Poznej desetiletého Timona Matěnu

Timon Matěna je desetiletý kluk z Brna, který se v únoru objevil na zastávce Freeride.cz Just Ride v Červené Vodě a všechny překvapil svým ježděním. Na svůj věk dával slušný triky, nebál se ani railů, na všechno se rozjížděl maximální rychlostí a jezdil v parádním stylu. Závod kluků do 10 let vyhrál, stejně tak to zabil i na dalších 2 zastávkách a stal se celkovým vítězem Kids snowboard tour. Dnes vám přinášíme krátký rozhovor a edit z Kaprunu. Více už Martin Poppr.

Za odměnu jsme Timona koncem zimy vzali na Kitzsteinhorn, na kemp pořádaný Českou snowboardovou školou ve spolupráci s Freestyle Area. Timon byl nejmladším a taky nejvíc hrotícím kemperem. S coachem kempu Martinem Kaňůrkem jsme Timona museli trochu krotit, protože byl dost nedočkavý, chtěl jezdit velký raily, esko, doublekink a podobný věci a ostatní ho trochu nestíhali. Ale vyřádil se a všichni si ho oblíbili. Jeden večer nám dokonce uvařil své oblíbené jídlo.

Snowpark Kitzsteinhorn byl v super setupu, fronty nebyly, počasí nám přálo a dokonce nakydalo a dali jsme parádní freeridy. Ve snowparku jsem s Timonem natočil na telefon video, Timon do něj chtěl písničku od Green Day, ale kvůli autorským právům jsem použil písničku od české kapely Landmine Spring. Díky jim za ni.

Abychom Timona trochu víc poznali, položil jsem mu pár otázek:

Ahoj Timone, jak sis užil léto?
Dobře. Byl jsem ve Španělsku surfovat s bráchou našeho nejlepšího skejťáka, Matyášem Habancem.

V proběhlé sezóně jsme tě poprvé viděli na závodech, ale moc toho o tobě nevíme. Jak by ses v pár větách představil?
Je mi 10. Jezdím na snowboardu, na surfu a na skateboardu. V létě rád rybařím a mám rád hory. 

Jsi velký cestovatel. Jaké země si už s rodiči navštívil a která místa by si doporučil navštívit za účelem snowboardingu?
Tak to ani nespočítám! Doporučil bych Colorado, Japonsko a Jižní Ameriku. Hlavně to Colorado!!! 

Oblíbené jídlo?
Empanáda.

Oblíbená kapela?
Green Day, Crazy Frog. 

Oblíbený předmět?
Tělocvik.

Máš nějaký vzor?
Eiki Helgason. Islanďan, co dělá triky one-​foot. Líbí se mi ty jeho triky, protože jsou těžký, ale i zábavný. 

Čím by ssi chtěl být, až budeš velký?
Snowboardistou.

Jaké máš plány na nadcházející zimní sezónu?
Chtěl bych jet někam snowboardovat. Někam, kde je to dobrý.

Další zajímavé články

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!