Takeru Otsuka a Kokomo Murase vítězi X Games 2018 v Norsku

Tento víkend patřil další zastávce podniku X Games. Celý tento cirkus se přesunul do Evropy do norského Osla. Na letošní ročník bylo opět pozváno plno zajímavých jezdců z celého světa, kteří se poprali, v hodně těžkých podmínkách, o ta nejlepší umístění. Jak budete mít možnost vidět v následujících videích, letní teploty nenahrávaly sněhu, který zde pořadatelé připravili a jezdci to neměli vůbec jednoduché. 

Nejlépe se ale s připraveným big airem poprali Japonci, kteří vyhráli jak pánskou tak dámskou kategorii. Rozhodčí po třech finálových jízdách vybrali tato umístění na stupních vítězů.

Muži:
1. Takeru Otsuka (JPN)
2. Marcus Kleveland (NOR)
3. Chris Corning (USA)

Ženy:
1. Kokomo Murase (JPN)
2. Julia Marino (USA)
3. Enni Rukajärvi (FIN)

Jak probíhalo finále a jaká panovala v norském Oslu atmosféra? Na to se podívejte v následujících šesti videích, ve kterých se podíváme na všechny ze stupňů vítězů. Gratulujeme a těšíme se na další zajímavé výstupy.

Takeru Otsuka (JPN)

Marcus Kleveland (NOR)

Chris Corning (USA)

Kokomo Murase (JPN)

Julia Marino (USA)

Enni Rukajärvi (FIN)

Zdroj: X Games

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.