Sensor - Hand made in the Czech Republic

Vyrazit na hory, to znamená být připraven a správně oblečen. Základem jsou pak první a druhé vrstvy oblečení a my si dnes představíme českou značku Sensor, která je na našem trhu již hodně dlouho a vyrábí prvotřídní oblečení i do těch nejšílenějších podmínek. Jaká Sensor řada vyhovuje právě vám?

Víte, kde je obloha nejmodřejší? To, co si představujete pod pojmem „Big Blue Sky“, najdete nad Bystřicí pod Hostýnem. Právě tady přímo pod Svatým Hostýnem se rodí 5x týdně naše výrobky. Mohli jsme je nechat šít v Číně, mohli jsme je přepravovat přes půl planety lodí pod liberijskou vlajkou s filipínskou posádkou, ale my si to prostě rádi děláme složitější. Sensor vyrábíme v Bystřici pod Hostýnem, protože máme pocit, že žít a pracovat v České republice dává smysl.

SENSOR MERINO ACTIVE
100% merino pro vyznavače čistě přírodních materiálů nebylo nikdy v tak rozmanitých barvách a tvarech. Merino Active vás obejme, zahřeje a bude skvěle fungovat při vašich sportovních aktivitách. Negativní vlastnosti vlny, tj. plstění a „kousání“ při zpocení, jsou potlačeny speciálními polyuretanovými úpravami. Použitá merino vlna je velmi jemná s vlákny o průměru jen 18 mikronů, což je nejmenší tloušťka, kterou lze při chovu ovcí docílit.

SENSOR MERINO DF
Merino DF je úplet unikátní konstrukce, který geniálně kombinuje to nejlepší ze světa merina a syntetiky. Jedná se o dvouvrstvý double face úplet z kvalitní merino vlny a polyesterového vlákna nekonečného typu. Polyesterové vlákno ve formě hypermicro urychluje transport potu do vnější vlněné vrstvy, která zabraňuje tvoření pachů a má skvělou termoregulační funkci. S tímto úpletem budou i zimomřivci zimu milovat. Nově i s potiskem pro všechny milovníky hor. U varianty s kapucí nepotřebujete už ani čepici, ani nákrčník, jste ready to go.

SENSOR FLOW
Pro ty, co se neradi ztrácejí v davu. Teplejší úplet Flow vyniká svým vzhledem a neuvěřitelně jemným funkčním materiálem. Vnitřní strana je broušena technologií Peach Finish. Vhodný do chladnějšího počasí jako první nebo druhá vrstva. Samozřejmostí je vysoká funkčnost a ploché švy.

SENSOR THERMO
Norské vzory a nový jednolící elastický úplet ideální pro všechny milovníky zimy. Vyroben ze značkového vlákna Coolmax® All Season Fresh, což je vlákno, které svojí strukturou zajišťuje dvě funkční vlastnosti najednou - transport vlhkosti od těla a termoregulační schopnost. V provedení Fresh zaručuje vysoké permanentní bakteriostatické vlastnosti na bázi iontů stříbra, které jsou trvale včleněny do vlákna. Úplet svým profilem a materiálovým složením zaručuje výborné vlastnosti, jako je vysoký odvod vlhkosti, vysoké termoregulační schopnosti, vysoká elasticita a tvarová stálost, pevnost, odolnost. A přesto je velmi jemný na omak! Intenzivním vyčesáním rubové strany totiž úplet získává na objemu a měkkosti. Možno použít jako první nebo druhou vrstvu.

SENSOR MOTION
Motion je jednolící elastický úplet vyrobený ze speciálního bikomponentního mikro polyesterového vlákna Pulsar. Bikomponentní vlákno umožňuje při barvení docílit dvoubarevného efektu. Jedná se o speciálně tvarované polyesterové vlákno se zvýšenou plochou povrchu, které zaručuje výborné fyziologické vlastnosti - rychlý odvod vlhkosti od těla a velmi rychlé schnutí. Dále se vyznačuje vysokou elasticitou, pevností a jemností. Vysoká pružnost a nízká únava materiálu je navíc v úpletu podpořena přítomností elastanu. Tento model má volnější střih a je možné ho použít jako první i druhou vrstvu.

Letošní kolekci termo prádla a dalších doplňků najdete v přehledu vybavení Freeride.cz Buyer´s Guide 2018 nebo na oficiálních stránkách www.sensor.cz.

Foto: Traga

Další zajímavé články

Rychlovka "Homeruns" s Markusem Ederem

Markus Eder se nám připomíná backcountry jednohubkou "Homeruns"...

Max Hitzig a Hedvig Wessel si podmanili Freeride World Tour 2024

Další velká soutěž pro rok 2024 je za námi! Známe krále a královnu Freeride World Tour....

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!