LAMAX představuje svůj akční team a 4K kameru X10 Taurus

V přehledu snowboardového a freeski vybavení Freeride.cz Buyer´s Guide 2017 naleznete letos poprvé i kategorii akčních kamer. Zde můžete procházet kolekci české značky LAMAX Electronics. V dnešním článku si představíme především akční team, který tuto značku prezentuje a očekávanou novinku v Lamax arzenálu.

Snowboard není jen sport. Je to životní styl. Je to způsob myšlení. Je to jedna velká párty. Tohle všechno moc dobře víme, a proto když v LAMAXu vyvíjíme akční kamery, jdeme na svah rovnou za těmi nejlepšími. Koneckonců, kdo nám ty kamery otestuje líp než kluci Porkertovi, Honza Lohynský nebo Miki Pajer.

Samozřejmě, nejen sněhem živ je člověk, a tak v létě přesedláme na sk8, kolo nebo čtyřkolku. I tady dáme kamery do rukou klukům a holkám, který to fakt uměj. Fanda Šesták, David Luu nebo Rišo Tury jsou československá špička na prkně, bikeři Honza Sladký nebo Erik Figar zrovna tak. Michal Prokop nebo Damjan Siriški jsou dokonce špička světová. A když jsou LAMAX kamerky dost dobrý pro ně, budou dost dobrý pro každýho.

Letos se mají jak členové našeho týmu, tak i všichni ostatní na co těšit. Ještě před Vánocemi přijdeme s úplně novou peckou, akční kamerou LAMAX X10 Taurus. Profíci si zaslouží to nejlepší, a tak jsme se opravdu posnažili. Speciálně lovci adrenalinu si užijí prokreslený 4K video při 30 fps. Full HD při 120 fps nebo HD při dokonce 240 fps vystřihnou vymazlený slowmotiony všech triků, na který si troufáte.

Taurus toho ale umí podstatně víc. Timelapse videa dělaný přímo v kameře, dálkový ovládání, Wifi připojený na aplikaci v mobilu nebo stabilizaci videa. Jak už je zvykem, přihodíme k tomu náhradní baterku a spoustu příslušenství. Stačí už jen karta a můžeme brousit svahy.

Kamery dobrý, ale bez pořádný muziky by to nebylo úplně ono. Tak jsme se letos v létě vrhli na bezdrátový sluchátka a repráky. Vyšli jsme ven s novou řadou bluetooth audio techniky pod značkou. LAMAX Beat. Kvalitní sound, pěknej design a odolný materiály, všechno bylo přizpůsobený svýmu účelu - zvládnout pořádnej trip.

Protože jsou naše kamerky všestranný, náš tým sportovců, který podporujeme, se už taky pěkně rozrostl. Alespoň pár jich představíme trochu blíž.

Dan Porkert a Ondra Porkert
Stálice český snowboardový reprezentace. Ondrovi se vloni hodně povedl závod Evropského poháru, který vyhrál. Dvakrát se v českým poháru umístil na druhým místě a byl osmý na Youth Olympic Games. Dan je celkový vítěz Českého poháru, ale úspěchy má i v zahraničí. 6. a 7.místo na Landgraaf, European Cup a 10.místo na Audi SnowJam, World Cup snad mluví za vše. Když se bude dařit, snad je uvidíme za dva roky na Olympiádě v Koreji.

Miki Pajer
Je čtyřnásobný mist ČR a na Burton Spring Session získal ocenění Best Air. Na MSJ v rampě se dostal do dvacítky, takže velká naděje českého snowboardingu do budoucna. Kromě toho se věnuje surfu, skateboardu, kolu a dalším sportům. Je prostě dobrej.

Rišo Tury
Je vycházející hvězda československé sk8 scény. Vyhrál Munich Beast Tour nebo Back to the Streets a skončil druhý na Mystic Skate Cup. Pravidelně jezdí závody světovýho poháru. Ovšem nejvíc je pro něj to, že se díky skateboardingu dostal do všech možných koutů světa a pořádně si to i s bandou užil. 

Honza Bašný
Jezdí závodně na skateboardu i snowboardu už přes deset let. Díky tomu se podíval po celém světě. Kromě závodění různé akce organizuje, je tak říkajíc hlavou našeho snb a sk8 teamu.

David Luu
Do 15 let si připadal jako mistr světa. :-) Zatím vyhrál Refresh Contest, Žatec skatečasná a byl čtvrtý na Grand Prix Beroun. Ale není všem dnům konec, no ne? Kromě skateboardu si zahraje basket nebo zamaká v posilovně.

Michal Prokop
Biker Michal Prokop je jedna z velkých hvězd světového MTB. Je nejúspěšnějším fourcrossařem historie. Je trojnásobným mistrem světa i Evropy, dvojnásobným vítězem Světového poháru a probojoval se na BMX i na olympiádu. V současnosti se specializuje na relativně mladou disciplínu Enduro. 

Erik Figar
Další biker v týmu se specializuje na BMX. Jezdí už přes deset let a za tu dobu má za sebou spoustu úspěchů. Je několikanásobným mistrem ČR, ale úspěchy sbírá i na mezinárodní scéně, například umístění v první pětce na Baltic Games nebo vítězství na Malta BMX Fest. V zimě si ovšem rád zajezdí i na prkně. 

Patrik Markvart
Zástupcem sportů ovoněných benzínem je Patrik Markvart, jezdící Enduro a motokros. Je mistrem ČR a v letošním roce, konečně po dvou letech, kdy byl fakt blízko, je i mistrem Evropy. V mezinárodní šestidenní se jako člen českého World Trophy Teamu umístil třetí. Kromě toho jezdí na prkně nebo hraje badminton. 

Ollie Roučková
Krásná drsňačka na čtyřech kolech je jednou ze „služebně“ nejstarších členů LAMAX Teamu. V Evropě patří mezi ženami k absolutní špičce ve čtyřkolkách. Je mistryní ČR, Saska nebo vicemistryní Evropy. Ale neztratí se ani v celkových pořadí mezi muži. V evropské týmové soutěži BAJA obsadila letos se svými kolegy 6.místo a vyjela i několik pódií.

Jako malá ukázka našeho týmu by to snad stačilo. O dalších sportovcích, který podporujeme si můžete přečíst na našem webu v kategorii TEAM LAMAX.

Pro další produkty a novinky značky LAMAX sledujte jak oficiální web www.lamax-electronics.com, tak YouTube kanál nebo YouTube Fan kanál.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.