Setup - Šárka Pančochová

Další letošní setup věnujeme poprvé slečně a samozřejmě to nemůže být nikdo jiný než Šárka Pančochová, pro kterou jsme si připravili originální prostředí na focení...

Šárku Pančochovou nemusíme nijak představovat, takže se rovnou vrhneme na její setup, který jsme nafotili večer před jejím odletem do USA, kde bude trávit další měsíc tréninkem. Společně s Yanem jsme si pro "Sharku" připravili originální prostředí pražského "Mořského světa" na Výstavišti, jehož provozovatelům moc děkujeme. Pokud jste tam ještě nebyli, určitě to napravte, uvidíte tam i "Sharka" ("Sharku" už ne). Více info na www.morsky-svet.cz.

věk: 21 let
výška: 156cm
váha: 56kg
velikost bot: US 7
stance: 56cm
sponzoři: Red Bull, Volcom, Flow, Spy, Level, Chimpanzee bar, Swix

Jaký bylo tvoje první prkno a kdy a jak ses k němu dostala?
První prkno jsem dostala o rodičů k vánocům, když mi bylo 11 roků. Byl to největší úlet. Už si ani nepamatuju co to bylo za značku. 

Podle čeho si vybíráš prkno, co je pro tebe důležitý? Vžij se do role člověka, kterej má určitý peníze na to, aby si ho pořídil a neví si rady. Co bys mu poradila? Jak postupovat?
Tak určitě první věc - jak je dotyčná osoba vysoká a kolik váží. Podle toho vyberete délku a tvrdost prkna. To si myslím, že jsou dva nejduležitější faktory. Potom bych asi začala řešit, jestli chci jezdit park (měkčí, kratší prkno), anebo freeride (tvrdší a delší prkno). Až potom bych začla řešit grafiku. Tohle je pár bodů, co by každý měl znát.

Vázání a boty - jakej je u těchhle částí výzbroje tvůj postup vybírání? Co bys lidem poradila?
Já osobně jezdím na Flow vázání a je to prostě pohoda. Vyzuju se během dvou sekund a zpět nazutá jsem tak za pět. Takže pro lidi, co jsou líní jako já, tak vřele doporučuju. Boty hodně záleží na tom, jak se v nich člověk cítí. Já vždycky vybíram podle pocitu. Jinak v krámu vám určitě řeknou, jak jsou boty tvrdé a pro jaké učely jsou lepší (freeride, freestyle).

Máš nějaký technický vychytávky, na který jsi přišla v průběhu svýho ježdění a nějak zásadně ti pomohly?
Tak vychytávky nejaký mám. Jezdím s hodně velkým náklonem patek, hlavně do rampy. Díky tomu mám větší kontrolu nad prknem, je mnohem citlivější na všechny moje pohyby. Jinak vždycky když mám nějaké nové věci, tak v průběhu ježdění pořád něco vychytávám, jak mi to zrovna líp vyhovuje.

Co je pro tebe nejdůležitější na snb oblečení? Na co si dát pozor při nákupu?
Nejdůležitější je samozřejmě voděodolnost, potom střih, který mi sedí a je pohodlný, a pak styl a design.

PRKNO - Flow Myriad
U nás k zakoupení u SnowboardZezula.cz. Je to prkno, které se dá použít víceméně do každého terénu. Jezdím s ním na skokách, v rampě i prašanu.

VÁZÁNÍ - Flow Essence
Freestylové vázání má plastový base a měkký strap. Díky tomu je pohyblivější, takže můžete pořádně protahovat triky.

BOTY - Flow Luxe
Tyhle botky jsou měkčí a hodně pohodlné, vyhovují mi do všech podmínek.

BUNDA - Volcom Nimbus
Hodně nepromokavá a středně teplá bunda. A taky ve stylu.

KALHOTY - Volcom Thermonite
Trochu užší střih. Bílá není úplně nejlepší barva, ale zase ve stylu :) 

BRÝLE - Spy

ŽEHLIČKA A VOSKY - Swix
Swix. Když potřebuju jet hodně rychle, tak vím, že na Swix se můžu spolehnout. Určitě jistota.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!