Arbor Snowboards - Kolekce 2016/2017

Značku Arbor Snowboards si za léta svého působení oblíbilo opravdu velké množství snowboardových nadšenců. Cesta, kterou se v Arbor vydali, je protkaná především úsilím vytvářet kvalitní produkty, které budou svým majitelům sloužit co nejlépe a budou vyrobeny z materiálů a technologií, které co nejméně zasáhne životní prostředí. V Arbor se to daří a my jsme rádi, že si produkty pro letošní sezónu můžeme dnes představit.

Arbor, ekologicky smýšlející značka se zrodila v roce 1995 Kalifornii. Při výrobě svých produktů klade Arbor důraz hlavně na přírodní materiály, které jsou šetrné k životnímu prostředí a dodávají výrobkům lepší životnost, výkonnost a styl. Mezi používané materiály patří bambus, koa dřevo, eukaliptové dřevo, korek, javor a mnoho dalších. Jejich filozofií je dělat výborně řemeslně zvládnutou práci s důrazem na skvělý design produktů a zároveň chránit naši planetu. V průběhu let se společnost začala rozrůstat v okruhu umělců a designérů, kteří boardovými sporty žijí a snaží se propojit zážitek z jízdy, zlepšit výkon a zároveň být ohleduplní k přírodě. 

VÁZÁNÍ

V následujícím článku vám představíme nejzásadnější kousky, se kterými značka letos přišla. Nejžhavější novinkou v tomto roce je kolekce vázání. Objevuje se v ní model jak pro parkové ježdění, tak pro pořádný freeride. Jsou dokonale technologicky zpracované a krásně designově ladí se snowboardy. Přírodní odstíny skvěle doplňují texturu dřevěných dýh na prknech.

Pro freestylově zaměřené jedince je připravené vázání Hemlock. Vázání na parkový a urban snowboarding je navržené tak, aby poskytovalo co největší komfort, odezvu a bylo spolehlivý. Elegantní vázání je postavené na základně X-​Drive, vyztužené skelnými vlákny. Díky základně přenáší jezdec sílu na snowboard efektivněji a prkno tak mnohem rychleji a citlivěji reaguje. Další super vychytávkou je Wire Core Adjuster Strap, patentovaná technologie, díky níž lze horní strap při obouvání dát bokem, aniž by se strap sám vrátil zpátky. Aby při tomto vyklápění nedošlo k jeho porušení nebo dokonce zlomení, je uvnitř pásku ocelové lanko. Asymetrický highback a ergonomický design umožňuje jezdcům komfortní spojení s botou.

I druhý model Cypress si zaslouží zvláštní pozornost. Cypress je nabité větší tuhostí pro freeridovou jízdu. Od ostatních vázání na trhu se odlišuje minimalizací plastu v základové desce pro maximální přenos energie z prkna do nohou. Heelcup je z odolného extrudovaného hliníku. Optimální fit a komfort zaručí dokonale tvarované strapy s hliníkovými ráčnami. Je to elegantní vázání s unikátními vlastnostmi připravené pro big-​mountain výkony.

SNOWBOARDY

Kolekce snowboardů letos jenom září, objevují se v ní jak hvězdné stálice, tak o nic méně kvalitní nováčci.

V pánské řadě je pro zběsilou backcountry jízdu připravený Shreddy Kruger Cosa Nostra. Desky Draft, Westmark Zygote Twin jsou čistě parkovou záležitostí. V kolekci samozřejmě nechybí ani osvědčené all-​mountain klasiky jako Coda, Sin Nombré, Element, Formula, Foundation a promodely powderové legendy Bryana Iguchiho.

V kolekci dámských prken očekávejte nádherné kousky jako Swoon ve verzi camber i rocker, Poparazzi, Ethos nebo novinku Clovis Womens.

Pro ty nejmenší je tu Helix, excelentní all-​mountain snowboard pro malé shreďáky, který nabízí veškeré technologie, na které jste u Arboru zvyklí, jen v menším vydání.

Arbor skvěle reaguje i na sílící pozici splitboardingu. V nabídce najdete model splitu pro dámy Swoon a pro pány Coda a také promodel Bryana Iguchiho.

Několik vybraných modelů jsme zařadili do následujícího fotopřehledu. 

Kolekci značky Arbor Snowboards si můžete procházet v přehledu vybavení Freeride.cz Buyer´s Guide 2017 nebo navštivte přímo stránky Snowboard Zezula.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!