Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Diskuse na téma „oakley wisdom vs oakley crowbar“

Freeride.cz » Snowboard » Fórum » Výpis diskusí » Diskusní téma oakley wisdom vs oakley crowbar

Napsat komentář

obrázek je nečitelný

Hodnocení: 0

„skisnow“ 19. 3. 2009 v 07.25 napsal:

na netu sem našel akci u AMPLID snb.
pokud si objednate do konce brezna model na pristi rok, dostanete slevu 30%
http://www.fsed.cz/download/amplid_2010…

Odpovědět

„poiko“ 14. 3. 2009 v 11.41 napsal:

ahoj, máte někdo prosím vás reálné porovnání skel persimmon/H.I. Persimmon a Pink Iridium? Jde mi o klasické ježdění v ČR. Tzn. častější ježdění za mlhy a oblčna než za jasného slunečna. Současná skla, co mám, Fire Iridium nejsou špatná, ale rád bych zkusil ještě něco víc rozjasňujícího. To vizuální porovnání skel na oakley.com moc nepomohla a popis taky nepopíše rozdíl. Dík

Odpovědět

Břéťa „S.W.A.T.“ Alinče 27. 1. 2009 v 12.19 napsal:

Taky sem trosku magor na bryle, ale nehrotim to jako Schyza...xD Klouby na Wisdomech opravdu nejsou do helmy (jsou ohybne jen v horizontalnim smeru, coz je do helmy na <!> a navic prodluzuji frame a do helem s malym vykrojenim pro face se proste nevejdou). A- Frame jsou opravdu na uzsi obliceje nebo pro holky. (mam Wisdomy a A-frame se mi vali na pokoji na prodej) O Crowbarech se rika,ze maji perfektni zorne uhly (pry lepsi nez Wisdom), ale to nedokazu posoudit-nikdy jsem je na sobe nemel. Co se tyce skel, tak si nejsem jisty, jake tam mam. Mozna VR50 Emerald Iridium. Pri celnim pohledu jsou lehce zrcadlova, maji modro-fialovy odlesk. Stmavuji, ale nijak extremne. Da se jezdit i kdyz je lehce pod mrakem i na slunku. Mam v nich najezdeno par dni a muzu rict, lepsi bryle jsem nemel (mam jeste Arnette Series 2, SPY Omega Dave Crichton - oboje zrcadla a do mlhy a snezeni Blizzard RACING 969 DAFV s oranzovejma sklama - mam je uz dlouho jako zalozni). Ty Fire skla si mi libily, ale to je fakt tak do azura nebo na ledovec.

Odpovědět

„Schyza“ 26. 12. 2008 v 14.41 napsal:

A kdyz uz si zkousel oab dva typy, tak sis mel zkusit i ty jina skla...opet opakuju - chapu - drson musim mit zrcadla...Pink Iridium jsou take zrcadla a uvidis mnohem lepe...ta prostupnost svetla se neudava jen tak pro nic za nic...rozdil 70% propustnosti je kurwa hodne...to mi tak pripomina, ze sem se vRumunsku ptal typka co mel pekne nove bile Crowbary s Fire skly...jezdil vyborne, tak me furt zarazelo, proc si v hnusnym pocasi furt bere tyhle skla...Jako odpoved se mi dostalo: "Samozrejme v nich vidim hovno, ale jine nemam." ...vzdycky se musim strasne smat trapakum, kteri si berou Fire skla do snezeni :))

Odpovědět

„Schyza“ 26. 12. 2008 v 14.37 napsal:

To si pis, ze tim ziju a nenecham si do toho kecat, protoze o tom tezko nekdo muze vedet vic...ty klouby jsou totalne nahovno, ses lucky, ze se ti tam vejdou... u Salamu mas na cele 2cm mezeru a jeste je musis mit nakrivo, protoze ti vadi okraje helem aneb jsou na ne Wisdomy moc siroke a ty klouby jsou totalne nahovno a NEJSOU tam proto, aby lepe drzely v helme - FAKT NEJSOU. Mensi proste nejsou, mam je ted pred sebou, vsude na netu to pisou = asi na tom neco bude...

Odpovědět

Lukáš „_LukE_“ P. 26. 12. 2008 v 14.04 napsal:

hh spi si to přečti pozorně,ja psal že ty klouby sou prave kvuli tomu aby ti ty brýle sedeli líp na helme,nikde sem neřikal,jestli sou nebo nejsou dobrý anikde sem nepsal že sedí do všech helem,psal sem jen že sedí do RED helem.a jezsil sem jak v crowbarech tak i ve wisdomech,ale me se wisdomy zdály menší proste.možná to dělá ten rám u crobrarů,ale to je jedno.dyt sem jen psal svuj naroz ne.nechtěl sem tě urazit,když žiješ oakley.peace

Odpovědět

„Schyza“ 26. 12. 2008 v 13.59 napsal:

kdo neumi anglicky, ma smulu :))
A-Frame >> Developed for small to medium faces
Crowbar >> Developed for medium faces
Wisdom >> Developed for medium to large faces

Odpovědět

„Schyza“ 26. 12. 2008 v 13.46 napsal:

Luke, mam doma sestery Crowbary a ctvery Wisdomy - do Oakley delam 5 let, ver mi, ze se NECHCES hadat, protoze bych te mohl snadno zesmesnit ;-) To co pises je blbost - totalni...Wisdomy JSOU vetsi...klouby TOTALNE nahovno (Nevejdou se do Gira, Salamon, Scott helem...) A-frame JE pro uzke face n. je nosi slecny (nosily, ted maji Stockholm model), klidne at si je veme frajer, je mi to sumak, ale ten vyhled stoji zahovno a pulka vyhledu je zakryta frames...

v CR neni vetsiho magora pres Oakley, nez sem ja, takze se nehadej ;-)

No jestli vam panove vyhovuje Black a Fire iridium i na spatne opsvetleni, tak jako chapu, ze vypadate DRSNE, kdzy mate zrcadlovky a neni vam videt do oci, ale kdyz rozkliknete LENS TINTS, tak asi jako tam je to dost dobre popsane + ruzne kontesty na videu - pro rideri to do rampy nenosi - velice to omezuje vykreslovani hran a OHROMNE to ztmavuje...zkuste si nekde obyc Persimmon n. High Intensity Yelllow, poznate ten rozdil... (tedy snad)

Odpovědět

Lukáš „_LukE_“ P. 26. 12. 2008 v 12.54 napsal:

ja mam rife iridium a ty propouští nejmín světla co sem koukal,ale vidím v nich suprově teda,vubec si nestěžuju

Odpovědět

Denis „D3nis“ Tureček 26. 12. 2008 v 10.13 napsal:

to schyza: mam v nich black iridium a vidim dobře i při večerním osvětlení.......

Odpovědět

Denis „D3nis“ Tureček 26. 12. 2008 v 10.11 napsal:

No Já mám crowbary a už ani nevim že by z nějakých jiných (třeba wisdomů) mohl být větší výhled :D:D prostě spokojenost...nevyhozené peníze ;-)

Odpovědět

Lukáš „_LukE_“ P. 26. 12. 2008 v 09.52 napsal:

no pokud vim,tak ty klouby na wisdomech sou prave kvuli helme,jinak by asi moc dobre nesedeli. a a-frame nejsou jen pro holky,to je blbost.nevim,ale wisdomy jsou menší jak crowbary tak envim proč by se nemeli vejit do helmy,uplně v pohodě wisdom i crowbar do red helem.

Odpovědět

„Schyza“ 26. 12. 2008 v 03.31 napsal:

Takze trosku fundovana odpoved od magora do Oakley :))
wisdomy koupis nejlevneji na aukru ;-) crowbary na ebay :)
rozdil je ve velikosti - pokud nenosis helmu, tak 100% Wisdomy, jinak Crowbary. Rozdil je minimalni, ALE Wisdomy maji uchyceni strapu (gumy) za takovych kloubech na boku bryli = neskutecne se to sere s helmou a do vetsiny helem se Wisdomy nevejdou (!!!), Crowbary maji o minilani rozdil mensi vyhled, ale strap je primo na tele bryli = vejdou se do 99% helem...pak jsou jeste A-Frame - ty sou pro holky + pro magory s uzkym/detsky xichtem (S. White :-D)
Jdi do tech S.Morrison edition - super design, mam je (mam mnoho bryli), ale ne balck iridium - to nejsou rozjasnujici skla, ty jsou max. na ledovec/na jaro, kdy je hezke pocasi...ber klasiku Persimmon n. custom (na miru delane = nejsou v klasicke nabidce) s H.I. Yellow/H.I. Persimmon...popripade i Pink Iridium...mrkni sem a dej "Lens Tints" >> http://oakley.com/pd/3266 (na ty barvy co to tam ukazuje, na to ser - to se neda srovnat se skutecnosti)
Pak jsou jeste specialnejsi skla - jako High Amber Polarized n. Ruby Clear, ale jsou extremne drahe a tezko k sehnani...
skla na ledovec - Black/Fire/Ice Iridium
Pokud chces ty n. kdokoli cokoli vedet o Oakley, tak moje icq 172-866-035

PS: ty fire skla se daji sehnat za cca 70 dolaru plus minus par desitek dalsich dolaru (lepsi je si koupit nove bryle :))

Odpovědět

„poiko“ 11. 11. 2008 v 22.25 napsal:

anon solace jsou dámský

Odpovědět

Tomáš „luton“ Lutonský 11. 11. 2008 v 19.11 napsal:

este mam moznost koupit Oakley Crowbar Seth Morrison White Skulls l Black Iridium, rozjasňující skla + mirrior coating

jsou lepsi za tu stejnou cenu co wisdomy s normal sklem co se k nim dava???? diks

Odpovědět

Tomáš „luton“ Lutonský 11. 11. 2008 v 18.46 napsal:

Zdarec vsem! Vim, ze v nekterych diskuzich se probiraji tyto brejle, ale ani v jedny nebyly receny presne rozdily..

Jestli se oboje bryle prodavaji v zakladu se stejnym sklem (opravte me dyztak) tak proc sou wisdomy o 600 drazsi?? Jen kvuli tem trojuhelnickum??

Jinak premyslim jestli si koupit ve sleve za 2,6 wisdomy nebo crowbary ci anon realm nebo solace...upozornuji, ze zadna dalsi skla kupovat nechci + mam helmu R.E.D.Skycap..

Predem dekuji za odpoved, prosim poradte:-)

Odpovědět

TOPlist TOPlist