Fullcontact klip "Zlomený žebro" by Sentral

Možná k vám už internetovými vodami doplula informace o pravděpodobně prvním českém hudebním klipu natočeném při snowboardingu. Ať tak či onak, dneska máte možnost tenhle počin shlédnout i tady u nás a my jen prozradíme, že jde o práci našeho kamaráda Sentrala, kapely Fullcontact live Band a liberecký partičky jezdců K2 teamu & friends. Více už ale textem Marvin, fotkama Petr Vlk a především videem Zdeněk Sentral Sopůšek.

Severní vítr je krutej-​mi věř! Tak to je část textu ze songu Zlomený žebro od kapely Fullcontact, se kterou dva měsíce kameraman Sentral společně s K2 snowboarding team riders a hostujícím Screamem tvořili hodnoty, na jejichž konci je fungl novej videoklip. Ten smrdí nejen kvalitní muzikou, ale také libereckym streetem a u natáčení všudypřítomnou zubatou, který si na nejednom spotu kosu na jezdící fellaz brousila. Naštěstí vše dopadlo dobře, kosa zůstala tupá, pokud tedy nepočítáme jedno zlomený žebro, asi tisíc naraženejch kostrčí a dva tisíce boulí na hlavě. 

Projekt, který se na podzim zrodil v hlavě kreativce Zdendy Sentrala Sopůška společně s frontmanem Roseckem z liberecké live hip hop formace Fullcontact, odstartoval schválenej grant liberecký radnice a také příhodné sněhové podmínky, kdy byl Liberec totálně zasypán, takže podmínky k prznění skluznic a hran na streetovejch spotech svolné.

Kapela Fullcontact je celkem ojedinělý projekt, ve kterém se sešla parta ostřílenejch hudebníků, který hrajou současně v několika kapelách a rozhodně se nebojej hrábnout do strun, mlátit do bicích, to vše v kombinaci s rapem. Text má na svědomí Roseck, který má za sebou nejednu píseň a tak i tentokrát skvěle otextoval atmosféru panujíci na bitevním poli jezdců K2 a režijním place mistra Sentrala. 

Natáčení probíhalo jeden a půl měsíce v Liberci a okolí na celkem dvanácti spotech počínaje dropem a konče skokem přez vytuněné vozidlo znacky Žigul v plný palbě. Samotná kapela pak byla natáčena formou klíčování na zeleném plátně. To však k překvapení kameramana Sentrala bylo ve studiu modré, což lehce zkomplikovalo natáčení, ovšem postrpodukce si i pres tyto nešvary poradila a klip je na světě. Svou live premiéru po webmedialnich tocích si videoklip již odbyl, taktéž vyšel rozsáhlý článek v Boardmagazínu s krásnejma fotkama a zevrubným popisem očima produkce, která si opravdu mákla a chvílema to vypadalo, že bude nutná hospitalizace u doc. Chocholouška na jeho psychiatrické klinice.

Riders, které v klipu uvidíte: Martin SCREAM Bidlo, Kuba JP Petr, Ondra Bauer, Michal Bíša, Martin KOLDA Kolařík a také se nám občas mihnou hosté Jakub NEO Coufal, Jakub SHYMONKEY, Jan DODO Dolejší či Lukáš BENDIS Bendák.

VÍCE FOTEK OD PETRA VLKA NAJDETE TADY

Tímto vás srdečně zveme na velemocný hodokvas, již tento pátek 4.3.2011 na sever Čech do libereckého klubu CASTA, kde proběhne koncert kapely FULLCONTACT live BAND společně s DJ´s a jejich vinylama. A nebude to jenom o ohnivý vodě, ale také o jibbingu, nejbrž před klub bude navežena hromada sněhu a přivežen rail, který můžete prznit se svolením policie až do ranních hodin. Takže lidi, je jedno na čem jezdíte, koukejte přivalit, vemte něco na zahřátí při venkovní športsešn, nějaký ceny také přivezeme společně s částí K2 snowboarding teamu. Heslo večera: národ sobě!!!

Na závěr veliké díky městu Liberecfondu kultury, kapele Fullcontact, Sentralovi (toho budeme muset pořádně opít, nejbrž slaví zároveň 30tý narozky), fotografovi Petru IMAGIAG Vlkovi, všem K2 riders účinkujícím v klipu a také váženému hostu Martinovi SCREAM Bidlovi, který svou výdrží a umem zaslouží velký respekt. Taktéž díky za finanční support K2snow.czStreetmarket.cz, Tatooguru.cz, no a samozřejmě media brothers Boardmagazine, Boardmag.czFreeride.cz.

Keep peace and enjoy snow!!!!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!