Kolda a Šmoula o filmu "Fuck Shit Beginning"

Už příští sobotu 5. října proběhne v pražských Žlutých lázních premiéra snowboardového filmu “Fuck Shit Beginning”, který má na svědomí kameraman Kuba Laššo a parta kolem Koldy a Šmouly. A právě tyhle dva jsme vyzpovídali ohledně celýho projektu.

Tak na úvod celej projekt představte, o co jde a jak vzniknul?

Šmoula: Po editech v parku jsme zašli na street... Po třetim spotu jsme si řekli, že dáme něco dohromady a tak nějak s přibývajicími záběry to celý vzniklo a o to jde.

Kdo všechno se na něm podílel? 

Kolda: Co se týče finanční podpory, tak nám pomohly a podilely se na videu značky K2 SnowboardingHack snowboards, které nám částečně přispěly na pojízdné hmoty a samozřejmě podpořily materiálně stejně jako Dragon Optics (ten podpořil premiéru a tombolu), LSD Energy Drink (taky podpořil premiéru a tombolu) a další. Tímto jim patří velký díky. Točení měl na starost Kuba Laššo, fotky Mickey OškrkJára Sijka. Po jezdecký stránce ve videjku můžete vidět Honzu Havlíčka aka Šmoulu, Štěpána Rokose, Martina Kolaříka aka Koldu, Lukáše Bendáka aka Bendyse, Jirku Mališe aka Palmičku a další.

Jak vzniklo tohle zajímavý jméno? :)

Kolda: Jméno vzniklo tak, že jsme do poslední chvíle nevěděli, jestli jít s videjem ven a netočit ještě jednu zimu, ale nakonec jsme se rozhodli tak, že to uděláme. Jedná se o naši první věc. Fuck Shit Beginning je pro nás něco v tom smyslu, že jde o zku*veně první věc, kterou se budeme snažit posouvat dál a dál ať už trikama, výběrem spotů, tak i točením atd.

Kde všude jste natáčeli?

Šmoula: Začátkem zimy Brno, pak jsme jeli na celou zimu na hory, tak jsme se pohybovali nejvíc tam: Liberec, Jablonec, okolí Vítkovic, Vrchlabí. Nejvíc mě mrzi, že jsme toho nedali víc v Brně, protože tu jsou nejvíc spoty, na kterých ještě nikdo nejezdil.

Na jakou techniku jste točili?

Kolda: Hele abych pravdu řekl, tak se v tom moc nevyznám, ale točilo se na foťák Canon 60D a na různý objektivy, ale nejvíc na Fish Eye.

Měli jste nějaký problémy, např. s technikou, policajtama, babičkama volajícíma policajty apod.?

Šmoula: Vůbec, všecko easy, lidi spíš byli zvědaví a zajímalo je co se děje... podpořili, zatleskali. Za celou zimu akorát jedinej problém, když jsme chtěli dávat drop z garáže na garáž, ale v okolí byl majitel co si tu garáž hlídal, protože mu jí v noci vykradli, tak hnedka volal benga, že jsme to byli my, hehe. Tak chvíli pruda, ale všecko se vysvětlilo.

Co zranění, zrakvil se někdo běhe natáčení?

Šmoula: Začátkem prosince jsem si poslal do ortézy na měsíc klíční kost, to jsem myslel, že je konec světa.

Kolda: Další a mnohem větší probs měl Jirka Palmička, kterej se hrozně vyprasil na spotu v Jablonci u fotbalovýho stadionu, kde si přelámal snad každou kost v zápěstí a má s tím problémy ještě teď. Get well soon Jirko!

Od minulýho Snowporningu v Čechách v podstatě nebyl žádnej větší snb video projekt, čim si myslíš že to je a chtěli byste to změnit?

Kolda: Nevím čím to je, asi na to nikdo nemá peníze a čas. My to jedem low budget, nejsme tu od toho, abychom něco měnili, ale chceme si jet svoji pohodu, ve svým stylu a hlavně v co nejpříjemnější atmosféře. Uděláme rádi video, který nás samotný posune dál a budem rádi za to, když se bude líbit lidem.

Jaký jsou plány do budoucna, budete točit i letos? 

Šmoula: Určitě to je hlavní priorita letošní zimy, bejt co nejvíc v ulicích a natáčet Fuck Shit Beginning. Chtěli jsme hodně počkat s videem až na příští rok a udělat něco většího, nakonec ale takhle, takže pokračování je třeba a hlavně se na to nejvíc těšíme, street nás pohltil se všim všudy.

Blíží se oficiální premiéra, tak nám kluci řekněte podrobnosti a pozvěte lidi na tuhle akci...

Kolda & Šmoula: Chtěli bychom pozvat všechny lidi, který budou mít čas, na premiéru snowboardovýho videa Fuck Shit Beginning. Je pro vás připraven bohatý program po celou noc, kvalitní sound v podání DJ’s PoetyNobodyListen. Narvaná tombola, pool dance show, modní přehlídka Heroin Heart... Premiéra se koná v sobotu 5. října 2013 ve Žlutých lázníchTančírně od 20:00. Vstup je symbolických 50Kč a peníze půjdou samozřejmě na natáčení dalšího pokračování tohodle projektu.

Na závěr máte možnost poděkovat těm, kdo film podpořili.

Kolda & Šmoula: Chtěli bychom poděkovat sponzorům K2 Snowboarding, Hack snowboards, Dragon Optics, LSD Energy Drink, Kuboj Laššoj za trpělivost, MickymuJaroj za fotangle a fellakům za pomoc a poskytnutí azylu.

Foto: Mickey Oškrk

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!