Winter Arena 2015 - Snb & Ski Contest

V polovině února proběhl v Cool snowparku na Klínovci druhý ročník hudebně sportovního festivalu Winter Arena. Letošní ročník lákal jak slibnou hudební sestavou pro párty stan, tak prize money 80.000 Kč pro snb & ski contest. Takto to celé dopadlo.

Pro někoho kdo si neumí přestavit co se pod slovy Winter Arena skrývá, tu máme krátkou nápovědu. Víkendový hudební festival, nadupanej line up, snowboard a freeski závody, testovačky prken všemožných značek, soutěže pro veřejnost a hlavně zábava a párty od pátku až do neděle. To byla v pár heslech Winter Arena 2015.

My se už ale pojďme věnovat tomu hlavnímu, a to sobotnímu závody snb & ski o lákavé prize money 80.000Kč.

Vše propuklo už v pátek přes den, kdy se v perfektně upraveném snowparku pod vedením Maximal Animal prohánělo několik riderů a bylo tak vidět že se na sobotní závod chystá velká partička jezdců. Po uzavření snowparku to vše začalo i pro pro produkční crew, která tak společně s MA připravovala závodní trať na sobotní slopestyle. Trať se skládala ze čtyř segmentů - speed rail, skok 12m, stairsetspina. Vše šlo jak po másle a okolo osmé hodiny jsme se vraceli ze svahu domů a jak to všichni známe, rychlá sprcha a jde se do párty stanu. Samozřejmě budíček na 6:00si žádal trošku klidu a spánku, takže rychle Skyline, TC, Zomboy a spát!

A je to tady, velký den pro festival Winter Arena 2015, sobota. Produkční parta se s budíčkem vypořádala celkem statečně a opět hurá na svah. Na spojovací cestě mezi snowparkem a parkovištěm lítal jeden skútr za druhým a nic nám nebránilo si navozit zbytek věcí k závodům. Okolo 9:00 stojí jak stanové městečko, tak celá trať. Menší problém se zvukem byl zažehnám a den se tak mohl rozjet. Nad Klínovcem se rozléhá slova - jsme ready jsme ready. Všichni jezdci honem na registraci a už to jelo. 

Startovní listina se zaplnila takto. Kategorie snb přes 20 riderů a kategorie ski 14 riderů, z toho dvě ženy a za to Big Up pro Báru NovákovouPéťu Ctiborovou. Jdeme tedy na to. Čas byl neúprosný a tak jsme se po krátkém meetingu s jezdci a rozhodčími (snb: Honza Zajíc, Roman Dlauhý, ski: Marek Skála, Jarda Pekař) vrhli na kvalifikační síto. Bohužel hned ze začátku kvalifikace jsme měli nepříjemný pád Luboše Kocourka, který byl následně dopraven helikoptérou do nemocnice, ale s Lubošem jsme už mluvili a bude celej a brzy zpátky! Držíme palce. Kvalifikace se tak jela trošku komorněji a s heslem be safety. 

V závodě jsme viděli hodně zvučných a známých jmen jako třeba Dušan Kříž, Jan Nečas, bratři Porkertovi, Darek Bergmann, Císi, Roko, Lohy a z freeski Pepé Kalenský, RobHol, Daniel Hanka, Pospec, kterej zaspal a mnoho dalších. Rozhodně bylo na co koukat. Kvalifikace poslala dál opravdu jen ty nejlepší, z kategorií. Za snb to bylo top 10 jezdů a za kategorii ski top 8 jezdců. 

Z organizačních důvodů se nejelo finále a přistoupilo se rovnou na super finále, kde měl každý jezdec 3 jízdy a počítala se ta nejlepší. Mohli jsme tak vidět hodně super triků, čistejch jízd a mnoho dalšího. Diváků kolem závodní trati přibývalo čím dál tím víc, a to byla známka toho, že se čeká na to nejlepší z celého dne. Tím byla soutěž o nejlepší trik. Chvilku po super finále jsme jezdcům dali čas na odpočinek a společně s Maximal Animal partičkou jsme připravili místní stairset překážku na velký Best Trick Contest.

A je to tady, odpočet spuštěn. Jezdci měli 30 minut na to, aby ukázali divákům a hlavně rozhodčím svůj nejlepší trik na vybrané překážce. Atmosféra u stairsetu byla super a jezdci se tak do poslední vteřiny contestu hecovali a dávali jednu vraždu za druhou. Jak to vše dopadlo, můžete vidět ve výsledcích. 

Velká ceremonie nás čekala až ve 22:00 přímo na hlavní stagi v párty stanu. Atmosféra při vyhlášení byla nádherná. Jezdci si tak přebrali svoje zasloužené prize money a k tomu jako bonus dostal nejlepší z každé kategorie nabitý stavební spoření od našeho generálního partnera ČMSS a za to moc děkujeme! 

Ceremonie je za námi a všichni bereme namraženýho Jägermeistera a jdeme se vrhnout do divočiny pod taktovkou Jäger Vibes, Loadstara, Loo & Placido, NeonLighta a hlavně Foreign Beggars, díky čau............

Nedělní program byl jasný Nitro & Armada Public Contest. Závod, do kterého se mohl přihlásit opravdu každý, kdo si chtěl vyzkoušet atmosféru závodů, poměřit síly s ostatními a třeba si odnést něco z věcných cen od našich partnerů. Stejně jako loni se jelo na místním stairsetu, kde si může jezdec vybrat hned z několika možností překážek. 

Vše se rozjelo v odpoledních hodinách, jelikož sobotní večer a vlastně celý víkend byl hodně, hodně náročný. Většina jezdců si tak chtělo trošku přispat. Motivace pro všechny byla určitě hlavní výhra, a to Nitro prkno v snb kategorii a Armada lyže ve freeski kategorii. V hodinovém open jamu tak měli jezdci možnost ukázat, co v nich je a poprat se o tyto ceny. Závod se jel bez problémů a my tak mohli vyhlásit ty nejlepší, užít si krásný nedělní den a rozloučit se s akcí Winter Arena 2015 každý po svém.

Výsledky:

SNB:
1. Michal Biša (14.000)
2. Dušan Kříž (10.000)
3. Jan Nečas (6.000)
4. Tomáš Císař (3.000)
5. Darek Bergman (2.000)

Best Trick - Darek Bergmann - bs 450 transfer to fr boardslide (5.000)

SKI
1. Daniel Hanka (14.000)
2. Šimon Bártík (10.000)
3. Robin Holub (6.000)
4. Pepé Kalenský (3.000)
5. Ričí Juračka (2.000)

Best Trick - Daniel Hanka a Robin Holub (2.500, 2.500)

Nitro & Armada Public Contest

SNB
Tomáš Lottl

SKI
Matouš Karlík

Děkujeme všem co navštívili akci Winter Arena 2015. Budeme se těšit opět na další ročník. Stay tuned!

Děkujeme partnerům, bez kterých by akce nešla uskutečnit:

Generální partner: ČMSS
Hlavní partneři: Budweiser Budvar, VZP, Freeride.cz, Jägermeister, Redbull, Czech Turism, Chapeu Rouge, Rentall.cz
Partneři závodu: Nitro, Armada, Neff headwear, Electric, Redfrog.cz, Risky Riders, Maximal Animal, Dakine, 7/​9/​13, Vice Audio
Mediální partneři: Freeride.cz, Boardmag.cz
Za podpory: Skiareal Klínovec, Loučná pod Klínovcem

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...