Horsefeathers 2014/2015

Opět se setkáváme u dalšího pokračování našeho letošního seriálu produktových článků. V dnešní části si představíme novou outerwear kolekci známé značky Horsefeathers! Pojďte na to...

Značka Horsefeathers vznikla shodou náhod v Britské KolumbiiKanadě v roce 1989. Když na podzim toho roku přišel Stewart Carlson s názvem Horsefeathers, přišlo to všem vtipné. Je to totiž výraz z britské angličtiny, který je v Kanadě neznámý a volně se dá přeložit jako „nesmysl“. Joel DeVille pak ve škole při výtvarce vyrobil linorit s prvním designem, který pak kluci tiskli na cokoliv, co si kdo přinesl. Tak vznikaly první věci Horsefeathers. I když se několikrát objevila myšlenka Horsefeathers trochu víc rozjet, nikdy se ten nápad neposunul a zůstalo tak u kreslení designů na „potom“. Po maturitě v létě roku 1992 odjel spoluzakladatel Hanuš Salz do Čech a Joel do Vancouveru. Zbytek party měl před sebou ještě rok nebo dva školy. Tím se kanadská kapitola Horsefeathers defacto uzavřela.

Následující léto roku 1993 přišla značka Horsefeathers se svou první kolekcí cca 50 triček a 200 samolepek. Za tou stála dvojice Hanuš Salz Pavel Kubíček. Většina byla rozdána nebo prodána se slevou kamarádům. Kluky to ale bavilo a věděli, že v tom chtějí pokračovat. K trikům přibyly mikiny, kšiltovky, první jeany, ale také bundy. Časem se podařilo najít několik firem, se kterými kluci mohli začít dlouhodobě spolupracovat a začít tak vyrábět kvalitní oblečení s novými střihy a designy. V roce 1995 byl v Plzni otevřen první specializovaný obchod se snowboardovým a skate vybavením s názvem Horsefeathers. Již v této době probíhalo hledání materiálů a výrobců, kteří by zvládli ušít kvalitní a technické výrobky. Po několika sezónách příprav a hledání se Horsefeathers v roce 1997 pustili do první snow kolekce. 

Letos je to 25 let od první myšlenky a designů a je zásadní, co ten začátek s dnešní značkou spojuje, protože to jsou už dávno dva neporovnatelné světy. Horsefeathers v Britské Kolumbii kolem roku 1989 byl rebeliózní sranda projekt, který spojoval pár lidí kolem snowboardingu a skateboardingu. Horsefeathers dnes je živá, fungující značka, kde vznikají ucelené kolekce od doplňků až po outerwear, které se prodávají napříč celou Evropou. Co zůstalo stejné, přestože to rozhodně má svá kancelářská negativa, je pořád ten aspekt svobody ve formě tvůrčí práce, kterou nedefinuje nikdo jiný než kolektiv lidí s podobným nastavením. Sami si určují, jak se bude co dělat, a i když lidi uvnitř firmy nejsou imunní vůči některým vlivům jako ekonomika, počasí a podobně, pořád všechny baví žít akční životní styl, věnovat se sportům, které stály na začátku a skrze Horsefeathers propojovat lidi, kteří nechtějí pouze pasivně přijímat. To se nezměnilo.

Než si představíme zásadní kousky letošní kolekce, zmíníme ještě několik projektů, kterými se v Horsefeathers věnují a rozhodně stojí za vaší pozornost. Pokud vás zajímá životní prostředí a nejste k přírodě lhostejní, klikněte na odkaz projektu Sick of Trash. Zda vás láká mít originálně zpracovaný a designovaný opasek, stačí rozkliknout projekt Custom Belt. Dalším neméně zajímavým projektem jsou designové pásky Deck s průmyslově chráněným designem vyráběné ze zlomených skate desek (Deck) a také z poškozených snowboardů (Deck 2 – jsou vyráběny ve spolupráci se značkami Nitro, Bataleon Arbor). Vzhledem k exkluzivitě a specifikům produktu (Deck se nerozdává, ani nezlevňuje) lze tento pásek zakoupit od letošního roku pouze v prodejnách Horsefeathers Store.

Nyní se již dostáváme k letošní kolekci oblečení, ve které se podíváme na část nabídky pánského a dámského outerwearu plus v závěrečném souhrnu fotografií na další produkty značky Horsefeathers.

PÁNSKÉ BUNDY:

PROPHET JACKET (shell 5 490Kč /​insulated 5 890Kč)

Bunda Prophet je špičkový výrobek, který propojuje funkčnost, kvalitu a styl zaručující, že vaše jediné řešení na horách bude pouze rozhodování se, kterou prašanovou linii pojedete příště. Materiál UltraTech 15K Eco je prověřenou a spolehlivou zárukou, že nepropustí nežádoucí živly, jakými jsou déšť, sníh a vítr a že díky prodyšné nalaminované membráně zůstanete v teple a suchu. Navíc je tento materiál vyroben z recyklovaného nylonu (ano, to jsou ty znovu použité PET lahve). U zateplené verze bundy je izolace vyřešena recyklovaným materiálem Primaloft Eco, který byl již od 80. let vyvíjen pro americkou armádu jako alternativa péřového zateplení. Tento technologický zázrak, který obsahuje až 96% vzduchu je jeden z nejvýkonnějších tepelně izolačních materiálů pro extrémní použití. Dokonalost celého výrobku je dále dotažena kompletně lepenými švy a voděodolnými zipy YKK. Funkčnost bundy Prophet si zamilujete.

15.000 voděodolnost, 10.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL, XXL

SOLACE JACKET (4 990Kč)

Solace je unikátní, kreativně koncipovaná bunda kombinující odepínací a měnitelné komponenty s funkčně technickým řešením. Základem je prověřený střih, který ve spojení s odepínacím prodloužením, kapsou a logem umožňuje nastavovat a ladit desítky kombinací, které vás nikdy neomrzí. Materiál, se kterým pobyt v jakémkoliv počasí nebude problém, je laminovaný UltraTech 10K. Lepené švy, YKK zipy, perfektně fungující audio kapsa a další detaily pouze podtrhují propojení funkčnosti a zábavy, na kterém je tato bunda postavena. Bundu Solace najdete v letošní kolekci ve dvou variantách, a to buď v černé s doplňky v duchu mafia, army a punku nebo ve výrazných, čistě horských barvách. Na modré verzi bundy se podíleli i jezdci Dan Koudelka a Riči Brož z šumavského Harakiri Gangu. 

10.000 voděodolnost, 10.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL, XXL

PORT JACKET (4 990Kč)

Při navrhování bundy Port bylo cílem vyvinout plně funkční a spolehlivou parka bundu, která zároveň vynikne i workwear designem. Na tomto základu vznikl nepřehlédnutelný model koncipovaný jak pro pohyb v horském prostředí, tak i k pohodovému pobytu ve městě. Designový aspekt zvýrazňují kožené doplňky a zipy ve stylové kovové úpravě. Neméně důležitým principem je však u všech Horsefeathers výrobků také funkčnost a kvalita, a proto byl i zde použit laminovaný materiál UltraTech 10K s vrchní ochrannou DWR vrstvou. Optimální zateplení, lepené švy, nitě Coats, YKK Metaluxe zipy a mnoho dalších prvků jsou základem pro zajištění nekonečných dnů bezstarostného ježdění. 

10.000 voděodolnost, 10.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL, XXL

VECTOR JACKET (4 490Kč)

Pokud sháníš zimní bundu do opravdové, mrazivé zimy s teplotami hluboko pod nulou, tak v pánské kolekci najdeš bundu Vector. Samozřejmě nebylo opomenuto ani související technické řešení a parametry, aby celkový systém ochrany před chladem, větrem a celkovou nepřízní počasí byl zároveň plně využitelný během každého dne ježdění. Zesílená termo izolace (200g/​180g - tělo/​rukávy), voděodolný a prodyšný materiál UltraTech 10K, YKK zipy, lycrové rukávky a elastický powderskirt zaručují pohodu i v těch nejchladnějších dnech. Tuto bundu najdete i v dámské kolekci pod označením Zoey.

10.000 voděodolnost, 10.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL, XXL

STADIUM JACKET (3 690Kč)

Model Stadium rozhodně vybočuje z klasických designů bund na hory. Streetové provedení podpořené klasickými prvky college designu, naprosto suverénně zvládne jak horské, tak městské prostředí. Protože součástí každé akce je pohyb, je samozřejmostí, že střihově a technicky tato bunda dostala vše potřebné. Funkční materiál s 5.000mm voděodolností a 5.000g/m2 prodyšností s podlepenými kritickými švy zajistí sucho a teplo při běžných sportovních výkonech. Sněžný pás s pružným propojujícím segmentem taktéž napomáhá volnému pohybu a zároveň zabraňuje pronikání sněhu. Jediný problém, který v Horsefeathers nedokázali odstranit je, kterou barevnou verzi si vybrat.

5.000 voděodolnost, 5.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL, XXL

PÁNSKÉ KALHOTY:

SYNDICATE PANT (4 390Kč)

Kalhoty Syndicate jsou nejvyšší pánský model letošní kolekce koncipovaný k dlouhodobému pohybu na horách. Použití laminovaného materiálu UltraTech 15K Eco z ekologického, recyklovaného nylonu, s voděodolností 15.000mm a prodyšností 10.000g/m2, navíc ošetřeného vnější DWR vrstvou, zaručuje výbornou ochranu proti vnějším vlivům. Mnoho dalších technických prvků a řešení jako je odepínací prašanový pás, podlepení veškerých švů, odvětrávání nohavic nebo použití velice kvalitních a osvědčených YKK zipů, jednoznačně podtrhuje, kde se budete se Syndicate cítit nejlépe. V případě, že hledáte opravdu vysoce kvalitní kalhoty za rozumnou cenu, tento model rozhodně nepřehlédněte.

15.000 voděodolnost, 10.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL, XXL

COMMANDER PANT (3 990Kč)

Commander jsou kalhoty, u kterých se v ideálním poměru spojuje technické řešení, provedení a styl. Výchozí cargo střih s bočními kapsami je podpořen laminovaným materiálem UltraTech 10K. Voděodolnost a prodyšnost tak plně odpovídají požadavkům na časté a bezproblémové ježdění. Důležité funkční prvky jakými jsou například plně podlepené švy a YKK zipy jsou samozřejmostí. Dokonalé zpracování umocňují praktické detaily zahrnující zapínání poklopce podložené suchým zipem, elastické návleky přes boty s háčkem nebo rozepínací nohavice. Imitace kovového zipu v provedení YKK Metaluxe dotváří celkový design. V nabídce je celkem šest barevných kombinací od zářivých barev po přírodní odstíny.

10.000 voděodolnost, 10.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL, XXL

DÁMSKÉ BUNDY:

TINA JACKET (5 490Kč)

Nejvyšší model dámské bundy je bezpochyby kombinací skvělého designu a technické funkčnosti potřebné pro dlouhé pobyty na horách. Bunda Tina vychází ze sportovně střiženého konceptu, kde i vzhledově zajímavé prvky mají funkční řešení. Například viditelné zipy jsou od značky YKK, a to ve voděodolném provedení. Materiál je vysoce funkční laminovaný UltraTech 15K Eco s kompletně podlepenými švy a svrchní DWR úpravou. Moderní technologie jej zároveň umožnily vyrobit ekologicky z recyklovaných plastových lahví. Pro dlouhodobé pohodlí je Tina optimálně zateplena (100g/​80g - tělo/​rukávy), a tak i v nepřízni počasí zůstanete vždy v pohodě.

15.000 voděodolnost, 10.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL

NICO JACKET (4 890Kč)

Bunda Nico je od prvního pohledu absolutní srdcovka a podle prvních reakcí i hit letošní sezóny v kolekci dámských bund Horsefeathers. I do horského prostředí se dostávají prvky streetwearu a workwearu, a proto v nové kolekci nechybí tato stylová, prodloužená parka. Ta je zároveň vyrobena z velmi kvalitních materiálů a doladěna jak funkčními, tak designovými detaily. Funkčnost, pohodlí a zároveň tepelný komfort zaručuje voděodolný a prodyšný materiál UltraTech 10K s DWR úpravou, bezchybně fungující zipy YKK, podlepené kritické švy, elastické rukávky nebo také velmi příjemný “beránek” v kapuce ze syntetických materiálů. To znamená, že doplňující designové detaily jako ozdobné šňůrky či custom knoflíky jsou pouze třešničkou na dortu.

10.000 voděodolnost, 10.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL

HARPER JACKET (3 390Kč)

V kolekci dámských bund Horsefeathers najdete i bundu ve skvělém designu a plně funkční pro použití v horském, tak městském prostředí. Zmiňovaným modelem je bunda Harper, která plně ztělesňuje viditelný, barevně výrazný blokový design s mnoha atraktivními barevnými kombinacemi. Ať je to dvoubarevná nebo tříbarevná verze, navíc třeba doplněná o “blue dot” potisk, vždy bylo také myšleno na funkčnost a pohodlí. Kvalita zpracování začíná u voděodolného a prodyšného materiálu s podlepenými kritickými švy a je nadále podpořena zipy YKK, prašanovým pásem nebo také velmi příjemnými elastickými rukávky. Vypadat skvěle můžete i v technické bundě za pár korun.

5.000 voděodolnost, 5.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL

DÁMSKÉ KALHOTY:

IVY 15 PANT (3 890Kč)

V duchu funkčně dokonalých a perfektně padnoucích kalhot vznikly Ivy 15. Pro tento nejvyšší dámský model byl zvolen ekologický, laminovaný, vysoce voděodolný a prodyšný materiál UltraTech 15K Eco s DWR úpravou, který na základě nejmodernějších postupů vznikl z recyklace PET lahví. Veškeré švy jsou lepené a případné přebytečné teplo lze odvětrat zipy na vnitřní straně nohavic. V nevlídných dnech je k dispozici odepínatelný prašanový pás, který přijde vhod i proti větru. Kalhoty jsou navíc propojitelné se kteroukoliv bundou Horsefeathers. Tím je zaručeno ještě dokonalejší utěsnění a ochrana proti vnějším vlivům. 

15.000 voděodolnost, 10.000g/m/24h prodyšnost
Velikosti: XS, S, M, L, XL

Značka Horsefeathers vyvinula ve spolupráci s předním světovým výrobcem dva modely rukavic. Jedná se o modely VERT (1 290Kč) a SOLO (1 290Kč). Oba mají perfektně padnoucí střih, technickou funkčnost i materiálovou odolnost. Vert je určen k nošení pod rukávem bundy, Solo pak přes ně. Pánskou verzi najdete na obchodech ve velikostech S – XL, dámskou pak v S – M.

Kompletní nabídku značky Horsefeathers najdete na oficiálních stánkách www.horsefeathers.eu.

Snowboardový team: Ville Uotila, Darek Bergmann, Anja Stefan, Nikolay Grinev, Steve Grumser, Flo Galler, Dušan Bízik, Marion Gouwy, Laci Kobulský, Július Petrík, Ladislav Hrstka, Boris Karolčík.

Prodejci: Značka Horsefeathers má v současnosti pět vlastních obchodů a to v Praze, Brně, Ostravě, Plzni a Jihlavě a vlastní E-​SHOP. Další prodejci se dají velmi jednoduše najít za pomocí vyhledávače ve spodní části na hlavní stránce Horsefeathers webu.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!