S Mikkelem Bangem nejen o natáčení TurboDojo!

Za celou historii Freeride.cz jste od nás o norském stylařovi Mikkelu Bangovi slyšeli už hodněkrát. Dosud ale ještě nikdy formou vlastního rozhovoru. Legendárního Burton ridera jsme tak vyzpovídali právě teď a to v momentě, kdy se už tuhle sobotu v pražském PM Clubu odehraje premiéra nového filmu od Absinthe Films TurboDojo, kde má Mikkel vlastní part. Usaďte se, v pohodlí si dejte náš pokec a v sobotu rozhodně doražte na premiéru. Bude to TOP!

Čau Mikkel! Jak sis užil léto a co jsi podnikl?
Čáu! Léto bylo super... Měl jsem možnost být celkem dost doma v Norsku, takže jsem léto trávil s rodinou a kámošema. To nikdy nezklame!

Evropská Absinthe premiérová tour startuje... Těšíš se na cestování po Evropě s celou crew a filmem? Kam se těšíš nejvíc?
Těším se fakt hodně! S Absinthe je to zase něco nového, takže se už nemůžu dočkat. Upřímně se těším na všechny města, kam máme s filmem namířeno. Baví mě se podívat na tolik míst za tak krátkou dobu. Bude to nabitý!

Co očekáváš od pražské premiéry a tvé návštěvy tady?
Na Prahu se těším moc. Doufám, že dorazí fajn lidi a že budou všichni po premiéře našeho filmu na zimu ještě víc hyped než teď!

Kromě premiéry filmu zahraješ i na kytaru s vaší kapelou Easy Giant. Jaký styl hrajete a jak ses k tomu vlastně dostal?
Nemůžu se dočkat až to s Easy Giant rozjedem! Je to vlastně kapela našeho kámoše Chrise Emmingtona, kterého napadlo, že by bylo super, kdybychom hráli společně. Původně jsem s nimi měl hrát i ve Státech na americké tour, ale bohužel to neklaplo, protože ještě nemám vyžízená nová víza. Uvidíme, kolik toho odehraju. Snad dost!

Pokud se nepletu, tohle bylo tvoje první natáčení s Absinthe vůbec. Nějakou dobu už se ale natáčení věnuješ a měl jsi spoustu partů ve Standard, Transworld a Burton filmech. Jak se tentokrát natáčení lišilo ve srovnání s ostatními produkcemi, se kterými jsi točil? Naposledy třeba loni Fourth Phase s Travisem a Brain Farm.
Každá produkce je trochu jiná, protože je jiné složení lidí a liší se i místa, kam se rozhodneme vyrazit točit. Všechy nás ale spojuje chuť hledat nová místa, kde bychom zajezdili a co nejvíc toho natočili! Natáčení Fourth Phase bylo trochu o něčem jiném kvůli tak vysokému budgetu a obrovské filmařské crew. Neskutečné kamery a hromada lidí kolem... Bylo to skvělý a bavilo mě to. Musím ale říct i to, že mě baví na spoty chodit i v menším počtu lidí. 

Prakticky od začátku tvé snowboardové kariéry jsi u Burton snowboards. Jak se koukáš na vývoj firmy, team a tvoji pozici v něm?
Miluju to, co Burton dělá a to všechno, co pro mě udělali! Každý rok se snažím se posouvat dopředu jak s novými nápady, tak se silnějšími a kvalitnějšími produkty. Jsem hrdý na to, že jsem v tomhle teamu a to ještě se svýma kámošema.

Jakou jezdíš výbavu? Myslím hlavně hardware...
Burton Cartel vázko, prkno Burton Custom 170.
Jezdím Burton AK bundu, kalhoty, rukavice a kulicha.
Brýle Oakley a hodinky Nixon.

Pořád patříš k mladší generaci riderů, ale lidi tě už dnes považují za legendu. Co si myslíš, že tě dostalo tam, kde jsi teď? Co jsi udělal "jinak" než ostatní?
Wow! To je fajn slyšet. Měl jsem na začátku velké štěstí, že jsem byl zkrátka ve správný čas na správném místě. Ve 12letech jsem pak začal jezdit závody a i natáčet na mezinárodní úrovni. To, že jsem si za tím prostě šel, nikdy jsem nepřestal zkoušet nové věci a vždycky ukazoval mojí lásku k tomu sportu mě dostalo tam, kde dneska jsem.

Když se na věci podíváš z obchodního hlediska, snowboardový trh zažil hlavně v poslední době dobré i špatné časy. Co to podle tebe ovlivňuje a jak to vidíš do budoucna?
Je škoda, že si snowboardový průmysl tohle zažil a zažívá. Štve mě, když vidím značky zápasit o přežití a ridery, kterým jsou tolik ubírány jejich zásluhy. Nedokážu říct, co můžeme očekávat... Doufám, že jen to nejlepší a že růst a celkový zájem o snowboarding bude pokračovat dál!

Pojďme probrat TurboDojo! Můžeš nám vysvětlit ten název? Možná i jeho výslovnost, haha.
Dojo je hala, ve které se dělá judo, nebo jiné bojové sporty. Vidím to tak, že matka příroda je místo, kde bojujeme my a to v Turbo stylu. Nevím... (smích). Prostě TurboDojo!

Jak jste letos vybírali lokace na natáčení? Měli jste nějaký dlouhodobý plán, nebo jste prostě jezdili točit tam, kde byly v danou chvíli nejlepší podmínky?
Měl jsem v plánu jet do Japonska, pak do USA a zakončit sezónu na Aljašce. To je moje vysněná zima a jsem rád, že jsem měl to štěstí zažít ji s Absinthe!

Kolik jsi dal natáčecích dní? Kde všude jsi točil a kde ti to sedělo nejvíc?
Natáčel jsem od 8. ledna do 20. dubna. Během natáčení jsme zažili na různých místech dobré i špatné podmínky, takže těžko říct, ale to k té sezóně prostě patří. Počasí nenařídíme...

Co uvidíme v tvém partu? Jen naznač, nic konkrétního ;)
Uvidíte tak trochu od každého druhu snowboardingu něco. Hlavně ale powder!

Co bylo to nejšílenější, co se stalo při natáčení TurboDojo?
To nejšílenější, v dobrém slova smyslu, bylo 7 celých slunečných dní na Aljašce! Měli jsme neuvěřitelné štěstí a zachránilo to celou sezónu.

Jaké máš plány na sezónu po tom, co skončí premiérová tour? Máš nějaké vlastní projekty? Jak to vypadá s tvým Bang Slalomem v Norsku?
Po tour vyrazím na nějakou dobu domů a sezóna mi začne zase v lednu. Jezdit ale začnu už koncem listopadu a začátkem prosince. Bang Slalom bude letos určitě zase a to začátkem května 2018! Už teď se nemůžu dočkat!

Díky za rozhovor a vidíme se v Praze yo!
Vidíme se v Praze! Yeeew!

Tímto bychom vás rádi pozvali za Absinthe Films, Burton Snowboards, Anon Optics, Analog Clothing a Freeride.cz crew v sobotu 7.10.2017 do pražského P.M. club & music baru, ve kterém proběhe právě premiéra filmu TurboDojo!
Vstupenky zakoupíte na GoOut.cz.
Kompletní info o akci najdete v článku u nás na webu.
Aktuální informace najdete v události na Facebooku.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!