POC - Bezpečnost na prvním místě

Již název tohoto článku upozorňuje na důležitou stránku všech adrenalinových sportů, kterou je bezpečnost. Švédska značka POC se tímto heslem řídí již mnoho let a vytváří nejlepší produkty v kategorích ochranných prostředků. Nás pak zajímá především jejich chrániče a helmy, které zabraňují zranění při snowboardingu nebo lyžování. Dnes si představíme technologii SPIN a produkty s VPD materiálem.

Švédskou společnost POC asi není potřeba představovat, ale je určitě dobré si zopakovat a připomenout proč je světovou jedničkou v bezpečnosti svých produktů. POC je společnost, postavená na silné misi: udělat vše pro ochranu života a snížit následky nehod při sportech, kde dochází k pádům díky vývoji a zlepšování osobní ochrany. POC nastavuje nové standardy v podobě patentovaných technických řešení v konstrukci, v kombinaci materiálů a perfektního zpracování. V oblasti chráničů nabízí opravdu špičkovou ochranu téměř všeho.

POC SPIN

POC Spin je dalším průlomem ve vývoji bezpečnostních prvků použitých u přileb. Jedná se o vlastní patentovanou technologii, která byla několik let testována. Uvnitř výstelek je použitý měkčený polotekutý silikon, který umožňuje v případě nárazu posun vnitřní části výstelky oproti přilbě a tím se mění úhel dopadu a snižuje se rotační i přímá síla vznikající při nárazu, která se přenáší směrem k mozku. Dalším přínosem je bezesporu i větší pohodlí.

POC VPD 2.0

Samozřejmostí je pak i tradiční ochrana páteře a dalších částí těla. Mezi dlouhodobě nejosvědčenější patří chrániče s technologií VPD. Tento materiál si zachovává vysokou absorpční úroveň při vícenásobných dopadech, a to je důležitá vlastnost, protože jsme přesvědčeni, že ochrana bude muset absorbovat řadu dopadů v průběhu jedné sezóny a během celého svého života.

POC Spine VPD Air Vest

POC Spine VPD Air Vest nabízí nejvyšší možnou ochranu zad bez omezení pohybu. Systém VPD Air splňuje nejvyšší požadavky na větrání, které si může uživatel jen přát. VPD materiál vyniká vysokou mírou absorpce energie pří mnohačetných rázech a dokonalým kopírováním těla. Vesta je vyrobena z lehkého strečového mesh materiálu pro potřebnou schopnost transportu vlhkosti od těla. V nabídce je ve třech velikostech a vždy ve verzi Slim Regular.

Letošní kolekci značky POC najdete v přehledu vybavení FREERIDE.CZ BUYER´S GUIDE 2018. Více o kolekci a o značce POC najdete na stránce českého distributora www.poc-sport.cz.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!