Horsefeathers - Addicted To Powder (ATP)

Být vybaven správným oblečením je jedním ze základních pravidel pohybu v backcountry. V Horsefeathers na to myslí a ve spolupráci se svým předním backcountry jezdcem Tylerem Chorltonem vytvořili kolekci technického oblečení Addicted To Powder. Tu si představíme v dnešním článku.

I my jsme Addicted to Powder, jako většina snowboarderů! Není nic lepšího, než pořádný oblouk v prašanu. Ten pocit divoké přírody všude kolem, prkno, které pluje v hlubokém pudru, powpow pop, do kterého tě vystřelí nahrnutý sníh pod prknem nebo když pozoruješ, jak letí sníh, který jsi rozprášil v pořádném lay-​back spreji, to vše spolu s klidem a mírem kolem je nepřekonatelný zážitek. 

Abychom si mohli tuhle parádu, daleko od davů na sjezdovkách, užívat, musíme mít vybavení, které nás podrží za všech podmínek. Proto jsme společně s Tylerem Chorltonem vyvinuli řadu Addicted to Powder (ATP). Tyler je legendární pro-​snowboarder, kterému v backcountry nejsou cizí jak velké skoky, tak otevřené pláně. Tyler se aktivně podílel na vývoji a testování ATP řady a díky jeho dlouholetým zkušenostem, je každý produkt vyladěný do perfektu. Ty si tak můžeš být jistý, že ať se vydáš kamkoliv, ATP produkty tě nezklamou.

„I set out to do tricks on various features of all diferent shapes and sizes and most importantly: out of the way of the crowds, in total silence and harmony with the mountain before drop in, into deeeep pow!“
Tyler Chorlton

Sleduj ATP příběhy na hashtagu
#addictedtopowder

V následují části si představíme jednotlivé produkty z řady Addicted to Powder, kterými jsou bundy Nelson, Simon, Carnes, kalhoty Majestic a budna Walsh, která může sloužit nejen jako druhá vrstva. 

BUNDA NELSON
Nelson je oblíbená bunda Tylera Chorltona a není divu, jedná se o bundu se speciálním 3-​vrstvým materiálem Ultratech s vodním sloupcem 20.000mm. Ultra odolná a super lehká bunda s C6 DWR svrchním zátěrem ti dodá potřebný komfort pro jakékoliv dobrodružství daleko v horách. Jako druhou vrstvu pod ní doporučujeme náš Primaloft warmer Walsh, super kombo, které nezklame.

Specifikace:
100% mechanical stretch nylon
laminovaná membrána UltraTech 3-​layer (20.000mm voděodolnost, 15.000gm prodyšnost)
vnější C6 DWR úprava materiálu
bez zateplení
podšívka: 100% nylon
střih: regular

BUNDA SIMON
Druhou bundou v ATP řadě je Simon. Dvouvrstvá bunda z materiálu Ultratech s vodním sloupcem 15.000mm a vysoce kvalitním zateplením Primaloft Silver. Pokud máš rád usedlejší barvy, decentní styl a jde ti hlavně o funkčnost, Simon je tvá jasná volba. V barvě Dark Red je to náš favorit!

Specifikace:
100% mechanical stretch nylon laminovaná membrána UltraTech (15.000mm voděodolnost, 10.000gm prodyšnost)
vnější C6 DWR úprava materiálu
zateplení: Primaloft Silver 40g tělo, 40g rukávy
podšívka: extra prodyšný 100% polyester, 100% nylonový taft
střih: regular

BUNDA CARNES
Největší stylovka v ATP řadě je Carnes. Stejně jako Simon, je vybavena technickým materiálem Ultratech s 15.000mm vodním sloupcem a vysoce kvalitním zateplením Primaloft Silver. K tomu dostala trendy look a několik vychytávek jako jsou například magnetické kapsy nebo stylově řešené stahování kapuce. Pokud chceš vystoupit z řady, je tu Carnes!

Specifikace:
100% mechanical stretch nylon
laminovaná membrána UltraTech (15.000mm voděodolnost, 10.000gm prodyšnost)
vnější C6 DWR úprava materiálu
zateplení: Primaloft Silver 40g tělo, 40g rukávy
podšívka: extra prodyšný 100% polyester, 100% nylonový taft
střih: regular

KALHOTY MAJESTIC
Majestic jsou nejvyšší kalhoty naší letošní kolekce. Jsou uzpůsobeny aktivnímu pohybu v horách díky materiálu Ultratech, který je vyroben ze 100% mechanického strečového nylonu s 15.000mm vodním sloupcem a svrchním C6 DWR zátěrem. Technické materiály jsou doplněny několika vychytávkami jako jsou např. snowskirt nebo možnost vytáhnutí si patového lemu nohavice nahoru, aby se při přesunech nesešlapal. Kalhoty Majestic jsou ideálním parťákem bund Nelson, Simon a Carnes.

Specifikace:
100% mechanical stretch nylon
laminovaná membrána UltraTech 3-​layer (15.000mm voděodolnost, 10.000gm prodyšnost)
vnější C6 DWR úprava materiálu
bez zateplení
podšívka: extra prodyšný 100% polyester, 100% nylonový taft
střih: regular

2ND-​LAYER BUNDA WALSH
Walsh je super 2nd-​layer pod naši 3-​vrstnou bundu Nelson, ale také výborně funguje jako lehká bunda na přeběhy z auta. Zateplení Primaloft Black tě vždy udrží v teple a C6 WR zátěr tě ochrání před vlhkem. Pokud jsi aktivní rider nebo vyrážíš na dlouhé traily do hor, kamaráda Walshe bys měl vzít rozhodně s sebou.

Specifikace:
UltraTech superlight, 100% nylon
vnější C6 water repellent úprava materiálu
zateplení: Primaloft black 200g
podšívka: 100% nylonový taft
ykk zipy
střih: regular

Více hledejte přímo na oficiálních stránkách značky Horsefeathers nebo procházejte kolekcí v přehledu vybavení Freeride.cz Buyer´s Guide 2017.

Akční fotky: Jara Sijka

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.