Novinky v kolekci značky Gravity Snowboards

U značky Gravity zaznamenáváme každým rokem větší a větší progres. Kvalita desek se posunuje nahoru a rozšiřuje se tak i nabídka pro náročné ridery. Velký posun zaznamenala i vázka a boty, a to jak do kvality, funkčnosti, tak co se týče designu a propracovanosti detailů. V dnešním článku se podíváme na novinky, které si pro tuto sezónu značka Gravity připravila.

Snowboardy Gravity jsou pověstné především svými unikátními designy a dobrou kvalitou za ještě lepší peníz.

Empatic
Každý skejťák, co shreduje bazény v parku by si vybral desku Empatic. Mezi vázáním je úplně rovné, takže nehrozí, že budete zklouzávat z railu. Lehké, měkké jibbové prkno má celodřevěné jádro z topolu doplněné o panely exotického dřeva, prkno je tak dostatečně pružné a přitom ochotné ohýbat se do divokých pressů.

Symbol
Od grafiky až po konstrukci je deska Gravity Symbol dokonale vyladěná. Tru-​twin je stavěný s prohnutím Cam-​Rock, které kombinuje to nejlepší z camberu i rockeru. Skelný triax laminát spolu s celodřevěným jádrem a sidewally vytváří pevnou a lehkou freestylovou raketu.

Madball
Streetový zabiják Madball s Peanut Camber prohnutím si skvěle rozumí s raily a boxy. Populární twin directional je stavěný s celodřevěným jádrem od paty ke špičce, od hrany k hraně. Kvalitní skluznice, hrany, prohnutí i vykrojení z něj dělají dobře krotitelnou freestylovou bestii. Když byl Madball ve vývoji, myslelo se především na více zábavy pro vaše ježdění.

Thunder
Dámský model parkového prkna v Cam-​Rock prohnutí, které kombinuje to nejlepší z camberu a rockeru. Thunder s měkkým flexem umožňuje velmi rychle si podmanit bedýnky a raily. Biaxiální laminát společně s dřevěným jádrem zajišťuje pevnost, trvanlivost a celkově snižuje hmotnost desky.

Velký posun zaznamenala také vázání, která mají mnohem lepší kvalitu i funkčnost.

G3
Absolutní špička letošní kolekce Gravity. Vázání, kterému dali život, nese jméno G3. Dvoustrapové vázko nabušené tím nejlepším. V luxusním obalu dostanete prvotřídní vázání, splňující i ty největší nároky. Gravity G3 má velmi lehkou konstrukci, anatomické prvky a do nové sezóny nastupuje s vylepšenými předními strapy, které jsou ještě lépe vytvarovány na snowboardové boty.

Jako absolutní novinku se letos značka připravila nový systém zavazování bot, Fast LaceAtop. Fast Lace se vyznačuje utažením boty ve dvou zónách, nezávisle na sobě. Vnitřní táhlo utahuje nártovou část boty a vnější táhlo utahuje vrchní část. Tkanička se zajistí pohybem vzad. Systém Atop stahuje botu pomocí kolečka na přední straně boty. Otáčením kolečka se bota stahuje nebo naopak povoluje. Obě možnosti zaručují rychlé, snadné a efektivní utažení. Zde je například model Recon se systémem Fast Lace.

Manual
Snowboardová bota s neustále se vylepšující konstrukcí a profilem, díky kterému si dopřejete dokonalou oporu při all-​mountain jízdě. Bota Manual vyniká velmi nízkou hmotností, které bylo docíleno mimo jiné použitím EVA podrážky. Ta se kromě nízké hmotnosti vyznačuje také výborným tlumením dopadů a lepšími izolačními vlastnostmi. Na špičce a patě je do podrážky vložená guma pro lepší přilnavost na zmrzlém sněhu. Vnitřní botička disponuje samostatným utahováním a zesílenými kotníky.

Sage
Lehké a především stylové boty pro dámy. Uvnitř boty je růžový kožíšek, díky kterému se v nich budete cítit jako v papučích. Lehké konstrukce bylo dosaženo s použitím EVA podrážky, ta je nejen lehká, ale skvěle tlumí dopady a má výborné izolační vlastnosti, díky kterým bota nepromrzne. Na špičce a patě je do podrážky vložená guma pro lepší přilnavost na zmrzlém sněhu. Boty Sage jsou určené pro všechny snowboardistky, které jsou jako doma na sjezdovce i v parku.

Kompletní kolekci značky Gravity najdete jak na stránkách www.snowboard-zezula.cz tak v přehledu vybavení Freeride.cz Buyer´s Guide 2017. Následující videa vám představí několik možností kompletů, které vám Gravity nabízí.

Další zajímavé články

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!