Burton Snowpark & Funtrack ve Špindlerově Mlýně na Medvědíně

Dnes vám konečně přinášíme novinky ze Skiareálu Špindlerův Mlýn, které ukončí všechny spekulace jak to letos v našem největším středisku bude co se týče podmínek pro freestyle snowboarding a freeskiing. Špindlerovské snowparky prošly změnou konceptu a v sezóně 2013/​2014 budou ve Špindlerově Mlýně provozovány celkem tři upravované freestyle terény určené jak začátečníkům, tak i pokročilejším jezdcům.

Na Svatém Petru se tradičně můžeme těšit na pravidelně upravovanou U-​rampu jako jedinou nejen v ČR, ale i dalších okolních zemích jako Slovensko a Polsko. Ze zaběhlého snowparku Hromovka vznikne nový koncept tzv. Funtrack určený těm, které baví přejíždět sněhové vlny, využívat nerovností nebo chtějí vyzkoušet ty nejjednodušší překážky, ale na své si přijdou i návštěvníci vyhledávající snowpark. Díky osvětlení bude funtrack využíván i v průběhu večerního ježdění.

Hlavní novinkou je však Burton Snowpark & Funtrack Medvědín (viz 3D vizualizace). Opět zcela nový, zábavný a "easy" funtrack koncept tvoří úvodní část, na kterou navazuje samotný snowpark. Tato novinka se bude nacházet pod výstupem ze čtyřsedačkové lanovky a to po levé straně medvědínské sjezdovky 12b (tzv. hřiště). Koncept je plánován hlavně pro začínající, ale i pokročilejší freestyle jezdce a se svojí délkou 800m bude patřit mezi nejdelší snowparky u nás. Velkou výhodou je vlastní vlek po celé jeho délce.

Snowpark je rozdělen do tří na sebe navazujících částí, z nichž první funtrack tvoří jednoduché sněhové prvky jako spina, vlny a klopené zatáčky a několik nových pevných kids překážek. Druhá část je tvořena sérií šesti platforem osazených boxy a raily a třetí část obsahuje sérii tří platforem skoků s dvěma odrazy navrženými s ohledem na bezpečnost a maximální využití.

Vybavení snowparku o nové informační a bezpečnostní prvky doplní hlavně několik nových překážek od německé firmy Schneestern, která je největším světovým výrobcem a nabízí nejbezpečnější a nejkvalitnější produkty na trhu. O stavbu a každodenní úpravu se postará tradičně Skiareál Špindlerův Mlýn společně s pracovníky společnosti Snowparkdesign s.r.o., která oslavila letos již 10 let působení.

Informace o aktuálním stavu snowparků ve Špindlu můžete průběžně sledovat na novém fb profilu www.facebook.com/snowparky.spindl.

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...