Prague Longboarding - Rise Up

A máme tu další lb materiál - tentokrát půjde o videjko, který nám poslala partička Prague Longboarding. Přestože tyhle kluci jezděj na longu teprve pár měsíců, tak to slušně nakopli a hodně si ježdění na “dlouhejch prknech” uživaj. Mrkněte na videjko a určitě nám dáte za pravdu.

Ještě než vám přineseme sérii článků o longboardingu jako celku (zaměříme se na historii, typy prken, výbavu, disciplíny, tipy na ježdění atd.), vám rádi pokaždé naservírujeme, co se k nám dostane a zároveň usoudíme, že pro vás může být zajímavé. 

Nedávno se k nám dostal právě tenhle povedenej videoedit od Prague Longboarding s názvem “Rise Up”, což je partička jedenácti lidí z Prahy, kteří se znají už od základky. Myšlenka na dlouhý prkna přišla od Prokopa, kterej to mezi kluky během loňskýho podzimu roznesl, ukázal to dalšímu zakládajícímu členovi party Tademu, a tak vznikl název Prague Longboarding. Jezdit se začalo až na počátku roku 2011, po tom, co si všichni pořídili prkna a další výbavu. Tade sám řiká, že jedenáct je až dost a že nikoho “nabírat” nechtějí, ne snad z důvodu, že by nechtěli jezdit s někym jinym, ale je jich už tak dost a všichni jsou kámoši skoro odjakživa. Kluci říkají, že je teprve čeká dlouhá cesta začátků, zatim se věnují hlavně freeridu, ale už se mezi nima rýsujou i nějaký ti sjezdaři. Jezdí v podstatě kde to jde a co to jde, vlastně každej den, nebo aspoň ty aktivnější z nich... co se týče lokalit, tak hlavně Strahov, Břevnov, Petřiny, Stromovka, Riegráky a teď začínají zkoumat i Radlice, Modřany a Bohnice. 

Ještě dodatek k videu, všechno si kluci dělali sami a slušně si s tim pohráli, což uvidíte ostatně sami. Ve videu uvidíte členy Prague Longboarding crew: Ondra Melichárek, Prokop Daniel, Dan Vaculík, Vítek Starý, Lev Seidl, Tadeáš Hruška, Dan Buchta, Lumír Hovančík. A poslední koment: Prokop jezdí na zadku, protože teď má blbý vazy v koleni, ale zase mu to nedá, aby nejezdil vůbec :D Takže tak, enjoy!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!