Burton Store Prague se pyšní novým designem

Pražský Burton Store ve Vodičkově ulici doznal zásadních změn a po velké rekonstrukci se mohou zákazníci těšit nejen z nového designu, ale i z nových kolekcí Burton Snowboards. Jelikož má tato značka v ČR silnou pozici a také dlouhou historii, neváhali jsme a oslovili hlavní představitelku české distribuce Lucku Hikovou a krátce jsme jí vyzpovídali.

Pražský Burton Store se pyšní novým designem. Kde vznikla prvotní myšlenka dát tomuto prostoru novou tvář? 

Prvotní myšlenka vznikla zhruba před třemi lety, kdy se ve světě objevila možnost Burton specializovaných obchodů a vznikly první Burton obchody v Helsinkách a Miláně. Myšlenka předělat náš Store13 obchod na Burton Store přišla okamžitě, vzhledem k tomu, že již 20tým rokem máme monobrandovou prodejnou. Na Vodičkově ulici jsme již 12 let, během té doby proběhlo několik úprav, ale stále v našem pojetí. Nyní se řadíme mezi ostatní světové Original Burton Store. A krásně to i vyšlo k 20ti letému výročí našeho zastoupení v ČR.

V tuto chvíli je tedy na světě kolik Original Burton Store projektů? 

Myslím, že na celém světě 30 obchodů.

Na co se mohou zákazníci v novém prostoru těšit? Připravili jste nějaké zásadní novinky?

Primárně šlo o to, abychom i vizuálně podpořili myšlenku Burton, která nově kromě snowboardingu nabízí i produkty pro trávení volného času v přírodě. Kolekcí je mnoho a ty si zaslouží tu nejlepší prezentaci. Myslím, že nyní obchod nabízí zákazníkům lepší orientaci v produktech. Dále plánujeme více akcí pro zákazníky, jako jsou různé soutěže, které nebudou spojeny jen s nákupem, ale i s různou volnočasovou aktivitou. 

S takto obsáhlou rekonstrukcí přichází i plno strastí, které běžný návštěvník vůbec nechápe a nevnímá. Narazili jste na něco, co vás přimělo udělat nějaké změny? Jak dlouho jste vlastně tuto rekonstrukci připravovali a celou provedli?

Celá změna se plánovala zhruba 3 roky. Nejdříve jsem musela obhájit, že právě náš pražský obchod splňuje světové podmínky pro to, aby se stal součástí celosvětové sítě. Nešlo jen o Store13 jako takový, ale i o to, že Česká republika je místo se silnou snowboardovou komunitou, která je otevřená i novým trendům, se kterými nyní Burton přichází. Následovalo plánování designu, kde se samozřejmě diskutovalo o samotné prezentaci zboží a obsahu produktů. Trend je, že ve specializovaných prodejnách se více nabízejí speciální kolekce, s tím souvisí i menší výběr, naštěstí se podařilo udržet nabídku kompletní kolekce. Myslím, že právě možnost vybrat si z kompletní Burton kolekce je naší předností. Samotná rekonstrukce pak trvala měsíc a naštěstí jsme nenarazili na žádné stavební překážky.

Byli jste nějak limitováni v přípravě nového designu interiéru a exteriéru nebo jste dostali volnou ruku?

Desing kompletně zajišťovala firma Vivamo, což je německá společnost, specializující se právě na interiéry obchodů. Navrhuje všechny evropské Burton obchody. My jsme zajišťovali stavební práce, osvětlení, podlahy, atd. 

Burton Snowboards má na česko-​slovenské scéně silnou pozici a je rozhodně dobře, že váš fanoušek má možnost najít své oblíbené věci ve specializované prodejně a jak si zmínila tak i s kompletním sortimentem. Pro takovéto zákazníky je dobré mít v záloze i nějaké bonusové zboží. Máte připravené i takovéto „nadstandartní“ produkty? 

Nově nabízíme doplňkové zboží jako jsou trička, mikiny a hrnky s logem Burton Prague. Dále v sezóně nabídneme zákazníkům limitované kolekce jako pro letošní sezónu Retro kolekci, speciální kolekci pro splitboarding a mnoho dalšího. Pro volnočasové aktivity nabízíme kolekci Camping, jako třeba stany, kempovací skládací židličky, stolky, které se nabízejí v různých zajímavých printových úpravách. 

Nových kolekcí právě pro camping jsme si všimli již dříve a přiznám se, že naše první reakce byly spíš překvapení než nadšení. Celosvětový trend snowboardingu se ale ubírá ke kempování a trávení na horách více času. Věříš této cestě i u českých zákazníků?

Není to jen o kempování jako takovém, ale i o aktivním trávení volného času. Nikdy nepůjdeme cestou klasického kempingu, na který jsme u nás zvyklí, ve smyslu, že na týden vyrazíte do kempu. Je to o tom, že jedete někam ven do přírody nebo k vodě, třeba i jen na odpoledne po práci a chcete mít pohodu s plně funkčními věcmi. A když se rozhodnete přespat, tak přespíte. Produkty, které Burton Camping kolekce nabízí je vyráběno ve spolupráci se značkou Big Agnes, což je jedna z nejlepších kempingových firem na světě. Veškeré produkty se vyznačují nízkou váhou, vše se dá sbalit do minimální možné velikosti a hlavně jednoduchost a rychlost při stavbě nebo rozkládání je pro mě pokaždé milým překvapením. Náš zákazník je většinou dost aktivní i v létě. Takovou rozkládací židličku se stolkem nebo termoizolační tašku na pití je fajn v autě mít. Hamaka u vody u rybníka, kam jen třeba na odpolko vyrazíš s partou nebo se psem je taky parádní... Zaznamenávám, že se nám zákazníci vrací a rozšiřují svoje vybavení.

Zákazník pražského Burton Store se může těšit i na další brandy nebo bude nyní obchod pouze a jen o kolekcích Burton Snowboards? 

Hlavně se zaměřujeme na naše brandy - Burton, Anon, Analog. Z jiných značek pak i nadále nabízíme Stance.

Snowboarding bude aktuální až za pár měsíců, na co bys ale už teď navnadila. Čeká nás pro nadcházející sezónu 18/​19 nějaká Burton pecka?

Jak jsem již zmínila již nyní nabízíme limitovanou Camping kolekci, dále nově v kolekci nabízíme letní GoreTex kolekci bund, která se od ostatních Gore bund odlišuje střihem a barvami, naší silnou stránkou jsou právě printy, které ostatní výrobci nenabízí. Na zimu opět nabídneme vázání StepOn (kdo ještě nezaznamenal, Burton nabízí nový systém nášlapného vázání na snowboard - pozn. FRedakce). Nově vázání StepOn nabídneme i pro děti. Připravujeme možnost půjčit si nášlapné vázání na zkoušku třeba na víkend. V neposlední řadě pak již zmiňované limitované kolekce.

U StepOn vázání se na chvíli zdržíme. Stalo se velkým hitem loňské zimy a i český fanoušek mohl toto vázání a systém vyzkoušet a pořídit (například na našich akcích Just Ride – pozn. FRedakce). Jaký pocit z toho systému máš ty, počítám, že si měla možnost ho již vyzkoušet?

Já jsem úplně nadšená, to se nedá ani popsat. Samozřejmě když se poprvé vázko objevilo, tak jsem byla trochu v rozpacích. Pamatuji si ještě starý Stepin, který byl fajn, ale boty byly šíleně těžké a tvrdé. Další, co mi lítalo v hlavě, že z toho určitě vystoupím za jízdy :). Ale nic z toho se nepotvrdilo. Boty jsou naprosto neskutečně lehké, pohodlné, řídím v nich i auto… To že zapínání do vázka funguje, že je nazutí bez práce a strašně rychlý, to je jasný, přece jen to jezdci vyvíjeli a testovali 4 roky, ale co je úplně jiný, je pocit při jízdě na hraně, máš daleko větší citlivost, rychlost přenosu váhy na hranu je rychlejší, prostě celkově super. Hlavně se těším až StepOn nabídneme dětem. Zájemci budou mít možnost opět zkoušet i v rámci vašich akcích Just Ride, kde bude StepOn také k dispozici.

Burton Snowboards je v ČR spojován i s dalšími aktivitami jako je Riglet Park nebo spolupráce s dětskými domovy, co chystáte a plánujete?

S Riglet parkem budeme určitě pokračovat, například v rámci Prague Sport Games. Projekt Chill Foundation nás neskutečně baví, takže určitě oslovíme další dětské domovy. V rámci Chillu chceme nabídnout i letní aktivitu spojenou právě s kempováním. Určitě se rádi zúčastníme i dalšího ročníku Just Ride. Na konec zimy mám pak v plánu výlet pro celou českou Burton crew, k tomu bych chtěla vzít i někoho z našich zákazníků, ale vše je ještě v podobě plánu a příprav. Určitě se o tom ale dozvíte nejen vy, ale i další zákazníci a fanoušci Burton Snowboards, a to díky FB BurtonStorePragueInstagramu.

Lucko moc děkujeme za krátké představení nového pražského obchodu, za nastínění nejbližší budoucnosti na poli vašeho českého působení a přejeme celé Burton family, aby se vám moc dařilo, a to alespoň dalších 20 let. 

Díky, hlavně teda děkuji celé naší Burton partě na krámu a v kanclu, že to se mnou celé zvládli a dál zvládají :). Teď už jen ať nám všem brzo nasněží a vidíme se na krámu nebo na horách a nebo někde v přírodě. Mimo jiné, teď 25.7. v 8:00 sraz na krámu a jdeme společně čistit Vltavu. Pokud budete mít zájem přidat se, prosím o předběžnou registraci na krámu nebo na mailu lucka@burton.cz. Díky a hezké léto.

Další zajímavé články

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!

Tradiční RetroJam na Neklidu proběhne již tuto sobotu

Již 12. ročník tradiční oldschool akce “RetroJam” na Neklidu u Božího Daru se uskuteční v sobotu 16.března. Lokálové zvou na nabitej program, parádní set-up a atmosféru staré dobré snb akce, kterou jinde nezažiješ. Více o akci se dozvíš v tomto článku!

Špindl hostí poslední zastávku Snowboard Zezula Tour 2024!

Již tuto sobotu se utkají čeští snowboardisti různých věkových kategorií ve Špindlerově Mlýně na poslední letošní zastávce Snowboard Zezula Kids Tour a MČR juniorů a dospělých!