TimeLine Missions with Xavier De Le Rue

Ve freestylových hromadách občas zapůsobí kvalitní freeridový záběr jako balzám na duši. A přesto, nebo právě proto, že jsme si prašanu v našich horách letos užít moc nemohli, vám nabízíme tenhle luxusní videomateriál.

Jméno Xavier De Le Rue je ve světě snowboardingu hodně známé, a i když dlouho figurovalo především na prvních pozicích výsledkových listin snowboardcrossových závodů, poslední roky jej slýcháme a vídáme výhradně v souvislosti s big mountain freeridingem. Není náhodou, že právě tenhle 32letý Francouz je momentálně asi největším parťákem freeridové legendy Jeremyho Jonesem, jejichž společné záběry jste mohli vidět v podzimním dlouho očekávaném filmu Deeper.

Xavier už několik let spolupracuje s produkcí Standard Films, s nimiž natočil freeridové párty ve filmech Aesthetica (2008), Black Winter (2009) a i v posledním The Storming (2010). Během svých cest se ale nejvíce sblížil s dvojicí Guido Perrini (kameraman) a Tero Repo (fotograf), se kterými založil a společně pracuje na dlouhodobém projektu s názvem TimeLine Missions.

Každý měsíc vychází na internetu dvě video epizody, které nás dostávají exklusivním způsobem “behind the scenes” k neuvěřitelným místům, kde Xavier, Guido a Tero společně tráví čas. Jednotlivé epizody mapují Xavierovu sezónu od začátku do konce, na různých místech světa, při různých příležitostech a pokaždé jiným úhlem pohledu. Uvidíte jak se točí big mountain video part, jak probíhá freeridový závod, co se děje během výletů do Kanady, Japonska, Grónska nebo na Aljašku. 

Co ohromuje především je parádní filmařina Guida Perriniho, při které leckdy běhá mráz po zádech. Tady je prvních sedm epizod, o dalších vás budeme průběžně informovat...

TimeLine Episode 1: Checking Lines

Mrkněte natu velkou dvojitou skálu, kterou má Xavier ve svém pártu v The Storming, z head kamerky. Xavier De Le Rue, Tero Repo a Guido Perrini se ohlíží za některými loňskými lajnami, stejně tak zkoumají možnosti pro nové úhly záběrů. V této první epizodě vám bude odkryta servisní gondola, kterou použili při natáčení několika kuloárů pro Standard Films... 

TimeLine episode 1: Trip to Greenland

Mezitím co se kluci připravují na svůj první letošní misi do Kanady, vzpomínají na svůj první společný trip, který směřoval do Grónska. Od neuvěřitelného sněhu a lidí až po dech beroucí krajinu, Grónsko pro všechny tři zůstává jednou z dokonalých freeridových destinací. Xavier, Tero a Guido se sem vydali jako součást crew natáčející dokument “Lives of the Artists” pro Relentless energy. Na celý film se můžete podívat na www.relentlessenergy.com.

TimeLine Episode 03: Camping in Canada mid December with the Nissan team

Začátek sezóny je vždy obtížné najít dobrý freeridový terén, obzvlášť když jej plánujete v létě. Proto se tým vydal do Britské Kolumbie v Kanadě na kempovou misi se stany najít neproježděné prašanové terény a především připravit nohy na sezónu split boardingem.

TimeLine Episode 04: Fantastic Lines in Japan with Lucas Debari

Objevte Japonsko tak, jak jste ho ještě neviděli. V této epizodě uvidíte velké lajny, čekací hry s počasím, ultrarychlé sjezdy, spaní ve sněhové jeskyni a následné ježdění za úsvitu... To vše v podání kombinujícím akční záběry a pohledy do zákulisí. Na této North Face expedici je parťákem Xaviera Lucas Debari.

TimeLine Episode 05: Fully commited, sluff and ice

K tomu, abyste se dostali na další level, najít nové typy spotů, hrát si s terénem a využívat vaší kreativitu, je potřeba riskovat. Xavier De Le Rue nevidí horu jako vy nebo my. I přesto, že poslední týdny v Evropě skoro vůbec nesněžilo, se Xavier v Alpách rozhodně nenudil. Crew našla a natočila několik spotů, které by se měly dostat do Standard Films TB 20 a dalšího VideoGrass filmu. V těchto podmínkách tající sníh a led dělají z každého sjezdu ještě radikálnější.

TimeLine Episode 06: The Italian Job

Snili jste někdy o místě, kde vás lanovka vyveze přímo na vrchol nedotčeného kuloáru? Xavier míří do tohoto magického místa s 40cm nového prašanu. Společně s lokální freeriderkou Guilií Monego objevuje potenciál jedněch z nejkrásnějších alpských pohoří - Dolomit v severní Itálii. Partě se podařilo vrátit z tohoto dvoudenního výletu s jedněmi z doposud nejlepších záběrů této zimy.

TimeLine Episode 07: Up’s and Down’s and Happy Endings

Ošklivý pád a smůla otočily poslední týdny v pro Xaviera drsné období. Závody a natáčení nešly tak, jak se předpokládalo.  Gnarly crash and bad luck turned these past weeks into a rough period for Xavier. Competitions and filming sessions didn’t go as expected. Přesto se Xavierovi dařilo během X-​treme Verbier a vyhrál tak svojí krásnou lajnou jako vítěz této "matky" všech freeridových contestů. Příští mise bude v Jackson Hole s Jeremym Jonesem při natáčení jeho dalšího filmu “Further”. Pak už se vše přesune na Aljašku, pokud se tedy sněžní bozi probudí a dodají potřebnou hmotu.

Více informací na www.timelinemissions.com.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!