Elias Elhardt - sezóna 2010/2011

Elias Elhardt, Němec, který o sobě poslední dva roky dává více a více vědět. V době působení u značky Rossignol jsme o něm až tolik neslýchali, ale po předloňském úspěchu na Horsefeathers Pleasure Jamu a přestupu k Nitro Snowboards už pozornost českého publika získal…

Dnes se opět vrátíme trochu v čase a podíváme se na deset videoeditů, které má na svědomí Maurino Castellani. Ty mapují poslední sezónu právě Eliase Elhardta (Rip Curl, Nitro, Deeluxe, Dakine). Poslední sezóna pro něj byla opravdu hodně úspěšná a právě s ní souvisí video projekt Elias and Friends, který postoval na web. My se tak můžeme v kompletu podívat na jeho úspěchy na Horsefeathers Pleasure Jamu 2010, Air & Style 2011 v Pekingu nebo na Relentless Big Airu v německém Stuttgartu. Elias ale nefungoval pouze na závodním poli, natáčel video party např. pro rakouskou produkci Pirate Movie Production, takže se podíváme i do backcountry a za prašanem. Co víc napsat? Snad jen, užíjte si ježdění s Eliasem a jeho přáteli…

První zastávkou byl pro Eliase Horsefeathers Pleasure Jam 2010, kdy fantastickým způsobem zopakoval svůj předloňský úspěch v podobě prvního místa. Na Dachsteinu ale nešlo jen o závodění, Elias a jeho přátelé Markus Keller, Werni Stock a další si v mezičase užili i okolní terén.

Další trip si Elias užil opět ve společnosti svého big friend Werniho Stocka. Tentokrát se vydali směr Čína. V Pekingu se totiž konal Oakley and Shaun White Air & Style. Tak se Elias opět vytáhnul a umístil se na fantastickém třetím místě. Jak si užil tuto akci a koloběh okolo uvidíte v následujícím editu.

Následuje edit, ve kterém se ještě jednou vrátíme do Pekingu. Následuje uvolněná atmosféra při surfování na Filipínách a pokračuje vánoční atmosférou v domácích resortech. Tam ho doprovází Markus KellerMarco Smolla. O vánocích Elias dostal ještě jeden velký dárek, a to ocenění nejlepšího německého snowboardisty roku. To získal již podruhé v řadě.

Na Nový rok se Elias proháněl v rakouském Vans Penken parkuMayrhofenu ve společnosti těch nejbližších přátel. Tu mu dělali opět Werni Stock, dále pak Peter König, Chris Kroll, Mario WangerTom Klocker. Dali si velkou pohodu a slušně si zashredili.

A máme tu první letošní závod, kde Elias opět zabodoval. Páté místo na Relentless Big Airu ve Stuttgartu bral jako velký úspěch a rozhodně neskrýval radost z úspěchu Werniho Stocka. Ten se umístil na druhém místě a po závodu vše řádně oslavili. Se zmrzlým povrchem se poprali i další Eliasovi kámoši Ethan MorganPeter König.

Dostáváme se do druhé poloviny, kdy se opět potkává trojka, Elias Elhardt, Marco SmollaPeter König. Zábava, krásný počasí, parta kámošů a třešnička na dortu v podobě Eliasem odjetého nového tricku.

V sedmém editu se přesunujeme do Ameriky, kam Elias cestuje poprvé v životě a rovnou do coloradského Brecku a na Winter X-​Games 2011. V Aspenu se k němu připojí Mathieu Crepel a společně si zablbnou v místním parku. Bohužel Elias neměl tolik štěstí jako v minulých závodech a přivodil si úraz kotníku, který ho vyřadil z dalších bojů. Elias si Ameriku i tak užil dosytosti.

Natural Riding. Tady je již předem jasné, kterým směrem se bude následující edit směrovat. Je jedna věc, kterou má Elias úplně nejradši na freestyle snowboardingu. Tou je přírodní terén a volnost pohybu na horách. V tomto videu se neukáže nikdo z Eliasových přátel, ale pouze on. Jedná se o záběry, které za poslední sezónu nasbíral právě ve volném terénu. 

Z hor a závodů se dostáváme do fotoateliéru, kde Elias podstoupil photo shooting s Lorenzem Holderem. I tohle patří ke snowboardingu :). 

Pro Eliase a jeho kámoše Werniho sezóna zkončila o něco dříve než čekali, a tak tu máme poslední edit. V něm se podíváme na jejich rehabilitaci po zraněních, která letos utrpěli. A co dál? V posledních záběrech si zrekapitulujeme celou poslední zimu a můžeme se těšit na tu další, kdy nás Elias Elhardt bude zásobovat dalšími edity z jeho cest. 

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.