Iceland Winter Games 2016 - Backcountry boj Ameriky a Evropy

Dnes se vydáme na studený sever, kde tuto zimu proběhla akce Iceland Winter Games, v rámci které vznikly i následující dvě backcountry videa. A o co vlastně šlo? Dva teamy dostaly k dispozici skútry, rolby, helikoptéru, plachetnici a na nich už bylo, jak popustí uzdu své fantazie, rozmyslí své skills a natočí své soutěžní kousky. Team Evropy reprezentovali Antti Autti, Levi Luggen a kameraman Teemu Lahtinen z Northlight Pictures, za Ameriku bojovali Scotty Lago, Greg Bretz a kameraman Rich Goodwin.

Týdenní natáčení probíhalo bez větších problémů. Sněhu a slunečního světla bylo dostatek, oba teamy si užívaly natáčení a během čtyřech dnů nasbíraly dostatek záběrů pro svá videa. Kdo nakonec získal prvenství? Nejprve se podívejte co kluci natočili a pak se to dozvíte.

TEAM AMERIKY

TEAM EVROPY

Několik dnů v terénu, úžasné výkony jezdců, těžká práce kameramanů a fotografů, dvanáct hodin u střihu a finálního zpracování. Neuvěřitelná práce, která byla ohodnocena porotou takto. Vítězem letošního ročníku Iceland Winter Games se stal team Evropy. Anttimu, Levimu a Teememu tedy ještě zpětně gratulujeme a těšíme se na další výstupy. Materiálu zde totiž vzniklo opravdu hodně a čeká nás ještě jeho další zpracování. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!