikulu, se organizátoři rozhodli pro trochu větší sousto. Před Domem kultury jste mohli spatřit dvě rozjezdové konstrukce a před nimi samozřejmě i překážky na žulových schodech. Letos se rozhodlo dát nudnou bedýnku stranou, nasadil se klasický profilový speed rail a doplnila ho dlouhá lomená bedna se zoubkem. U toho nemohli chybět taktéž dvě náklaďákové vlečky sněhu ze vsetínského zimního stadionu a cca kolem třetí hodiny se šlo konečně na to!

Jezdit se začalo za hustého mrholení, ale jak se říká, přežít se to dalo a lepší než drátem do oka to rozhodně taky bylo. Ovšem po chvilce se na to už bůh nedokázal dívat, hrábl do mraků, k tomu DJ Šípek roztočil svá hvězdná kola a hned přestal z nebe padat hegeš! Rázem všem přistály na xichtech úsměvy o velikostech prasklého chleba a akce se rozjela na plný plyn!

Z domácích riderů už se proháněl Pavel Vyroubal, Martin Kaňůrek, Pavel Kupčík, následovali je Pavel Šálek, Samuel Lövy, Honza Smékal, Matěj Šmýra z Ostravy a jeho spolek UGH, kluci z BlackPants taky dorazili a spousty dalších z pozvaných riderů, vlastně nakonec všichni!!!

O tom, kdo tu co dával za triky samozřejmě nešlo, ale až do té doby, co se u mikrofonů objevilo komentátorské duo MilionDědek. Freeskieři se začali hecovat se snowboardisty, adrenalin pomalinku začínal cákat kolem. V tu pravou chvíli dorazila i banda z Shred For Fun ve složení Jirka Mařák, Radim Hovad, Martin Švidernoch a začaly se dít věci!

V poslední části akce se vrhli kluci útokem na speed rail a začali ho kvalitně atakovat! Freeskieři různýma switch-​upama, dva sedmičkama atd., na což snb banda odpovídala ráznýma backsidama 180 na rail sw bs out apod. Myslím, že tenhle „contest“ nešlo rozhodnout, důležité bylo, že si to všíchni užili a náramě se bavili. Víc vám určitě napoví video, které se již připravuje anebo mrkněte ještě na pár slov od našeho nejvzdálenějšího hosta Davida Čonky.

Celá akce navzdory rannímu nepohodnutí s počasím byla nakonec nadmíru povedená. Jezdilo se až do setmění. Nejdéle vydržel Roman Roth, který se prostě nemoh s railem rozloučit. Přemluvila ho až slova, že pokud nepřestane, vtáhneme ho na párty do Bunkru! Téhle věty se ovšem zaleklo i více riderů, je opravdu škoda, že s námi nezakončili tenhle skvěle strávený den ještě do nedělního rána na párty. Ten kdo zůstal nelituje a s ostatními se těšíme opět za rok! HELL YEAH!!!

Seznam všech riderů, co dorazili: David Čonka, Radim Hovad, Martin Švidernoch, Jirka Mařák, Matěj Šmýra, Pavel Kavka, Kubo Brziak (SVK), Roman Roth (SVK), Dušan Šimko (SVK), Pavel Vyroubal, Martin Kaňůrek, Michal Januš, Pavel Kupčík, Samuel Lövy, Pavel Šálek, Honza Smékal, Lukáš Halouska. 

Pár vět od Čonkstra:

Jak se ti líbilo na Vsetíně, stálo to za to, se sem trmácet?
Ve Vsetíně to bylo super , škoda toho počasí. Jinak jsem tam jel kvůli ježdění (dlouho jsem nejezdil) a ještě jsem měl možnost si zajezdit s klukama, který jsem dlouho neviděl.

Viděl jsi nějaké peklo co tam někdo dal, nebo klasická nuda?
Myslím, že to byla klasická nuda! Hlavně od Erháče a Chorcheho trošku hodně klasiky hehe. Myslím to ironicky, zabíjeli strašně, boží triky, které musím začít taky dělat, ale mám problém s backsidovou rotací tak to bude těžké. Jinak zabíjeli všichni!!!

A přijedeš příště a zůstaneš na párty?!!!
Příště, hmmm ještě nevím snad ano a na párty bych asi zůstat měl? Co Kaňůs? Hehe, no uvidíme, uvidíme, ale slíbil jsem ti to tak asi budu muset, ale to je všechno až za hodně dlouho.
Jinak celkově to bylo super nebyl to žádný výhrot, bylo to příjemné a zábavné a zas nějaká změna a viděl jsem starý kamarády.

Fotogalerie od Kaňůse ZDE

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!