Flow - Kolekce 2016/2017

V dnešním produktovém článku se podíváme na snowboardový brand Flow, zaměřený na navrhování inovativních, zábavných a především výkonných produktů. Představíme si nejzásadnější produkty z kolekce 2016/2017, kterou u Flow slaví 20 let své existence.

Historie značky Flow sahá do roku 1996, kdy byl snowboarding ještě relativně mladým sportem a trh potřeboval nové technologie a spoustu vylepšení. Toho se značka Flow chytila a začala navrhovat vázání, které dávalo pocit bosých nohou a bylo mnohem příjemnější než klasické, dvoupřezkové vázání. 

Od ostatních vázání se Flow liší patentovaným power trojúhelníkem. Ten je tvořen horním tažným ocelovým lankem, které spojuje patku s baseplatem a dává jezdci schopnost jednoduše přenést větší energii na prkno, aniž by musel vynaložit větší úsilí na jízdu. Snowboard citlivěji reaguje na změnu, a to je velký rozdíl oproti ostatním vázáním. Díky tomuto inovativnímu systému se z Flow rázem stala jedna z nejznámějších snowboardových značek a místo na výsluní bylo jisté.

Postupně začali ve Flow výrábět i další snowboardové vybavení, špičkové snowboardy a snowboardové boty.

Typickým znakem snowboardů Flow bylo jejich celodřevěné jádro a využívání dosud nepoužívaných materiálů ve snowboardovém světě. Každým rokem se snowboardy viditelně zlepšovaly, což vedlo k jejich oblibě mezi snowboardovými fanoušky.

Od počátku se změnilo hodně. Jednou na veletrhu použili slogan "Prvně tě ignorují, pak se ti posmívají a nakonec tě kopírují", který se opravdu potvrdil.

Vázání

Nejpropracovanější vázání v kolekci Flow, NX2 představuje bezkonkurenční spojení jezdce a snowboardu. Využívá kovovou základnu pro bezpečí vašich nohou a pro precizní all-​mountain výkon. Jak je u Flow typické, i NX2 nabízí odklápěcí paty, nejsnadnější a nejrychlejší možný způsob nazutí.

Špičkové vázání Omni pro přirozený ženský pohyb. Je to spolehlivé vázání v jednoduchém designu, které nikdy neomrzí.

Snowboardy

Freestyová stálice Flow Era vám, od grafiky až po konstrukci, pořádně zamotá hlavu. Deska navržená s profilem I-​Rock vezme raily útokem.

Nejvyšší model v kolekci pánských desek Maverick je jasnou volbou pro všechny backcountry mástry. Tvrdá deska skvěle reaguje a v prašanu je bezkonkurenční.

All-​mountain mistrovské dílo Canvas je, od skluznice až po topsheet, naplněný těmi nejlepšími technologiemi Flow. Jeho prohnutí I-​Rock, které kombinuje rocker mezi nohama a camber na špičce a patě, vás požene k maximálnímu výkonu.

Boty

Vynikající all-​mountain boty Hylite jsou vybaveny dvouzónovým utahováním Boa H3 Focus pro precizní fit a jejich podrážka Vibram se nejen přirozeně ohýbá, ale nabízí i skvělou trakci.

Boty s novým rozměrem pohodlí, to jsou ultra pohodlné Deelite Coiler se specifickým, ženským tvarem. Obsahují rychlé a velice snadno použitelné utahování Boa Coiler, které jde pohodlně ovládat i v rukavicích.

Pro nejmenší jsou připravené boty Mini Micron s vyjímatelnou stélkou, umožňující zvětšit botu na další velikost.

Kompletní kolekci značky Flow si projdi v našem přehledu vybavení FREERIDE.CZ BUYER´S GUIDE 2017 nebo přímo na oficiálních stránkách značky www.flow.com. Pro nákup pak navštivte například stránky www.snowboard-zezula.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!