Brusti o novém Absinthe filmu "Dopamine"

Od premiéry nového filmu “Dopamine” od světoznámé produkce Absinthe Films nás dělí už jen necelé dva týdny a tady vám servírujeme další pozvánku. Vyzpovídali jsme jednoho z hlavních autorů filmu a spolumajitele Absinthe Films Patricka "Brustiho" Armbrustera.

Dopamine Premiere Night pro vás organizuje Freeride.czFree magazine za podpory hlavního partnera Salomon snowboards a dalších partnerů Swis-Shop.cz, Jägermeister, NikitaBrakeburn. Mejdan se odehraje v sobotu 14. září v pražském klubu Roxy od 20 hodin a můžete se těšit na tradičně pestrý program. Čeká vás noc nabitá snowboardingem a zábavou, od welcome drinku, přes módní přehlídku Nikita a Brakeburn, nabitou tombolu a samotnou promítačku filmu "Dopamine" až po celonoční show známého DJského dua Friky & Flux aka Trouble Team. Veškeré info o párty najdete v tomhle článku nebo na Facebookové události. Teď už ale předejme slovo Brustimu:

Tak Brusti, nový film, nová premiérová tour. Moc se těšíme, že vás znovu přivítáme v Praze. Řekni našim čtenářům čeho se 14. září v Roxy dočkají?!
Mayhem! Praha je vždycky moje oblíbená zastávka... jedno z mých vůbec nejoblíbenějších měst! Film letos vypadá opravdu dobře. Mám z celého natáčení i samotného výsledku skvělý pocit a představíme letos i spoustu nových talentů. Ve filmu je k vidění dobré ježdění a hlavně je z něj cítit dobrá atmosféra, která skvěle vystihuje ducha snowboardingu!

Minulé dva nebo tři roky jsi řikal, že Praha je pro tebe vždycky nejlepší zastávka na celé tour, je to tak pořád?
Jo, to je! Proto se k vám vždycky tak rád vracim. Diváci jsou fantastický, město úchvatný, jídlo a drinky levný a holky nádherný! Co víc si přát..?

Kdo stojí za celým Dopamine filmem, je vaše crew pořád stejná nebo máte nějaké nové síly?
Jo, máme dva nové partnery. Jeden je v USA a stává se čím dál více nedílnou součástí Absinthe Films. V podstatě se teď právě do Států postupně celkově přesouváme, budeme tam mít takovou základnu. No a další novinkou je, že Nicolas Müller se taky stal spoluvlastníkem Absinthe!

A co ty? Loni jsi po pauze i sám dost točil, v Laaxu jste měli parádní zimu... Co letos, zúčastnil ses sám nějakých shootingů?
Právě že letos vůbec. Poprvé za celou dobu co točim snowboardové filmy nemám v Dopamine ani jeden záběr. Tentokrát jsem spíš “tahal za zákulisní nitky” jako domlouvání sponzorů, staral jsem se o logistiku a jezdce v Evropě a samozřejmě teďka společně s Kelli (Kellenberger - pozn. FRed.) o premíérovou tour. Měl jsem taky zdravotní problémy, musel jsem si dávat pozor na kotník, hodně ho šetřit. No jo, výsledek starého snowboardového zranění z roku 1998. Začalo mě to bolet čim dál víc a ta bolest už byla tak nesnesitelná, že to omezilo moje aktivity na obyčejné chození namísto snowboardingu.

Máte nějaké změny v riders listu? Můžeme čekat někoho “čerstvýho”?
Myslim, že letos máme vůbec největší změny co se týče jezdců od té doby, co Absinthe existuje. V Dopamine uvidíte několik zatím málo známých talentů nebo pro nás nových herců: Rusty Ockenden, Scot Brown, Jason Robinson, Mathieu Crepel, Victor De Le Rue, Nils Arvidsson...

Vždycky je celkem těžký přijít na pravé jméno pro film. Kde je původ titulu “Dopamine”?
Dopamin je přirozeně se vyskytující chemická látka v mozku, která řídí pohyb a “odměny“ formou příjemných pocitů souvisejících s potěšením. Jméno, které bylo ve hře už nějakou dobu a teď se nám náramně hodilo. Na snowboarding perfektně sedí. 

Čí part v Dopamine je tvůj oblíbený?
Co se týče ježdění, tak na mě udělal velký dojem Victor De Le Rue. Jeho univerzální přístup je pozoruhodný a ukazuje hodně velký přírodní talent pro čtení terénu. Raily, backcountry, big mountain, Victor má ve svém partu všechno. Část Caleho Zimy je hodně zábavný na koukání se skvělým hudebním trackem v pozadí. Bode Merill je opět ohromující a to za velmi neočekávaného výběru songu. Rusy Ockenden - který se mimochodem také zúčastní pražské premiéry - natočil hodně luxusní záběry v backcountry. Co ale mám na tomhle filmu nejvíc rád je, že ježdění je hodně “uchopitelné” a ještě víc to, že má celý film skvělou flow a osobitost. Jak jsem řekl, mám z toho letos fakt skvělý pocit!

Použili jste letos nějakou úplně novou filmovou výbavu nebo postupy v natáčení?
Jsou tam celkem výjimečné zrychlené momenty, které přidávají celé dramaturgii filmu. Taky se tam objevuje hodně černobílých záběrů, ty nejlépe předávají atmosféru cestování během natáčení a zároveň to dodává filmu takový ten “progresivní retro feel”.

Co soundtrack, co můžeme čekat?
Hudbu jsme hledali dost dlouho, dalo by se říct, že jsme v hudební půdě “kopali” hodně hluboko a myslim, že budete překvapení. Řekl bych, že většina songů bude pro lidi úplně neznámá. Podlě mě je to dobrý mix. Trocha “Johnny Cash feelingu” prostupuje celým filmem, ale uslyšíte i nějaký ten dub step...

Máš nějakou speciální historku z natáčení, zábavnou nebo strašidelnou..?
Scot Brown si hned na začátku sezóny na railu ošklivě otočil koleno, to byl hodně hnusnej úraz. Noha se mu otočila skoro o 180 stupňů. Scotova sezóna tak bohužel náhle skončila. Namísto, aby jel na Aljašku, rozhodl se Justin (Hostynek - hlavní kameraman a spolumajitel Absinthe Films - pozn. FRed.) pronajmout několik karavanů a zůstat na kanadské straně hranic. V Yukonském teritoriu našli naprosto nedotčenýho terénu, kde naše crew byla kvůli natáčení snowboardingu vůbec první. Kluci tam objevili spoustu nových nádherných terénů.

Díky moc a teď pár krátkých otázek:

Kolik natáčecích dnů? 4-​5měsíců /​ 3-​5 crews = 300-​400 natáčecích dnů.
Kolik jezdců? Šestnáct.
Kolik filmařů? Čtyři hlavní kameramani a asi tucet přispěvatelů.
Kolik kontinentů? Dva - Severní Amerika a Evropa.
Kolik zranění? Jedno vážné a několik lehčích.
Kolik natočených hodin? Několik set.
Kolik hodin střihu? Dva až tři měsíce.
Kolik minut finálního filmu? 53 minut včetně titulků.
Kolik partů? Šestnáct.

Poslední slova než dorazíte do Prahy?
Pořádně se připravte a všichni si doražte užít další nezapomenutelný večer! Brusti

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!