Nejlehčí systém Mammut Airbag technology 3.0

Firma Mammut pro vás vyvinula nový systém airbagů se spoustou nových technologických prvků a díky tomu dosáhla úspory váhy na airbagu, se kterým pro vás bude jízda ve volném terénu pohodlnější a bezpečnější. Produkty značky Mammut jsou i součástí přehledu vybavení Freeride.cz Buyer´s Guide 2017 a my si proto jejich zásadní technologie dnes představíme i na našich stránkách.

Nejlehčí Airbag systém 3.0

Ještě nikdy nebyla bezpečnost tak dokonalá jako s novým Airbagem systémem 3.0., který je menší, lehčí propracovanější, takže vás nezatíží ani na dlouhých túrách a výšlapech. Je kompatibilní se všemi velikostmi batohů Mammut určených pro tento systém. Velikost a jasná barva lavinového airbagu navíc usnadňuje rychlé určení pozice zasypaného na laviništi.

Removable Airbag 3.0
- Nejlehčí airbag systém, váží tak jako litr vody, asi 1 kg (systém dohromady s lahví). Samotný systém váží 700g.
- Dokonalá symbióza: V kombinaci s lehkými batohy Mammut je možné ušetřit ještě více váhy.
- Ultra Light batoh s kapacitou 20 l vyjímatelný Airbag 3,0 je nejlehčím modelem batohu a včetně systému a karbonové lahve je na bájné hranici 1,5kg.

Příklady batohů se systémem Removable Airbag 3.0

Protection Airbag 3.0
- Protection Airbag 3.0 ochrání při případném použití před mechanickým poškozením vaši hlavu, krk a ramena.
- Nový systém je bezpečný, snadno ovladatelný a dokonce lehčí a skladnější než dříve.
- Je kompatibilní se všemi velikostmi batohů Mammut určených pro tento systém.
- Při nošení poznáte rozdíl! S novým airbagem systémem 3.0 je minulostí nepohodlné nošení. Mammut byl schopen objem a šířku ramenních popruhů významně snížit, jsou měkké a přizpůsobí se přirozenému tvaru těla. Ramenní popruhy navíc velmi dobře rozkládají váhu batohu a to i při výstupu s lyžemi či snowboardem.

Příklady batohů se systémem Protection Airbag 3.0

Technologie
Náš nový grip na spouštění systému verze 3.0 je intuitivní, výškově nastavitelný, a tudíž jakékoli velikosti těla dokonale přizpůsobitelný. Kontrastní oranžová barva, je více viditelná. Jeho dlouholetý T-​tvar je prověřený léty zkušeností a je sklápěcí konstrukce, aby se dobře vlezl do ramenního popruhu. Při aktivaci systému se aktivuje uvolňovací mechanismus, jehlou se prorazí závěr na tlakové lahvi a vyplní vzduchový vak.

Integrovaný zesilovač proudění vzduchu od lahve k airbagu zajistí co nejrychlejší nafouknutí vaku. Systém je spolehlivý, bezúdržbový a velmi uživatelsky přívětivý. Montáž a demontáž z batohu do batohu je snadnější než u starších model.

Následuje instruktážní video, které vám Mammut Airbag technology 3.0 představí nejlépe. 

Jak jsme se zmínili již v úvodu článku, produkty značky Mammut jsou součástí i letošního přehledu Freeride.cz Buyer´s Guide. V něm najdete jak lavinové vybavení v podobě pípáků, lopat nebo sond, tak i batohy, které jsme si právě představili. 

Další zajímavé články

Justin Kennedy bortí streety ve svým season editu

Justin "Juice" Kennedy nás vezme na zaoceánský streety...

Buldozlife pustili ven street video "Egal"

Švýcarští shreďáci Buldozlife crew mají venku zase jednu streetovou pohodičku...

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...