NEVER TOO LATE Diary #01 | December Absolut Park

Možná jste už něco zaslechli... Každopádně teď tu pro vás máme první oficiální info k filmovému projektu NEVER TOO LATE, v rámci kterého jsme v prosinci vyrazili na shooting do rakouského Absolut Parku. Tady je první díl NTL Diary!

Tenhle rok jsme se ve Freeride.cz společně s Inmove Films rozhodli zase trochu posunout česko-​slovenskou scénu dopředu tím, že natočíme plnometrážní snowboardový film. Od dob počinů jako Vo(a)yage (2006), TheLAB (2008) nebo série několika Snowporningů už uběhlo hodně času a do teď se tu v tomhle směru nic moc nedělo, což je velká škoda. Snowboardové filmy pro nás vždy byly, jsou a budou tím, co nakopává scénu, motivuje lidi k ježdění a podporuje kreativitu, o které snowboarding z velké části je. Proto jsme za podpory našich partnerů a za účasti top českých a slovenských riderů rozjeli projekt NEVER TOO LATE movie. Jelikož finanční situace ve snowboardovém byznysu není zrovna růžová, plánujeme celý projekt zafinancovat i pomocí vás samotných skrz kampaň na crowdfundingovém portálu HitHit. O tom se ale dozvíte včas. Průběh natáčení zatím můžete sledovat jak ve speciálních "Diary" making-​of videích, tak na našem @freeridecz instagramu skrze my-​stories a samozřejmě i na fb profilu www.facebook.com/nevertoolatemovie.

Dnes tu pro vás máme první making of epizodu NEVER TOO LATE Diary, kterou jsme natočili v prosinci v Absolut Parku v rakouském Flachauwinklu. Šlo o první shooting zimy a v podstatě jsme ho pojali spíš jako "team building - brainstorming - warm up" session, v samotném filmu se samozřejmě chceme zaměřit hlavně na street a backcountry. V Absolut Parku jsme strávili tři parádní dny a park byl - na začátek zimy a bídné sněhové podmínky všude kolem - v ABSOLUTně skvělém stavu. Ostatně spotcheck s fotkami od Honzy Kasla si můžete přečíst TADY.

Teď už ale mrkněte na to jak si Absolut Park užili naši riders Miki Pajer, Kristián "Kiki" Salač, Honza "Lohy" LohynskýDušan Kříž!

NEVER TOO LATE Diary #01 | December Absolut Park
Riders:
Miki Pajer, Kristián "Kiki" Salač, Jan "Lohy" Lohynský a Dušan Kříž
Kamera: Filip Jäschke, Martin Večerka
Střih: Filip Jäschke /​ inmovefilms.com
Foto: Jan Kasl
Produkce: Martin Večerka
Natočeno na techniku: Sony FS5, Sony A7S2 + DJI Ronin, DJI Phantom 3 Professional, Sony Action Cam HDR-​X3000R
Hudba: 20syl Feat. Oddisee - Ongoing Thing

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.