Freeride.cz

Hlavní sekce

Buyers Guide

Diskuse na téma „voskování“

Freeride.cz » Snowboard » Fórum » Výpis diskusí » Diskusní téma voskování

Napsat komentář

obrázek je nečitelný

Hodnocení: 0

Lukáš „Luke“ Vrána 21. 10. 2011 v 11.43 napsal:

tak ještě jeden videonávod xDDD
http://www.rozzlobenimuzi.com/?linkid=2…

Odpovědět

David „david8“ Svoboda 12. 10. 2011 v 10.21 napsal:

Já skluznici vyčistím a odmastim odstranovacem vosku, abych tam neměl zazehlenej bordej a drzel vosk. Mam ho v plechovce, naleju to na hadrik nebo toaletak a vydrhnu tu skluznici. Je pak uplne vyschla. Vemu žehličku a vosk - používám většinou all-temp. A rovnomerne rozkapu po cely plose desky. Pak jen zazehlim, pozor davam hlavne kolem hran. Voskuju i spicku a patku, ikdyz se moc nemusi - nejezdi se po ni :) Necham pres noc vychladnout, rano, sekrabu skrabkama - doporucuju aspon dve - velkou na celou plochu a mensi na ty kraje a stred. A vykartacuju nylonovym kartacem. Nekdy to jeste vylestim kusem flanelovy kosile, aby to bylo top :) Vse pouzivam od znacky toko. kupoval jsem na 4riders.cz, kde meli kompletni servisni sady za dobry peniz. Kamarad si koupil zehlicku swix - prijde mi stejna jak ta od toka a je drazsi... urcite nedoporucuju svicku, jednou jsem zkusil a hruza!

Odpovědět

Lukáš „Luke“ Vrána 11. 10. 2011 v 11.05 napsal:

začal jsem používat vosky s fluorem (konkrétně Swix FX a pastu od Demon).
Rozdíl je poznat (bez Fluoru a s ním), jinak používám taky univerzály, nebo dřív jsem měl tuším Dakine vosk modrý (nižší teploty - cenově vycházel dobře v poměru cena/váha)
Jinak postup mám takový, že vemu mosazný kartáč, vykartáčuju bordel (starý vosk a špína), očistím ubrouskem, vosk pak nekapu ale roztírám (dělal jsem dříve, ale kapky se nerozžehlují tak dobře, jako když vosk přiložím na žehličku a pak jej otřu o prkno - nemám kapku, ale mám jej rovnou už v určité ploše), pak to celý zažehlím, nechám zchladnout (ideálně přes noc), ráno to zeškrábnu ze skluznice, pak to přeleštím rubou stranou houbičky na nádobí, pak hadrem a strukturu dodám nylonovým kartáčem. Ještě někdy v průběhu ojedu hrany zoubkem na škrabce...

Žehličku mám z bazaru asi za 60 Kč :)

Odpovědět

Adrian „.::BoCian::.“ 10. 10. 2011 v 21.38 napsal:

najprv som mal burton,demon a aj toko..Je to v podstate jedno jaka znacka len obycajnu sviecku by som nedaval..A je viacej druhov podla teploty snehu..ja davam all temperature..Vsetko som si kupil na snowboard-zezula.cz..Zehlicka tokko,kefa kofix na zakvapkanie skrabancov a aj vosk a škrabku..dosku mam v garazi takze ju zoberiem do domu nech sa zohreje sklznica aby nedostala šok a neposkodila sa pri vysokej zmene teploty..odmastim sklznicu handrou namocenou v technickom benzine.nahrejem zehlicku,prilozim na nu vosk a po celej sklznici pokvapkam.(netreba to prehanat aby si nemusel vela oskrabavat)rovnomerne rozotrem hlavne pri hranach..necham zaschnut a potom oskrabem plastovou skrabkou.nakoniec sklznicu okefujem v smere jazdy aby sa odstranili zvysky vosku a vytvorili male kanaliky na odtok vody..a to je vsetko..kym som nemal original zehlicku pouzival som staru klasicku od babky..je to to iste

Odpovědět

Rosťa „Ox“ Hovězák 10. 10. 2011 v 21.14 napsal:

jaký používáte vosk, pokud si sami voskujete desku? kupujete vosky tipu toko, burton apod. nebo jen nejakou obycejnou svičku? a postup jaky pouzivate?

Odpovědět

TOPlist TOPlist